Facebook Pixel Sportdog.gr | O καλύτερος τερματοφύλακας του πλανήτη ήταν Έλληνας και βρέθηκε στο Άνφιλντ!
| 2021-09-24 04:33:00

O καλύτερος τερματοφύλακας του πλανήτη ήταν Έλληνας και βρέθηκε στο Άνφιλντ!

Sportdog Team
O καλύτερος τερματοφύλακας του πλανήτη ήταν Έλληνας και βρέθηκε στο Άνφιλντ!

Με μια σύντομη αναδρομή στο γενεαλογικό σας δέντρο, οι περισσότεροι από εσάς θα παρατηρήσετε ότι έχετε έναν συγγενή στην Αυστραλία. Το μέγεθος της ελληνικής διασποράς στην νησιωτική χώρα της Ωκεανίας είναι τέτοιος, σε σημείο που τα πρωταθλήματα αλλά και οι εθνικές ομάδες της χώρας έχουν -τουλάχιστον- έναν παίκτη με Ελληνική καταγωγή. Μία δεκαετία πίσω, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όλους, παρουσίαζε ο Dean Bouzanis.

Γεννημένος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας την δεύτερη μέρα του Οκτώβρη το μακρινό πλέον 1990, ο Dean Bouzanis ήταν καρπός του έρωτα ενός ζευγαριού από την Ελλάδα, το οποίο μετανάστευσε στην άλλη άκρη του κόσμου (κυριολεκτικά) για ένα καλύτερο αύριο. Με το ποδόσφαιρο να αποτελεί τρόπο ζωής για τον ίδιο από την τρυφερή ηλικία των πέντε ετών, το «άστρο» του ομογενή πορτιέρο ξεκίνησε να λάμπει από την προπαιδική ομάδα Lilli Pilli FC. Μέσα σε δέκα χρόνια και με συνοδοιπόρο τον κολλητό του, Nick Tsattalios, ανέβαινε συνεχώς επίπεδο μέχρι να πετύχει τον αρχικό στόχο που είχε θέσει.

Πριν φτάσει τα 16 χρόνια ζωής ήθελε να εισαχθεί στο Ποδοσφαιρικό Ινστιτούτο της Νότιας Νέας Ουαλίας, μια ποδοσφαιρική ακαδημία δηλαδή που ανήκει στην ελίτ της Ωκεανίας, αλλά και της Ασίας. Και πράγματι μέχρι τα 15 του, αφού πέρασε με επιτυχία από τις Carss Park, Sutherland Sharks, Northern Spirit και Sydney Olympic, ήρθε η ώρα για το μεγάλο κάλεσμα της NSWIS. H εντυπωσιακή σωματοδομή του αλλά και οι εμφανίσεις του στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Αυστραλίας του άνοιξαν την πόρτα για την εθνική ομάδα Κ-17. Αγωνίστηκε στο Ασιατικό Κύπελλο της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας και παρά την κακή πορεία της εθνικής ομάδας, ο Bouzanis τράβηξε τα βλέμματα αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων. Πολλές τον διεκδίκησαν, όμως τον κέρδισε ένα ακόμα λιμάνι. Αυτό του Λίβερπουλ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags