Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Τραγικός ΠΑΟΚ, δύσκολο για πρωτάθλημα - Δεν ξόδεψε ο Σαββίδης ή έκανε τον ήρωα ο Λουτσέσκου;"
| 2021-09-19 12:00:00

"Τραγικός ΠΑΟΚ, δύσκολο για πρωτάθλημα - Δεν ξόδεψε ο Σαββίδης ή έκανε τον ήρωα ο Λουτσέσκου;"

του Γιώργου Κτενά
"Τραγικός ΠΑΟΚ, δύσκολο για πρωτάθλημα - Δεν ξόδεψε ο Σαββίδης ή έκανε τον ήρωα ο Λουτσέσκου;"

"Είναι γελοίο και παράλογο αυτό που λέει ο Ρουμάνος προπονητής"! Συνέντευξη-ανάλυση που θα συζητηθεί για τη μέχρι τώρα εικόνα του Δικεφάλου, τις μεταγραφές που δεν έγιναν και τις ευθύνες διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας. Ποιος φταίει, ποιοι πρέπει να παίζουν και ποιος... δεν κάνει για την ομάδα;

ΠΑΟΚ: Σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας του Δικέφαλου αναφέρθηκε στο sportdog ο Στέλιος Γρηγοριάδης, δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη και με μεγάλη θητεία στο ρεπορτάζ των ομάδων της συμπρωτεύουσας.

Αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Λίνκολν, στο κλίμα που υπάρχει στον Δικέφαλο, αλλά και στον Λουτσέσκου που αδικεί τη δουλειά του με όσα λέει.

"Τραγική εικόνα - Δύσκολο να χτυπήσει το πρωτάθλημα - Για αυτό έβαλε Άκπομ και Μιτρίτσα"

"Η εικόνα τού ΠΑΟΚ εναντίον τής Λίνκολν ήταν τραγική, όπως και σε όλα τα επίσημα ματς μέχρι σήμερα, πλην του πρώτου ημιχρόνου τής ρεβάνς με τη Ριέκα. Ίδιες αδυναμίες στην ανάπτυξη, στη δημιουργία ευκαιριών, στην αμυντική λειτουργία. Βελτίωση δεν υπάρχει και σε κάθε αγώνα φαίνονται τα κενά του ρόστερ", σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog o καλός συνάδελφος από τη Θεσσαλονίκη.

Υπάρχει ένα θετικό κλίμα για το γεγονός ότι προχωράει σε τολμηρό ροτέισον ο Λουτσέσκου. Η δική σας άποψη ποια είναι;

"Αναγκαστικά έβαλε παίκτες που δεν είναι έτοιμοι ακόμα, όπως ο Άκπομ και ο Μιτρίτσια. Δεν γίνεται ροτέισον με παίκτες της τελευταίας στιγμής. Για τρίτο διαδοχικό καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ αποδυναμώθηκε αντί για να ενισχυθεί. Δηλαδή δεν είναι καλύτερη ομάδα από πέρσι, είναι χειρότερη. Οι έμπειροι είναι έναν χρόνο μεγαλύτεροι από πέρσι, ένας Θεός ξέρει πώς θα βγει η εξίσωση αν θέλει να λέει ότι διεκδικεί δύο τίτλους. Αν λέμε ότι απλά υπάρχει και με χίλια ζόρια θα βγει στην Ευρώπη, τότε καλό ρόστερ έχει. Αλλά για να ανταγωνιστεί σε μαραθώνιο την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Άρη, το βλέπω δύσκολο να χτυπήσει πρωτάθλημα".

"Δεν ξόδεψε λεφτά ο Ιβάν ή έκανε τον ήρωα ο Λουτσέσκου; - Διστακτικός με τους νεαρούς - Δεν μπορεί ο Βιεϊρίνια"

Μπορούμε να πούμε γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έκανε τις μεταγραφές που έπρεπε. Είναι αποκλειστικά στην κακή επικοινωνία που υπήρχε ανάμεσα στον λουτσέσκου και τους ανθρώπους της διοίκησης ή υπάρχει και ζήτημα με τα οικονομικά;

"Κι εγώ καθημερινά βάζω το ίδιο ερώτημα: Ή δεν είχε διάθεση να ξοδέψει χρήματα ο Σαββίδης για καλές μεταγραφές ή ο Λουτσέσκου έκανε τον ήρωα και είπε "Βολεύομαι με δύο-τρεις παίκτες και εγώ είμαι μάγος και θα μετατρέψω τους βατράχους σε πρίγκιπες και θα ξαναπάρω νταμπλ". Αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ αν δεν απαντήσει ο ΠΑΟΚ. Αλλά στέκομαι στη δήλωση του Λουτσέσκου, που είπε ότι ήθελε τα μεταγραφικά ζητήματα να είχαν τελειώσει νωρίτερα αλλά και να δουλέψουν από τώρα για τον Γενάρη! Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι μεταγραφικός σχεδιασμός-μπάχαλο, που έχει βασική ευθύνη ο Λουτσέσκου γιατί δεν αρνήθηκε ποτέ ότι ήταν ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στις μεταγραφές και ήρθαν παίκτες τής επιλογής του".

Αξιοποίησε και τους Κωνσταντέλια-Κούτσια - Ποια είναι η άποψη που έχεις;

"Δεν μπορώ να τους δω γιατί με 5λεπτες και 10λεπτες εμφανίσεις δεν ωριμάζει ο παίκτης. Μακάρι στην πορεία να τους δοθεί περισσότερος χρόνος. αλλά αυτό πρέπει να το δούμε, έναν καλό παίκτη όταν τον πιστεύεις δεν κολλάς στην ηλικία του. Αλλά είναι διστακτικός με τους νεαρούς".

Την προοπτική τής μετατόπισης του Βιεϊρίνια σε άλλη θέση πώς την σχολιάζεις;

"Θέλει ειδική μεταχείριση γιατί δεν μπορεί ανεβοκατεβαίνει την πλευρά. Αλλά και ως εξτρέμ θα χρειαστεί να ανεβοκατεβαίνει και βλέπουμε ότι δεν μπορεί να το κάνει. Όσο περνάει ο καιρός θα είναι πιο επιρρεπής σε τραυματισμούς, όπως κάθε παίκτης μεγάλης ηλικίας. Μπορεί να προσφέρει σε πολλές θέσεις, το ξέρουμε, μπορεί να γίνει το 10άρι που δεν έχει ο ΠΑΟΚ, μπορεί αμυντικός χαφ ή μπακ. Αλλά το θέμα είναι πόσο αντέχει".

"Δεν είναι τερματοφύλακας ο Ζίβκοβιτς - Γελοίο αυτό που λέει ο Λουτσέσκου - Αδικεί τον εαυτό του"

Με το δίδυμο Πασχαλάκη-Ζίβκοβιτς τι βλέπεις;

"Αυτό το κρίμα με τους τερματοφύλακες το παίρνει στον λαιμό του ο Λουτσέσκου. Από αυτούς δύο πάντως είναι κανονικός τερματοφύλακας με λίγη τρέλα και λίγη επιλαπιότητα παραπάνω ο Πασχαλάκης. Αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ζίβκοβιτς, γιατί δεν τον θεωρώ τερματοφύλακα τον Ζίβκοβιτς. Αλλά πρέπει και ο Πασχαλάκης να ξαναγίνει ο Πασχαλάκης του νταμπλ, που έφτασε μέχρι την Εθνική".

Τέλος, πες μου δύο λόγια για τον Λουτσέσκου.

"Ο Λουτσέσκου κάποια στιγμή θα μοντάρει ένα σύνολο με χημεία και ομοιογένεια, που θα παίζουν για τον προπονητή. Αλλά επειδή η αυτοπεποίθηση είναι η αγαπημένη του λέξη, αυτή δεν παίζει μπάλα. Η αυτοπεποιθηση χρειάζεται σε νεαρούς, σε ομάδες που στηρίζονται σε πιτσιρικάδες, που ποντάρουν στις εμπειρίες που θα αποκτήσουν κ.λπ. Εδώ μιλάμε για παίκτες που είναι γελοίο να συζητάμε αν έχουν αυτοπεποίθηση οι Βαρέλα, ο Βιεϊρίνια, ο Κρέσπο, ο Σβαμπ, ο Καντουρί, ο Μπίσεσβαρ. Είναι παραλογισμός όταν μιλάμε για αυτοπεποίθηση σε ομάδα που έχει μέσο όρο ηλικίας τα 27,5 χρόνια. Είναι αδιανόητο, γελοίο να το λέει αυτό το πράγμα, αδικεί τη δουλειά του όταν λέει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Έκρηξη" Λουτσέσκου στην Τούμπα - Ξεκίνησε... εμφύλιο στον ΠΑΟΚ - "Τρέχουν" για 100 εκατομμύρια!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags