Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Πάγκο Αραμπί-Τικίνιο στην Τουρκία, βασικός Ονιεκούρου - Ασταθής η Φενέρ - Δεν... τον νοιάζει ο ΠΑΟ"
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-29 12:10:00

"Χωρίς Αραμπί-Τικίνιο στην Τουρκία, βασικός Ονιεκούρου - Ασταθής η Φενέρ - Δεν... τον νοιάζει ο ΠΑΟ"

του Γιώργου Κτενά
"Χωρίς Αραμπί-Τικίνιο στην Τουρκία, βασικός Ονιεκούρου - Ασταθής η Φενέρ - Δεν... τον νοιάζει ο ΠΑΟ"

Το πλάνο-έκπληξη του Ολυμπιακού και πώς θα χτυπήσει στην Τουρκία. Δημοσιογράφος που παρακολουθεί και γνωρίζει καλά την τουρκική ομάδα, αναλύει τον τρόπο παιχνιδιού της και... προτείνει ένα πολύ εξτρέμ σύστημα στον Πέδρο Μαρτίνς για το ευρωπαϊκό παιχνίδι της Πέμπτης.
 

Ολυμπιακός: Στο παιχνίδι με τη Φενέρ αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο sportdog ο Γιάννης Τσιακίρης, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το τουρκικό ποδόσφαιρο και, προφανώς, και τη Φενέρ.

Ο καλός συνάδελφος αναφέρθηκε στην τουρκική ομάδα και πώς παρουσιάζεται στα παιχνίδια της μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, αλλά και τι θα πρέπει να προσέξουν οι Πειραιώτες στον συγκεκριμένο αγώνα.

"Σοβαρή η Φενέρ - Ασταθής αμυντικά αλλά χτυπάει τίτλο - Ιδιαίτερο το ματς με Ολυμπιακό"

"Είναι ομαδική φέτος, έχει σταθερότητα που δεν την είχε πέρσι. Τα τελευταία χρόνια που ξεκινάει για πρωταθλητισμό δεν ήταν όσο σοβαρή δείχνει φέτος. Ο Περέιρα επέστρεψε στον πάγκο τής Φενέρ και έχει γνώσεις της ομάδας και του τουρκικού πρωταθλήματος. Δείχνει πιο σίγουρος τώρα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Γ. Τσιακίρης και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Οι διαφορές των μεγάλων με τις μικρές ομάδες έχουν ελαχιστοποιηθεί, οπότε η γκέλα είναι εύκολη. Ασταθής αμυντικά, αλλά πηγαίνει για πρωτάθλημα, έχει σε δεύτερη μοίρα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αλλά το ματς με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερο. Δεν θεωρώ, πάντως, ότι είναι φαβορί για την πρόκριση".

Ποιος παίκτης ξεχωρίζει;

"Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιος παίκτης που ξεχωρίζει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Είναι πιο ομάδα φέτος, δεν ξεχωρίζει για την ώρα κάποιος".

"Γρήγορος ρυθμός, παθιασμένοι, γεμάτο γήπεδο - Πάγκο Αραμπί-Τικίνιο - Να παίξει με 4 εξτρέμ"

Άρα τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός;

"Έχει γρήγορο ρυθμό η Φενέρ, είναι παθιασμένοι και θα έχουν γεμάτο γήπεδο. Άρα να μην δεχτεί γρήγορο γκολ. Έχει πιο πολύ ενθουσιασμό από τον Ολυμπιακό στην παρούσα φάση, που τον βλέπω φοβισμένο και να παίζει για το αποτέλεσμα. Άρα αν πάει με αφέλεια η Φενέρ μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός".

Πώς θεωρείς ότι πρέπει να παίξει;

"Με 4-5-1, με Μπουχαλάκη, Αγκιμπού και Ελ Αραμπί. Ο Ονιεκούρου να παίξει οπωσδήποτε, είτε βασικός είτε ως αλλαγή, γιατί το ξέρει το γήπεδο, την ομάδα. Να μην μπει ορμητικά ο Ολυμπιακός, γιατί λογικά με αυτόν τον τρόπο θα μπει η Φενέρ: Παθιασμένα, επιθετικά. Οπότε τα πρώτα λεπτά είναι σημαντικά για τον Ολυμπιακό".

Αραμπί ή Τικίνιο;

"Εγώ λέω και μια άλλη ιδέα: Θα μπορούσε να παίξει και χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό, για παράδειγμα με ένα 4-2-4 και η τετράδα μπροστά να είναι οι Βαλμπουενά, Μασούρα, Ρόνι Λόπες και Ονιεκούρου".

"Αφελής αμυντικά η Φενέρ - Δεν θα το σκεφτεί ο Πέδρο Μαρτίνς - Δεν βάζει σε πρώτη μοίρα το ελληνικό πρωτάθλημα"

Μπορεί να κερδίσει ο Ολυμπιακός μέσα στην Κωνσταντινούπολη;

"Εννοείται, γιατί η Φενέρ είναι αφελής αμυντικά, δεν είναι σταθερή αμυντικά. Αν βγουν στη Φενέρ οι αντεπιθέσεις και οι φάσεις, θα υπάρχει πρόβλημα. Για εμένα δεν θα είναι έκπληξη αν το σκορ είναι 1-2 αλλά ούτε και αν έρθει 3-0. Τα πρώτα λεπτά είναι πολύ σημαντικά".

Πιστεύεις ότι το ντέρμπι με Παναθηναϊκό μπορεί να παίξει ρόλο, με όποιον τρόπο, στο παιχνίδι με τη Φενέρ για τον Ολυμπιακό;

"Δεν θα το σκεφτεί ο Πέδρο Μαρτίνς, αν το σκεφτεί κινδυνεύει να έχει απώλειες και στα δύο ματς. Δεν έχει δείξει σε άλλα ευρωπαϊκά παιχνίδια ότι βάζει σε πρώτη μοίρα το ελληνικό  πρωτάθλημα την ημέρα τού ευρωπαϊκού αγώνα".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μάχη" Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ για τον… νέο Χολέμπας - "Έτοιμος αντι-Βιεϊρίνια, καλύτερος από Ρέαμπτσιουκ" 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags