Facebook Pixel Superleague: Τον ήθελε η ΑΕΚ, top όνομα στον Ολυμπιακό - Πώς "έχασε" Βατσλίκ ο ΠΑΟΚ - "Έκοψε" Γιαννιώτη ο ΠΑΟ
| 2021-09-20 21:21:00

Τον ήθελε η ΑΕΚ, top όνομα στον Ολυμπιακό - Πώς "έχασε" Βατσλίκ ο ΠΑΟΚ - "Έκοψε" Γιαννιώτη ο ΠΑΟ

Οι Μιχείες
Τον ήθελε η ΑΕΚ, top όνομα στον Ολυμπιακό - Πώς "έχασε" Βατσλίκ ο ΠΑΟΚ - "Έκοψε" Γιαννιώτη ο ΠΑΟ

Μεταγραφικές ιστορίες για τους Big-4. Γιατί πήγε κόντρα ο Λουτσέσκου; Η στήλη "Μιχείες" αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για τους τερματοφύλακες που ήρθαν και για αυτούς που δεν ήρθαν τελικά φέτος στις πέντε μεγάλες ελληνικές ομάδες. Ποιους ήθελαν οι προπονητές, ποιους οι διοικήσεις και ποιο το κασέ τους!

Superleague: Σε αυτό το μεταγραφικό καλοκαίρι είναι αλήθεια πως οι τερματοφύλακες είχαν την τιμητική τους στην Super League. Aκόμη και σε επίπεδο Big 5 αφού οι τέσσερις από τις πέντε ομάδες ψώνισαν κίπερ και μάλιστα για βασικό! Βέβαια από τις τέσσερις η μία(Παναθηναϊκός) εμπιστεύτηκε στις δυο πρώτες αγωνιστικές τον περσινό (Διούδη). Όσον αφορά στα δείγματα των τριών άλλων, ο Βατσλίκ βγάζει τις αποκρούσεις και την αύρα του μεγάλου τερματοφύλακα που έρχεται κι απo Euro (με Ατρόμητο και Λαμία πιστώνεται με σούπερ επεμβάσεις που απέτρεψαν σίγουρα γκολ), ο Στάνκοβιτς είναι καλός με τα πόδια και στα τε-α-τετ επειδή έχει την αναμονή αλλά όπως έδειξε στην Κρήτη δεν γεμίζει την εστία του σε καταστάσεις πίεσης, ούτε βγαίνει στα γεμίσματα/σεντρες, ενώ ο Ντενίς δεν πείθει μέχρι τώρα πως είναι καλύτερος του Κουέστα.

Κι αν ο Ολυμπιακός πούλησε τον Σα στην Γούλβς οπότε ήταν μονόδρομος ο ερχομός αντικατάστάτη του, όσο ταλαντούχος κι αν είναι ο Τζολακης (και με το ανάλογο "σπρώξιμο" βεβαίως), έκπληξη προκάλεσε από την μια ο ερχομός Ιταλού στον Παναθηναϊκό για να βάλει ανταγωνισμό (και όχι μόνο) στον Διούδη κι από την άλλη η ΜΗ αγορά πορτιέρε στον ΠΑΟΚ, με τον Λουτσέσκου να εμπιστεύεται τους Πασχαλάκη - Ζίβκοβιτς που τους αμφισβητεί η ...υπόλοιπη Τούμπα! Η ΑΕΚ δικαιολογημένα πήγε στον... "αντι-Μπάρκα" με μια σεζόν καθυστέρηση ενώ αναμενόμενα ο Καρυπίδης έφερε ξανά (από δικό του σκάουτινγκ) ξένο τερματοφύλακα...

Ο Τόμας Βατσλίκ,που ήρθε από το Euro κατευθείαν στον Ολυμπιακό, είναι ο κίπερ με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο πρωτάθλημα(4.000.000 ευρώ) αλλά και ο τερματοφύλακας με το πιο ακριβό συμβόλαιο που κυκλοφορεί στα μέρη μας. Για την ακρίβεια ο μοναδικός που έχει συμβόλαιο με 7ψηφιες ετήσιες αποδοχές.

