Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: "Στεναχώρια για την Εθνική - Ισάξιοι Δώνης, Δέλλας, Ουζουνίδης - Ας φωνάξουν τον Μάντζιο ή Τσιώλη"
| 2021-09-08 16:33:00

"Στεναχώρια για την Εθνική - Ισάξιοι Δώνης, Δέλλας, Ουζουνίδης - Ας φωνάξουν τον Μάντζιο ή Τσιώλη"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Στεναχώρια για την Εθνική - Ισάξιοι Δώνης, Δέλλας, Ουζουνίδης - Ας φωνάξουν τον Μάντζιο ή Τσιώλη"

Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας, γιατί δεν χρειάζεται ξένος προπονητής. Ο Γιώργος Δέδες στο Sportdog για τον... διάδοχο του Τζον Φαν'τ Σχιπ στο ομοσπονδιακό συγκρότημα και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ομάδα.

Εθνική Ελλάδας: Μετά την ισοπαλία στο Κόσοβο, η Ελλάδα μόνο με θαύμα θα μπορέσει να σώσει την παρτίδα. Όλα δείχνουν, ότι το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα θα βιώσει άλλον έναν οδυνηρό αποκλεισμό από μεγάλη διοργάνωση. Ήδη μαύρα σύννεφα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από τον Τζον Φαν'τ Σχιπ.

Την άποψη, ότι η Ελλάδα έχει προπονητές που θα μπορούσαν να αντέξουν στον πάγκο της γαλανόλευκης εξέφρασε ο Γιώργος Δέδες. Ο παλαίμαχος άσος μίλησε στο Sportdog για το ζήτημα, στάθηκε στο πρόβλημα ανομοιογένειας της Εθνικής και σχολίασε τα ονόματα που ακούγονται για υποψήφιοι αντικαταστάτες του Ολλανδού τεχνικού. Παράλληλα πρότεινε δύο ακόμα περιπτώσεις, οι οποίες κατά τη γνώμη του μπορούν να βγούνε πολλοί θετικές. Διαβάστε όσα μας είπε:

Τί έφτιαξε στο Κόσοβο, κατά τη γνώμη σας;

«Με το Κόσοβο ο Φαν'τ Σχιπ ξεκίνησε με λάθη στο στήσιμο. Οι αλλαγές με το Κόσοβο δεν ήταν σωστές. Όλα είναι βραχυκλωμένα. Ο Ολλανδός πάντε έκανε κάποιες αλλαγές και διαφοροποιούσε το σύστημα. Δεν υπάρχει ομοιογένεια στην ομάδα. Αν δεν υπήρχε ο Δουβίκας να βάλει το γκολ, ποιός θα το έβαζε;»

Όλα δείχνουν, ότι η Εθνική θα αποκλειστεί από μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση! Πώς το σχολιάζετε;

«Είναι κρίμα για την Ελλάδα... Είναι στεναχώρια μεγάλη. Τα βλέπω και τσαντίζομαι. Συγκεντρωθείτε. Είναι ξεφτίλα».

Ο Φαν'τ Σχιπ εφήρμοσε ένα πλάνο ανανέωσης στη θητεία του! Ποιά είναι η άποψη σας για αυτό;

«Είναι θετικό να υπάρχει νέα γενιά στην Εθνική. Αυτή όμως δεν είναι δυνατόν να προσαρμοστεί εύκολα με αυτόν τον τρόπο! Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Εγώ όταν ανέβηκα στην ανδρική ομάδα του Πανιωνίου ήμουν 17 χρονών. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές με περνούσαν 12 χρόνια. Δεν είναι δυνατόν να γίνει το ανάποδο. Να μπαίνουν περισσότεροι νεαροί παίκτες και να συναντούν λιγότερους μεγαλύτερους. Είναι λάθος αυτό».

Ήδη έχουν ξεκινήσει τα σενάρια για τους υποψήφιους αντικαταστάτες! Ακούγονται τα ονόματα των Δώνη, Δέλλα και Ουζουνίδη. Είναι έτοιμοι για Εθνική;

«Αυτά τα τρία παιδιά είναι ισάξια. Δουλεύουν και προσφέρουν. Γίνονται ένα σώμα με τους παίκτες τους. Ο Δώνης έδειξε όμορφα πράγματα στον Παναθηναϊκό. Άφησε μία ομάδα ωραία, ενιαία, εμπιστεύθηκε και νέα παιδιά.Ο Δέλλας την ΑΕΚ την έβγαλε από Γ' και Β' Εθνική. Πήγε καλά και στον Παναιτωλικό. Τον έσωσε δύο φορές από υποβιβασμό. Είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Τον Ουζουνίδη τον θυμάμαι από τον Πανιώνιο. Πέρασε καλά πράγματα στον Ιστορικό».

Υπάρχουν κάποια άλλα ονόματα που πιστεύετε, ότι έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν το ρόλο του ομοσπονδιακού προπονητή;

«Ε βέβαια! Ο Άκης Μάντζιος έχει κάνει πράγματα και θαύματα. Δείχνει, ότι έχει περιθώρια να φτάσει ψηλότερα. Νομίζω, ότι δεν είναι της στιγμής να αφήσει τον Άρη, αλλά κάποτε εννοείται έχει τις δυνατότητες για να υποστηρίξει αυτό το έργο. Υπάρχει και ο Τσιώλης. Κανείς δεν τον φώναξε να αναλάβει την ομάδα. Ο Σάκης είχε κάνει ομαδάρα τον Αστέρα Τρίπολης. Είναι προπονητής με γνώσεις, μεταδοτικότητα και καλό χαρακτήρα. Μου αρέσει επίσης ο Γρηγορίου. Είναι εξίσου καλός προπονητής. Τον έδιωξε η Λάρισα, πήγε στη Λαμία και η ομάδα σώθηκε.Έστηνε ωραία το σύνολό του. Τερμάτισε στη 10η θέση, ενώ η ΑΕΛ έπεσε. Αν ψάχνονται να βρούνε ξένο, έχω να πω, ότι η Ελλάδα έχει προπονητές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Στα όριά του ο Ζαγοράκης - Αυτός είναι ο λόγος που παραιτείται από την ΕΠΟ - Χαμός με την Εθνική!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags