Ολυμπιακός: Γιατί δεν έχει κάνει ακόμα τη διαφορά στο Λιμάνι ένας παίκτης με τα εκρηκτικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά τού Ονιεκούρου αναρωτιούνται οι οπαδοί των Ερυθρόλευκων, δεδομένου ότι ο Νιγηριανός άσος ήρθε για να κάνει τη διαφορά αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα.

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Τσιακίρη, που γνωρίζει άριστα το τουρκικό ποδόσφαιρο και έχει παρακολουθήσει αμέτρητες φορές τον Ονιεκούρου στη θητεία του στη Γαλατά, προκειμένου να αναλύσουμε όσο καλύτερα γίνεται το θέμα.

"Κακομαθημένος ο Ονιεκούρου - Τον ενδιαφέρει να ξεχωρίσει - Επηρεάζεται ψυχολογικά γιατί..."

"Ο Ονιεκούρου είναι παίκτης που θέλει να λάμψει, θέλει να κάνει τη διαφορά, τον ενδιαφέρει να ξεχωρίσει. Και στη Μονακό πάλευε για θέση βασικού. Υπάρχει μια διαφορά όμως: Ο Τερίμ είχε βρει τα κουμπιά του στη Γαλατά", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο Γ. Τσιακίρης και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Προφανώς δεν έχει παίξει βασικός όσο θα ήθελε, είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει, είναι φιλόδοξος, αλλά το γεγονός ότι δεν ξεκινάει βασικός στον Ολυμπιακό δεν ξέρω πού οφείλεται. Όχι σίγουρα στο επίπεδό του, που είναι αναγνωρισμένο. Ίσως υπάρχει κάποιος εξωαγωνιστικός λόγος. Όπως είπα ήδη ο Τερίμ στη Γαλατά είχε επαφή μαζί του, είχε βρει τα κουμπιά του, άρα ήταν με μία έννοια... κακομαθημένος. Στον Ολυμπιακό δεν είναι πάντα βασικός και αυτό μπορεί να τον επηρεάζει ψυχολογικά".

"Για αυτό δεν έχει πάρει μπρος - Δεν έχει βρει τα κουμπιά του ο Μαρτίνς - Αυτά θα δώσει στον Ολυμπιακό"

Αυτός είναι ο λόγος που θεωρείς ότι δεν έχει πάρει μπρος ακόμα;

"Δεν έχει πάρει μπρος ακόμα γιατί δεν έχει βρει τα πατήματά του. Είχε βρει τα κουμπιά ο Τερίμ, προφανώς ο Μαρτίνς δεν το έχει κάνει ακόμα. Είχε μάθει να είναι σταρ στη Γαλατά, κι εδώ δεν είναι τέτοιος ακόμα".

Τι θα δώσει στον Ολυμπιακό όταν δούμε τον πραγματικό Ονιεκούρου;

"Η ταχύτητα είναι το προσόν του αλλά χρειάζεται και παιχνίδια στα πόδια του. Θέλει χώρους για να τρέξει, στην Ευρώπη που ο Ολυμπιακός θα βρει άλλους αντιπάλους θα είναι πιο εύκολα για εκείνον. Θα δώσει σπιρτάδα στο παιχνίδι της ομάδας, θα δώσει υπεραριθμία έτσι που λειτουργία στο ένας εναντίον ενός, θα δώσει ασίστ. Το έχουμε ξανασυζητήσει, είναι πολύ καλός παίκτης".

"Γιατί πήρε Γκάρι Ροντρίγκες - Θέμα με Ονιεκούρου; - Μπορεί να παίξει και..."

Η έλευση του Γκάρι Ροντρίγκες στο Λιμάνι πιστεύεις ότι μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για την ψυχολογία του;

"Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι υπερπλήρης στα άκρα, για ποιο λόγο πήραν έναν ακόμα παίκτη εκεί; Δεν ξέρω πώς θα ανταποκριθεί ο Ονιεκούρου με αυτή τη μεταγραφή, αλλά η κίνηση αυτή εμένα μου δείχνει ότι ίσως γίνεται γιατί υπάρχει κάποιο θέμα με τον Ονιεκούρου".

Τέλος, θέλω να σχολιάσεις τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Μαρτίνς να τον σκέφτεται ως τρίτη λύση στην επίθεση, πίσω από τους Αραμπί και Τικίνιο. Μπορεί να παίξει τη θέση;

"Μπορεί να παίξει ως τρίτη λύση στην επίθεση, μπορεί να γίνει ψευτοεννιάρι. Μα το έχει κάνει σε παιχνίδια που έμεινε με δέκα παίκτες η Γαλατά ή σε εκτός έδρας ματς που δεν τον ενδιέφερε να έχει καθαρό επιθετικό η ομάδα του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη μεταγραφή τον Γενάρη - Με αυτόν... κλειδώνει τον τίτλο ο Ολυμπιακός - "Εντολή" Μαρινάκη!