Και όμως, ο Ολυμπιακός δεν ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα, καλά καλά ούτε η δεύτερη, που είχε προταθεί Βατσλίκ. Ο Τσέχος ως ελεύθερος είχε προταθεί, πριν ξεκινήσει το Euro, στους δυο "δικεφάλους", οι οποίοι από τον Μάϊο είχαν βγει στις αγορές προς αναζήτηση βασικού και με δυνατό συμβόλαιο, τερματοφύλακα.

Στην ΑΕΚ ο Βατσλίκ έκανε μεγάλο γκέλ αλλά κάτι οι υψηλότατες αποδοχές που είχε στην Σεβίλλη, σε συνδυασμό με τους φόβους για την κατάσταση των γονάτων του, αποθάρυναν τους "κιτρινόμαυρους", που μετά πήγαν σε άλλους υποψηφίους. Στον ΠΑΟΚ, πάλι, ο Βατσλίκ φάνηκε αλμυρός, δεν ήθελαν να δώσουν για τερματοφύλακα συμβόλαιο πάνω απο 550 χιλιάρικα, τουλάχιστον όσο δεν μπορούσαν να ξεφορτωθούν αυτό του Πασχαλάκη ή του Ζίφκοβιτς.

Με αφορμή το...καλαματιανό του Ζίφκοβιτς που στοίχισε την ήττα από τον ΠΑΣ,ξαναβγήκε στην επιφάνεια η γκρίνια στην Τούμπα, γιατί το κλαμπ το καλοκαίρι δεν προχώρησε στην απόκτηση πορτιέρε(αν και ο Πασχαλακης έδωσε... πληρωμένη απάντηση με την χθεσινή του εμφάνιση στην Τρίπολη) .Ένα ζήτημα που σηκώνει μεγάλη εσωστρέφεια στον περίγυρο του ΠΑΟΚ, παρόλο που ήταν απόφαση Λουτσέσκου να εμπιστευτεί τους δυο υπάρχοντες και να κλείσει έτσι νωρίς κι αποσύροντας τον φάκελο με τους υποψήφιους προς απόκτηση τερματοφύλακες, από τον δικέφαλο του βορρρά.

ΓΙΑΤΙ Ο ΡΑΖΒΑΝ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ

Ποιό ήταν το σκεπτικό του Ραζβάν για αυτή του, την ομολογουμένως, αμφιλεγόμενη απόφαση; Και μιλάμε για έναν κόουτς που έκανε καριέρα ως τερματοφύλακας, άρα γνωρίζει πολύ καλά τα...μυστικά της θέσης και μπορεί προσωπικά να κάνει αξιολόγηση. Ο Ρουμάνος, που όντως σε αυτή την επιστροφή του στην Τούμπα λειτουργεί πολύ και με το συναίσθημα (και ίσως αυτό του στοιχίσει στο τέλος, κάτι , για παράδειγμα, που δεν κάνει ποτέ στην καριέρα του ο διάσημος πατέρας του, Μιρτσέα Λουτσέσκου), επειδή και ο Πασχαλάκης και ο Ζίφκοβιτς είναι...δικά του παιδιά,πίστευε πως μπορεί να τα "κερδίσει". Σε συνδυασμό μάλιστα με το ο τι δεν έβλεπε... φως από το τμήμα σκάουτινγκ και θα ηταν μια διαδικασία που θα καθυστερούσε αλλά και πιθανότατα θα ερχόταν ξανα ένας τερματοφύλακας στοίχημα (αλά Ρέι) αφού υπήρχε κόφτης στο μπάτζετ για την συγκεκριμένη θέση,προτίμησε/επέλεξε να πορευτεί με τους τερματοφύλακες που ήξερε και δεν θα του δημιουργούσαν πρόβλημα στο γρούπ!!

ΕΝΑΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ, ΕΝΑΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΒΕΛΓΟ-ΠΟΛΩΝΟΣ ΓΙΑ ΑΕΚ

Όσον αφορά στην ΑΕΚ, οι Παπαδημητρίου - Κονέ μόνο τυχαίο δεν ήταν πως έσπευσαν να κλείσουν από νωρίς πρωτοκλασάτο κίπερ. Η μεταγραφή του Στάνκοβιτς και μάλιστα με αγορά 1.150.000 ευρώ από την Σάλτζμπουργκ και συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές άνω των 620.000 ευρώ, ήταν στοχευμένη και ενδεικτική της προτεραιότητας - πρεμούρας να πάρουν πρώτα και πρώτον από όλους καλό τερματοφύλακα(μαζί με ηγετικό στόπερ, εξ ου και οι παράλληλες συζητήσεις τότε με τον Ντα Σίλβα)!

Μετά ,λοιπόν, τον Βαλτσίκ, οι Παπαδημητρίου - Κονέ, έφτιαξαν μια σορτ λιστ με τρεις μόνο υποψηφίους. Τον Τόμας Καμίνσκι, Βελγό -Πολωνό κίπερ της Μπλάκμπερν, με χρηματιστηριακή αξία 3.000.000 ευρώ,που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2022. Τον Μάριο Μπιζότ, τον διεθνή Ολλανδό πορτιέρε της Αλκμααρ (τότε), πριν ακόμη μπει στο παιχνίδι απόκτησης του ο Ολυπιακός (αυτό έγινε αργότερα όταν υπήρξε το ντόμινο Ρουι Πατρίτσιο - Σα με Γούλβς/Ρομα). Με τον Μπιζότ τελικά να αποδεικνύεται πανάκριβος και για τους "ερυθρόλευκους" αφου πουλήθηκε στις 4 αυγούστου αντί 4.000.000 στην γαλλική Μπρέστ. Και τον διεθνή Αυστριακό Τσιτσάν Στάνκοβιτς, με χρηματιστηριακή αξία 1.500.000 και εμπειρίες Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Στάνκοβιτς, σε σχέση με τους άλλους δυοοο, ήταν ο πιο κοντός (1.86) αλλά και ο καλύτερος με την μπάλα στα πόδια και το παιχνίδι εκτός εστίας.

"ΤΡΕΝΑΡΕ" Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΛΟΓΩ ΔΙΟΥΔΗ

Στον Παναθηναϊκό η απόκτηση τερματοφύλακα ήταν καθαρά απόφαση Γιοβάνοβιτς, που όσο κι αν την τρέναρε η διοίκηση Αλαφούζου λόγω Διούδη και των δυο πρόσφατων ανανεώσεων, των νεαρών Χρηστογιώργου/Ξενόπουλου, στο τέλος του ΠΉΓΕ τον... Ιταλό του. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι προτιμήθηκε τελικά από έναν ακόμη υποψήφιο συμπατριώτη του, έναν άλλον ξένο και τον...Γιαννιώτη. Αυτή συνέθεταν την short list του Σέρβου κόουτς του "τριφυλλιού". Μένει να δούμε αν στην πορεία ο Μπρινιόλι πάρει τα γαντια του βασικού από τον Διούδη, όπως είχε κάνει και ο Σα στον Ολυμπιακό(ενώ είχε έρθει ως δεύτερος).

ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ 200.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΑΡΗ!

Τέλος , στον Άρη ο Θόδωρος Καρυπίδης αφού δεν του βγήκε πέρσι ο Γάλλος Μπουσέ έφερε τον αριστεροπόδαρο Ντενίς.Βραζιλιάνος,που έχει όμως, πατήσει τα 35 του χρόνια, ήταν στην Βραζιλία και την Ζιλ Βιθέντε,από όπου έμεινε ελεύθερος. Για την ιστορία ο Ντενίς έχει την χαμηλότερη χρηματιστηριακή αξία(μόλις 200.000 ευρώ) σε σχέση με τους άλλους του "κίτρινου" ρόστερ, Κουέστα και Σιαμπάνη που είναι αναπληρωματικοί του! Τόσα λεφτά πέταξε ο ιδιοκτήτης του Άρη για ενίσχυση στις άλλες θέσεις και σε αυτή του "άσου"... μαζεύτηκε οικονομικά.Αν και οιμεγάλες ομάδες,που θέλουν να κάνουν πορεία, ξεκινάνε από τον "άσο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ασπίδα" σε Μαρτίνς με απόφαση Μαρινάκη - Μόνο μία μεταγραφή... βγάζει τα λεφτά στο γήπεδο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags