Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο... μικρός Ντε Μπρόινε της Ριζούπολης και ο... Χασάν του Παναθηναϊκού - Ποιοι "εκθέτουν" τον Ολυμπιακό
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-29 15:23:00

Ο...μικρός Ντε Μπρόινε της Ριζούπολης και ο...Χασάν του Παναθηναϊκού- Ποιοι "εκθέτουν" τον Ολυμπιακό

Οι Μιχείες
Ο...μικρός Ντε Μπρόινε της Ριζούπολης και ο...Χασάν του Παναθηναϊκού- Ποιοι "εκθέτουν" τον Ολυμπιακό

Πώς οι Ατρόμητος, ΠΑΣ και Απόλλων προσπέρασαν τους Πειραιώτες. Ποιος είναι ο... Ντε Μπρόινε της Ριζούπολης που ήρθε από τη Φόρεστ, ο εντυπωσιακός Μπιλάλ στο Τριφύλλι και οι μεγάλες ανατροπές στη φετινή βαθμολογία του πρωταθλήματος Κ-19. Τι συμβαίνει με Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ;

Βλέπεις την βαθμολογία της Super League μετά από τις πρώτες 4 αγωνιστικές και πάνω κάτω την κρίνεις ως αναμενόμενη. Πρώτος ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός με 10, ένα βαθμό πίσω ο ΠΑΟΚ (το κλασικό 1-2 της τελευταίας 3ετίας) μαζί με την ομάδα έκπληξη, τον νέο  Βόλο του Μπέου. Μια από τα ίδια και για τον αήττητο ΠΑΣ Γιάννινα ενώ ακολουθούν με 7 βαθμούς η ΑΕΚ (όσους θα είχε και ο Άρης αν δεν υπήρχε η τιμωρία του -6) και με 6 ο Παναθηναϊκός. Σημειολογικά να αναφέρω για την εν λόγω 6άδα, πως με εξαίρεση τον Μαρτίνς (και τον Μάντζιο) όλοι οι υπόλοιποι κόουτς αποτελούν "new entries" στους πάγκους...

Βλέπεις και συγκρίνεις την αντίστοιχη βαθμολογία της Super League Κ19 (χωρίς την ΑΕΚ που δεν κατέβηκε), στις ίδιες αγωνιστικές με τις πρώτες ομάδες τους και μένεις σχεδόν με... ανοικτό το στόμα. Πρώτος, έχοντας κάνει το 4Χ4, με "διπλό" ακόμη και στου Ρέντη ο Ατρόμητος! Με τον κόουτς Κορακάκη να τον πηγαίνει τρένο και τους αντικειμενικούς παρατηρητές να τον θεωρούν ικανό ακόμη και για τίτλο! 

Την ίδια ώρα που η ακριβοπληρωμένη πρώτη ομάδα του Γιώργου Σπανού είναι ουραγός με μόλις ένα βαθμό! Για όσους παρακολουθούν το πρωτάθλημα έχουν να λένε για τον Ατρόμητο του Κορακάκη πως αγωνιστικά κάνει την διαφορά σε σύγκριση με τους άλλους γιατί είναι η μοναδική που προσεγγίζει το αντρικό ενώ οι υπόλοιποι είναι στο λεγόμενο μεταβατικό στάδιο!

Οι εκπλήξεις όμως, στην βαθμολογία του πρωταθλήματος Κ19 της Super League δεν εξαντλούνται στον πρωτοπόρο αλλά συνεχίζονται και στις επόμενες θέσεις της κορυφής ενώ είναι εξίσου... ηχηρές! Στην δεύτερη θέση, λοιπόν,  με 10 βαθμούς βρίσκουμε τον ΠΑΣ Γιάννινα, που είναι όπως και η πρώτη ομάδα του Μεταξά, επίσης αήττητος. Με μοναδική απώλεια την ισοπαλία που πήρε εκτός έδρας από τον ΠΑΟΚ κι ενώ έπαιζε με δέκα. Λεπτομέρεια: έρχεται το μεγάλο ντέρμπι στο Περιστέρι, Ατρόμητος - ΠΑΣ, όπου αναμένεται να μαζευτούν στις εξέδρες κόσμος και κοσμάκης και πολλοί...σκάουτς!

Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ...ΧΑΣΑΝ ΤΟΥ ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκος είναι μόνος του στην 3η θέση,με 9 βαθμούς και με μερικά αυθεντικά ταλέντα στην σύνθεση του παρότι ηλικιακά είναι μικρότεροι όπως οι Καλοσκάμης - Βολάκης - Λιατίφης αλλά και με τον δικό του... Χασάν! Τον Αιγύπτιο πρώτο σκόρερ (με 5 γκολ) Μπιλάλ. Γεννημένος το 2003, ήδη επαγγελματίας, διεθνής με την Κ20 της Αιγύπτου, με πατέρα παλαίμαχο διεθνή που αγωνίστηκε και στην Μονακό και Γαλλίδα μητέρα! Και σε αντίθεση με τον πρωτοπόρο Ατρόμητο που παίζει με τους όλους μεγάλους ηλικιακά (δηλαδή τους γεννημένους το 2002 και το 2003), οι "πράσινοι" βάζουν 6 παίκτες του 2004 και 2 του 2005!

Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΙΣΟΒΑΘΜΕΙ ΜΕ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Η 4η θέση του πρωταθλήματος της Κ19  έχει πολύ...ψωμί αφού την μοιράζονται με 7 βαθμούς δυο ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε εντελώς αντίθετους... πόλους. Κι αναφέρομαι στους ΠΑΟΚ και Απόλλων. Δηλαδή από την μία ο μόνιμος πρωταθλητής Κ19 τα τελευταία χρόνια, χωρίς πλέον τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του - και φαβορί πάλι να ξαναπάρει τον τίτλο - ισοβαθμεί με τον... φοβερό και τρομερό φετινό Απόλλων, που τις προηγούμενες σεζόν αν στο τέλος έφτανε τους βαθμούς που έχει μαζέψει μέχρι τώρα (μετά από 4 αγωνιστικές),  έκαναν πάρτι στην Ριζούπολη...

Τι να πεις βέβαια και για τον Ολυμπιακό, με το μεγαλύτερο μπάτζετ, τις καλύτερες εγκαταστάσεις, τις περισσότερες μεταγραφές, ο οποίος στην μετά Πίκουλα και Νικοπολίδη εποχή στην Ακαδημία του, βλέπει την Κ19 να παραπατάει. Έχει μόλις 5 βαθμούς και για να κάνει την πρώτη του νίκη της προηγούμενη αγωνιστική στην Τρίπολη, χρειάστηκε γκολ στο 94' . Διαφορετικά τώρα θα είχε μείνει στους 3 βαθμούς. Δεν ήταν τυχαίες οι διαρροές πως παραλίγο να χάσει την θέση του  ο κόουτς Μαυρογενίδης αλλά κάτι οι αρνήσεις των Συλαϊδόπουλου, Σομπότοβιτς να "ανέβουν"  και κάτι η απόφαση να του δοθεί παράταση χρόνου, τον κράτησαν στον "ερυθρόλευκο" πάγκο ενώ πήρε και το πρώτο του "τρίποντο".

Η στήλη,λοιπόν,θα σταθεί σήμερα στον Απόλλων αφού Ατρόμητος/ΠΑΣ έχουν παράδοση στα τμήματα υποδομών τους ενώ αυτό που συντελείται την τρέχουσα σεζόν στην Κ19 της πάλαι ποτέ "Ελαφράς Ταξιαρχίας", μοιάζει με...θαύμα!! Μιλάμε για μια ομάδα που την τελευταία 8ετία αποτελούσε σταθερά τον σάκο του μποξ για τους υπόλοιπους σε αυτό το πρωτάθλημα, κάνοντας κατά μέσο όρο συνολικά 3 με 4 αποτελέσματα την σεζόν. Για να μεταμορφωθεί αίφνης φέτος από ασχημόπαπο σε κύκνο ο Απόλλωνας του Λευτέρη Βελέτζα και να αποτελεί μια υπολογίσιμη δύναμη που στην βαθμολογία βρίσκεται πάνω από τον Ολυμπιακό!!!

ΠΙΚΟΥΛΑΣ, Ο... ΜΙΚΡΟΣ ΝΤΕ ΜΠΡΟΙΝΕ ΤΗΣ  ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΉΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΤ

Ο Απόλλωνας των Λευτέρη Βελέτζα και Γιάννη Πολίτη είναι ένα σύνολο που έχει δημιουργηθεί μαζεύοντας και παίκτες από άλλες Ακαδημίες. Όπως τον κίπερ Κυριζά από την ΑΕΚ, τον ταλαντούχο δεξιό μπακ Γκούφα από τον Πανιώνιο, τον στόπερ Δούμα απο τον Ολυμπιακό, τον  δυναμίτη αριστεροπόδαρο στόπερ Ριτσωτάκη από τον Παναθηναϊκό και τον μέσο Λάκα από τον Ατρόμητο.

Το κερασάκι στην τούρτα του φετινού Απόλλωνα όμως, μπήκε με τον Φώτη Πίκουλα. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την θητεία του στην Φόρεστ, επέλεξε την Ριζούπολη για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αν και είχε προτάσεις κι από άλλα κλάμπ (από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως την Αλτάχ του Κάναντι).  Εντάχθηκε δηλαδή στην πρώτη ομάδα αλλά παίζει με την Κ19 και πολύ γρήγορα έγινε η ηγετική μορφή της.

Ο Πίκουλας τζούνιορ με την άριστη τεχνική κατάρτιση και την ποιότητα των επαφών που πάντα είχε, γύρισε μεταμορφωμένος στο κομμάτι της έντασης, του ρυθμού και της αντοχής, αποτέλεσμα της δουλειάς που έριξε στην Νότιγχαμ, αποτελώντας στέλεχος της Κ23 της Φόρεστ. Χαρακτηριστικά δε αναφέρω πως στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στου Ρέντη, ήταν η πηγή κινδύνων σε κάθε καλή επιθετική δραστηριότητα του Απόλλωνα, παρότι επιφορτισμένος να βοηθάει κι αμυντικά λόγω της δυνατότητας του να καλύψει χώρους σε σχέση με τους συμπαίκτες του.

Διεθνής με την Εθνικής Ελλάδας Κ17, ο Φώτης Πίκουλας κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα του Απόλλωνα απο την πρώτη ημέρα που έγινε κάτοικος Ριζούπολης, στα τέλη Αυγούστου αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Ενδεικτικό του πόσο καλή ομάδα είναι η φετινή Κ19, εκτός από τον Φώτη Πίκουλα αλλά 5 μέλη της ανεβαίνουν στο αντρικό για προπόνηση, οι Γκούφας, Μουστάκας, Δούμας, Ντέιβιντ και Κυριζάς
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χωρίς Αραμπί-Τικίνιο στην Τουρκία, βασικός Ονιεκούρου - Ασταθής η Φενέρ - Δεν... τον νοιάζει ο ΠΑΟ"
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags