Facebook Pixel Superleague - Αλέξης Κούγιας: "Δύσκολο έργο για Μαρτίνς, επιστροφή Σεμέδο - Εγκλήματα Λουτσέσκου - Απογείωσε Ουάρντα"
| 2021-09-14 12:07:00

Κούγιας: "Δύσκολο έργο για Μαρτίνς, επιστροφή Σεμέδο - Εγκλήματα Λουτσέσκου - Απογείωσε Ουάρντα"

του Νίκου Στεργίου
Κούγιας: "Δύσκολο έργο για Μαρτίνς, επιστροφή Σεμέδο - Εγκλήματα Λουτσέσκου - Απογείωσε Ουάρντα"

Το φαβορί για πρωτάθλημα και ποιος δεν κάνει για Παναθηναϊκό. Ο Αλέξης Κούγιας σε μία μεγάλη συνέντευξη του στο Sportdog.gr αναλύει την πρώτη αγωνιστική της Superleague και όσα είδε από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Τι του άρεσε, ποια τα λάθη και τι θα άλλαζε.
 

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Κριτική στα παιχνίδια των Big 4 τού ελληνικού πρωταθλήματος, για την πρώτη αγωνιστική τής Σούπερ Λιγκ, έκανε μέσω του Sportdog.gr ο Αλέξης Κούγιας, και για μια ακόμα φορά δεν μάσησε τα λόγια του.

 

Ο γνωστός ποινικολόγος και ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ αναφέρθηκε σε όλα τα κακώς κείμενα που είδε σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, χαρακτήρισε τους Ερυθρόλευκους ως απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, και τοποθετήθηκε για την απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να στείλει στη β΄ ομάδα των Ερυθρόλευκων τον Πινακά.

 

"Για αυτό έχει δύσκολο έργο ο Μαρτίνς - Απρόβλεπτος ο Ονιεκούρου - Δικαιολογημένα στη β΄ ομάδα ο Πινακάς"

 

"Ο Ολυμπιακός, δυστυχώς, δεν κατάφερε να σκοράρει εναντίον του Ατρόμητου, είχε και έναν διαιτητή που ανέχτηκε το πολύ σκληρό παιχνίδι του Ατρόμητου, ενώ είχε και ένα πέναλτι που δεν δόθηκε, αλλά και μια καλή ομάδα για αντίπαλο", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο γνωστός ποινικολόγος, και στη συνέχεια πρόσθεσε:

 

"Ο Μαρτίνς είχε δύσκολο έργο όμως, γιατί έχει πολλούς καλούς παίκτες σε θέσεις που ο Ολυμπιακός δεν χρειαζόταν. Κι ακόμα δεν έχει αναπληρώσει αυτό που του έδινε στον αγωνιστικό χώρο ο Ομάρ και ο Τσιμίκας. Φαίνεται ότι είναι καλός ο Ονιεκούρου, είναι απρόβλεπτος και αυτό λείπει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν βιάζομαι να κρίνω τον Λόπες, δεν έπαιξε και πολύ εναντίον του Ατρόμητου".

 

Για να συνεχίσω με τον Ολυμπιακό, θεωρείτε ότι δεν χωρούσε ως τρίτη λύση στο ρόστερ (ειδικά μετά και την αποχώρηση του Χασάν) ο Πινακάς που, τελικά, θα παίζει με τη β΄ ομάδα;

 

"Δικαιολογημένα τον έβαλε στη β΄ ομάδα γιατί από υπαιτιότητα του Πινακά καθυστέρησε η μεταγραφή του, κι ενώ ο Ολυμπιακός του πρόσφερε συμβόλαιο από την αρχή, προτιμούσε να ακούει τις παραινέσεις του μάνατζερ ότι θα έρθει πρόταση από Ιταλία και Γερμανία και έκανε τα πάντα ώστε να μην πάει έγκαιρα στον Ολυμπιακό. Είμαι βέβαιος όμως ότι θα παίξει στον Ολυμπιακό, αρκεί να μην ακούει τον πατέρα και τον μάνατζερ του".

 

"Άλλη ΑΕΚ με Τσούμπερ - 8άρι ο Μάνταλος - Δεν έχω καλή άποψη για Λουτσέσκου" - Ατάκα για Ουάρντα

 

Την ΑΕΚ πώς την είδατε;

 

"Είχε δύο πρόσωπα η ΑΕΚ - Ένα πρόσωπο χωρίς τον Τσούμπερ στην 11άδα, που ήταν μέτρια εικόνα και είναι πολύ τυχερή που δεν έφαγε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, κι άλλη εικόνα με τον Τσούμπερ στην 11άδα. Αν καταφέρει ο προπονητής και διορθώσει τα ασυμμάζευτα στην άμυνα (όπου εκτός του Τζαβέλλα όλοι οι άλλοι αμυντικοί είναι κατώτεροι των αμυντικών που πρέπει να έχει μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ) και προσέξει λίγο τη ζωή του ο Αραούχο για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, η ΑΕΚ μπορεί να παίξει και καλό ποδόσφαιρο. Γιατί από τη μέση και μπροστά έχει εξαιρετικούς παίκτες και θα έχει και τύχη για το πρωτάθλημα. Η άποψή μου είναι ότι τώρα με την είσοδο του Τσούμπερ αν γυρίσει 8άρι ο Μάνταλος (και μπορέσει να ανταποκριθεί και αμυντικά ο Μάνταλος), επιθετικά μπορούν να γίνουν πολύ όμορφα πράγματα. Όμως θα υπάρχει πάντοτε, ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια που θα αντιμετωπίσει με αξιόλογους επιθετικούς, το μεγάλο πρόβλημα στο κέντρο και στα άκρα της άμυνας. Αν καταφέρει και βάζει περισσότερα από αυτά που θα δέχεται στα ντέρμπι, έχει μεγάλη τύχη στο πρωτάθλημα".  

 

Το σχόλιό σας για τον ΠΑΟΚ ποιο είναι;

 

'Ήταν έγκλημα η απομάκρυνση Γκαρσία, έχω μιλήσει ήδη για τον ΠΑΟΚ. Δεν είχα ούτε και έχω καλή άποψη για τον Λουτσέσκου ούτε ως προπονητή αλλά ούτε και ως άνθρωπο. Κι αυτό θα φανεί φέτος γιατί άλλο είναι να έχεις στο ρόστερ που έχει όταν πήρε το νταμπλ, κι άλλο να έχεις το φετινό ρόστερ. Με παίκτες τρία χρόνια μεγαλύτερους από όσους έχουν μείνει από τότε και νέους παίκτες που είναι στα τελειώματά τους. Έχει τεράστια προβλήματα παντού ο ΠΑΟΚ και όταν λείπει αυτοί οι δύο μεγάλοι παίκτες, Ελ Καντουρί και Ζίβκοβιτς, πολύ δύσκολα θα κάνει φάσεις. Ήταν έγκλημα η απομάκρυνση του Ουάρντα, γιατί με αυτόν άλλαξε στον δεύτερο γύρο πέρσι η ομάδα και μπράβο στον Γκαρσία που τον αξιοποίησε. Και είναι έγκλημα που δεν αποκτήθηκε αξιόπιστος τερματοφύλακας".

"Λαβράκι ο Βιτάλ - Δεν κάνει για ΠΑΟ ο Σάρλια - Φαβορί ο Ολυμπιακός - Ευρώπη με Σεμέδο-Καμαρά"

 

Δύο λόγια για τον Παναθηναϊκό;

 

Παναθηναϊκός είναι καλύτερος σίγουρα από περσι, βρήκε λαβράκι όπως φαίνεται στον Βιτάλ, αλλά η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να προχωρήσει πολύ. Γιατί έχει μεν αξιοπρεποί μπακ με τον Κώτσιρα, αλλά έχει τεράστιο πρόβλημα στα στόπερ. Ειδικά αυτός ο Σάρλια μπορεί να παίξει μόνο σε μικρομεσαία ομάδα τής Ελλάδας και αυτό αποδείχθηκε στο πρώτο ημίχρονο που ο Απόλλωνας όχι μόνο έκανε φάσεις στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά το κυριότερο είναι ότι ο Παναθηναϊκός μέχρι να μπει το πρώτο γκολ δεν μπορούσε να βγάλει την μπάλα από την περιοχή του με αποτέλεσμα".

 

Τέλος, αν και ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος, θέλω να μου πείτε αν βλέπετε κάποια ομάδα ως φαβορί για το πρωτάθλημα;

 

"Και πάλι ο Ολυμπιακός είναι απόλυτο φαβορί. Έχει παίκτες σε όλες τις γραμμές και μόλις επιστρέψουν και οι Σεμέδο και Καμαρά, μπορεί να προχωρήσει και στην Ευρώπη. Αρκεί ο Σεμέδο να έχει το μυαλό του στο ποδόσφαιρο και να μην παρουσιάζει την εικόνα που έχει με την Λουντογκόρετς".
 



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη φορά ΠΑΟΚτσήδες "κατηγορούν" Ιβάν - Μπερδεμένος Μαρτίνς, δύο μεταγραφές 11άδας η ΑΕΚ
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags