Facebook Pixel ΑΕΚ: ΟΙ δηλώσεις του Θωμά Μαύρου μετά από πολύ καιρό για την Ένωση!
| 2021-09-24 12:47:00

Ατακάρες Μαύρου για τη νέα ΑΕΚ - Αποθέωσε Αραούχο - Τι είπε για κατάκτηση πρωταθλήματος!

Sportdog Team
Ατακάρες Μαύρου για τη νέα ΑΕΚ - Αποθέωσε Αραούχο - Τι είπε για κατάκτηση πρωταθλήματος!

Ο σπουδαίος παλαίμαχος αρχισκόρερ του Δικεφάλου, ο Θωμάς Μαύρος, ο άνθρωπος που μεγαλούργησε με το «11» στην πλάτη τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, μιλάει αποκλειστικά στη «Live» για τον σημερινό επιθετικό της ομάδας, τον Σέρχιο Αραούχο, που φοράει κι εκείνος το «11» και που φιλοδοξεί με τη σειρά του να γράψει κι αυτός χρυσές σελίδες στην ιστορία της Ένωσης.

ΑΕΚ: Ο μεγάλος Θωμάς της Κιτρινόμαυρης οικογένειας, αναφέρεται στη νέα Ένωση των πολλών μεταγραφών ενώ δεν παραλείπει να σχολιάσει και τη δύναμη ψυχής του Στέλιου Σεραφείδη.

Στο αρχικό του σχόλιο μίλησε για την εικόνα της Ένωσης στο ξεκίνημα της σεζόν: «Είναι μια ομάδα που εμένα μου δίνει πάρα πολλή χαρά και μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον. Θα χρειαστεί βέβαια κάποιο χρονικό διάστημα για να μονταριστεί και να γνωριστούνε μεταξύ τους οι νέοι ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό είναι λογικό να συμβαίνει. Αυτή η ΑΕΚ μου δίνει την αίσθηση πως θα γίνει μια μεγάλη ομάδα, πως θα φέρει μεγάλα αποτελέσματα και πολλή χαρά στους οπαδούς της».

Συνεχίζοντας ο Θωμάς αναφέρθηκε στις μεταγραφές που έγιναν: «Ήταν καλές μεταγραφές. Έχει ανέβει ποιοτικά η ομάδα. Πρέπει να γνωριστούνε και μεταξύ τους καλύτερα οι παίκτες και όταν γίνει αυτό θα έχουμε μια ακόμα καλύτερη ομαδική απόδοση. Ξανά λέω πως τα μηνύματα που στέλνει αυτή η ΑΕΚ είναι, για εμένα, πάρα πολύ θετικά και αισιόδοξα».

«Φέτος θα δούμε έναν πολύ καλό Αραούχο»

Ζητήσαμε έπειτα από τον παλαίμαχο αρχισκόρερ της Ένωσης ένα σχόλιο για τον Σέρχιο Αραούχο, που μέσα σε τέσσερις ημέρες βρήκε συνεχόμενα δύο φορές δίχτυα και δείχνει να ανεβαίνει «Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής ο Αραούχο, το ξέραμε αυτό και το βλέπουμε και τώρα σε αυτή τη νέα του θητεία στην ΑΕΚ. Είναι καλό που έχει σκοράρει σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια για να πάρει και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση που χρειάζεται να έχει ένας σκόρερ. Θα δούμε έναν πολύ καλό Αραούχο και στη συνέχεια, το πιστεύω. Ένας Αραούχο που θα βοηθήσει την ομάδα και τους στόχους της. Και για την ΑΕΚ στόχοι είναι αποκλειστικά οι τίτλοι. Το πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

Στην επόμενη ερώτησή μας σχετικά με το αν η ποιοτική αναβάθμιση της μεσαίας γραμμής βοηθάει και τον Αραούχο να παρουσιάζει ευκολότερα τις αρετές του, ο Θωμάς όχι απλά συμφώνησε, αλλά έδειξε, επίσης, ότι αυτή η συνθήκη θα είναι που θα οδηγήσει την ΑΕΚ στην ουσιαστική διεκδίκηση του τίτλου: «Αν έχεις καλούς παίκτες δίπλα σου ανεβαίνεις και εσύ. Όλοι έχουνε βοήθεια μεταξύ τους και το σημαντικότερο είναι πως πάνω απ’ όλα ανεβαίνει η ίδια η ομάδα. Η καλή συνεργασία στο γήπεδο των καλών παικτών ανεβάζει επίπεδο την ομάδα, έρχονται οι νίκες και οι βαθμοί και έτσι, με τον καιρό, αντιλαμβάνεται η ομάδα πως πηγαίνει για πρωτάθλημα. Και η ΑΕΚ πρέπει πάντα να πηγαίνει για το πρωτάθλημα. Πάντα. Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Τίποτε λιγότερο».

Ζητήσαμε από τον Θωμά να μας πει αν θεωρεί ότι θα παίξει ρόλο στην ψυχολογία του Αραούχο, το γεγονός ότι αυτή τη φορά ήρθε στα Σπάτα με κανονική μεταγραφή και μας απάντησε: «Ναι παίζει έναν ψυχολογικό ρόλο αυτό το γεγονός. Είναι πιο ήρεμος ο κάθε παίκτης όταν ξέρει πως έχει κανονικό συμβόλαιο. Να ξέρει πού βρίσκεται και να μην έχει άλλες σκέψεις να τον απασχολούν. Αφοσιώνεται πιο εύκολα στην ομάδα του και έχει ηρεμία. Γι’ αυτούς τους λόγους πιστεύω πως ήταν καλό που η ΑΕΚ τον πήρε με κανονική μεταγραφή».

Κλείνοντας τις ερωτήσεις μας για τον «Τσίνο», ρωτήσαμε αν πιστεύει πως μπορεί να βγει και πρώτος σκόρερ φέτος ο Αργεντινός της Ένωσης. Και μας απάντησε: «Αυτό δεν μπορεί να το πει κανένας. Το εύχομαι πάντως. Ξεκίνησε πολύ καλά στο πρωτάθλημα και αυτό είναι θετικό. Πιστεύω στον Αραούχο. Του εύχομαι να πάει ακόμα καλύτερα».

«Ο Στελάρας είναι η ψυχή της ΑΕΚ»!

Ολοκληρώνοντας τη συζήτησή μας με τον παλαίμαχο άσο του Δικεφάλου, η κουβέντα πήγε στον απίθανο Στέλιο Σεραφείδη, που τρέλανε όλον τον κόσμο προχθές με την απόφασή του να βρεθεί στο πλευρό της ΑΕΚ λίγες ώρες μετά το εξιτήριό του από το νοσοκομείο. Και σχολίασε ο Θωμάς: «Ο Στελάρας είναι η ψυχή της ΑΕΚ, είναι φίλος μου, τον αγαπάω πολύ και εύχομαι να βγει νικητής, υγιής και να επιστρέψει τόσο ζωντανός όπως ήταν πάντα. Που σηκωνόταν και έκανε τις γυμναστικές του και τα τρεξίματά του μέχρι σε αυτή την ηλικία! Του εύχομαι ειλικρινά τα καλύτερα. Ήταν πολύ συγκινητική όλη η ΑΕΚ να του συμπαραστέκεται και να του εύχεται να αναρρώσει γρήγορα και να είναι και πάλι στις εξέδρες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags