Facebook Pixel Superleague: Μπιέλσα και Λιντς έχουν στη λίστα Έλληνα άσο - Δεν παίζει σε μεγάλη ομάδα - Βuy out στα 4 εκατομμύρια!
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-30 15:08:00

Μπιέλσα και Λιντς έχουν στη λίστα Έλληνα άσο - Δεν παίζει σε μεγάλη ομάδα -Βuy out στα 4 εκατομμύρια

Οι Μιχείες
Μπιέλσα και Λιντς έχουν στη λίστα Έλληνα άσο - Δεν παίζει σε μεγάλη ομάδα -Βuy out στα 4 εκατομμύρια

"Όχι" σε ΑΕΚ, κρούση από ΠΑΟ, απαίτηση ΠΑΟΚ και κατασκοπεία Τοροσίδη. Το σκανάρισμα του διάσημου προπονητή και οι οδηγίες του να τον δουλέψουν από μεσοαμυντικό σε μεσοεπιθετικό. Το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση είναι ο Πορτογάλος προπονητής του, που ήταν δεξί χερί του "λόκο" Μαρσέλο. Γιατί η διοίκηση του δίνει νέο συμβόλαιο με κίνητρα μπόντους και στόχο να τον... μοσχοπουλήσουν.

 

Στην Ξάνθη πήγε στα 15 του, από μια Ακαδημία της Πτολεμαϊδας. Πολύ γρήγορα ξεχώρισε, του κόλλησαν την ετικέτα του "super talent", έγινε γνωστός στην διεθνή πιάτσα σκάουτς λόγω των μικρών Εθνικών ομαδων...

 

Ήδη, στα 20 του, μετράει 3 χρόνια ως επαγγελματίας και μια ανανέωση συμβολαίου μέχρι το 2024, με μπάι άουτ 4.000.000 ευρώ! 

 

Ξεκίνησε ως πολυσύνθετος αμυντικός (στόπερ, μπάκ και κόφτης) αλλά πλέον ο Πορτογάλος προπονητής του, με τις επιρροές απο Μπιέλσα και την αγγλική... προέλευση, τον εκπαιδεύει/καθιερώνει ως 6-8άρι με...προοπτική υπερήφανης πώλησης στο εξωτερικό (υπάρχει όντως θέμα)!

 

Μεγάλος, όντως, ο πρόλογος της σημερινής ιστορίας μας που έχει για πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Θυμιάνη, βάλαμε πολλά στοιχεία/δεδομένα μαζεμένα, αλλά τα καλύτερα τα αφήσαμε για την συνέχεια αφού υπάρχει μπόλικο παρασκήνιο, ρεπορτάζ αλλά και ίντριγκα. Με εμπλοκή και Μπιγκφοράτης ελληνικής ομάδας το περασμένο καλοκαίρι, που προσπάθησε να τον κάνει δικό της με επίσημη πρόταση κι ενώ οι υπόλοιποι τρεις μόνο αδιάφορες δεν εμφανίζονταν. 

 

Μόνο που τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει, με την διοίκηση της Ξάνθης και τον ομογενή εξ Αυστριαλίας ιδιοκτήτη να δείχνει εμπιστοσύνη και να βλέπει ως επένδυση το πρότζεκτ - Θυμιάνη, σχεδιάζοντας να τον "μοσχοπουλήσει" στην... Αγγλία! Με μεγάλο όπλο για την φετινή σεζόν την εμπιστοσύνη του νέου κόουτς στα ποδοσφαιρικά προσόντα του 20χρονου διεθνή με την Ελπίδων άσου.

 

Πάμε να τα δούμε ένα - ένα...

 

 

1. Ο Θυμιάνης ενώ έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του ως το ´24, κλήθηκε εσχάτως μαζί με τους εκπροσώπους του, για την τροποποίηση των οικονομικών όρων! Κοινώς για αναπροσαρμογή των αποδοχών του (τώρα είναι κοντά στις 30.000 ετησιως) και προσθήκη/κίνητρα με μεγάλα μπόνους ενώ η ιδιοκτησία/διοίκηση επιθυμεί να αυξηθεί και το υπάρχον μπάι άουτ του, παρότι είναι πολύ υψηλό για ομαδα Super League 2 (4.000.000 ευρώ). Το τελευταίο πάντως είνα προς συζήτηση ακόμη...

 

2. Πίσω απο την παραπάνω κίνηση του Μπίλ Παπαδημητρίου και των συνεργατών του στην Ξάνθη "κρύβεται" τα μηνύματα που έχουν πάρει από συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές αγορές και ομάδες (ειδικότερα απο την Αγγλία), για το γκέλ που κάνει ο Θυμιάνης και το ενδιαφέρον που ήδη δείχνουν. Οπότε απο την πλευρά τους προσπαθούν να κάνουν τα απαραίτητα ώστε να δημιουργήσουν υπεραξία στο "προϊόν" τους...

 

3. Στην Ξάνθη... έφτασε στις 10 Ιουλίου για να αναλάβει προπονητής της ο Χαϊμέ Μονρόι. Προσωπική επιλογή του ιδιοκτήτη και με σούπερ συμβόλαιο για τα δεδομένα της κατηγορίας (κυκλοφορεί πως οι μηνιαίες αποδοχές του αγγίζουν τις 25.000 ευρώ). Πορτογάλος αλλά κοσμογυρισμένος και με... παράσημα. Την περασμένη σεζον και για 42 ματς (!) ήταν ο πιο στενός συνεργάτης του Μαρτσέλο Μπιέλσα στην Λιντς. Προηγουμένως, πάντα επι Μπιέλσα, είχε το ίδιο πόστο στην ομάδα Κ23 της Λιντς. Το βιογραφικό του πλουσιότατο κι απο διάφορα πόστα. Σκάουτ στην Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε αλλά και στην Πόρτο, τεχνικός διευθυντής και μετά προπονητής στην Ολύμπικ Σίδνει, κόουτς στην ομάδα Νέων της Μπαρτσελόνα, τεχνικός διευθυντής στην Ακαδημία της Μίλαν, βοηθός προπονητής και συνεργάτης του Μίλινκο Πάντιτς στην Μπακού...

 

4. Ο Χάϊμε Μονρόι, λοιπόν, δεν είναι απλά προπονητής αλλά με βάση τις γνωριμίες και το... παρελθόν του, έχει πρόσβαση/άκρες σε πολλές αγορές και διάφορες πιάτσες( σκάουτς, ατζέντηδων, κόουτς). Και το... προνόμιο να είναι συχνότατα συνομιλητής του Μπιέλσα, με τον οποίο έχουν κτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης. Όλο αυτό στην Ξάνθη μπορούν κάλλιστα να το εκμεταλλευτούν στην περίπτωση του Θυμιάνη και πάνω εκεί το "δουλεύουν". 

 


 

5. Ο 20χρονος μεσοαμυντικός , λοιπόν, έχει... προωθηθεί στον Μπιέλσα, στον οποίο αρέσει και θα συνεχίσει να τον σκανάρει μέσα στην σεζόν. Ίσως μάλιστα να μην είναι καθόλου τυχαίο/συμπτωματικό, αλλά να έχει να κάνει και με την άποψη/τα θέλω του Μπιέλσα, πως ο Μονρόι απο μεσοαμυντικό θέλει και προσπαθεί να κάνει μεσοεπιθετικό τον Θυμιάνη. Για αυτό παρότι τον βάζει 6άρι, του ζητάει να προωθείται, να αναλαμβάνει περισσότερες δημιουργικές πρωτοβουλίες και να τον βελτιώσει το επιθετικό κομμάτι (κι απο πλευρας νοοτροπίας αφού μέχρι τώρα στην καριέρα του είχε την νοοτροπία του αμυντικού).

 

6. Δεν είναι μακριά απο την πραγματικότητα πως η "έκθεση" του Μπιέλσα για τον Θυμιάνη είναι πως έχει τις προδιαγραφές (όγκο, ταχύτητα, αθλητικά προσόντα) για να πάει και να παίξει στην Αγγλία αλλά θα πρέπει να είναι ένας ισορροπημένος (μεταξύ ανασταλτικών και δημιουργικών καθηκόντων του μέσα στο παιχνίδι) μέσος. Και εκεί θα δουλευτεί/"κτιστεί" απο τον πρώην βοηθό του Μπιέλσα και νυν κόουτς της Ξάνθης!

 

7. Το καλοκαίρι η ΑΕΚ έφτασε κοντά στην απόκτηση του Θυμιάνη, αλλά έπεσε πάνω στην άρνηση του 20χρονου άσου. Αυτό το "όχι" αυξάνει και τις προσωπικές απαιτήσεις. Και ο λόγος ήταν πως θέλει να φύγει μέσω της Ξάνθης στο εξωτερικό, να πάει σε ξένη ομάδα και όχι σε Σουπερλιγκάτη. Ο Θυμιάνης ήταν κάθετα αρνητικός είτε στο να "καπαρωθεί" απο την Ένωση και να έμενε για άλλο ένα χρόνο στην Ξάνθη, είτε και κυρίως να πήγαινε να ενισχύσει την ΑΕΚ B. 

 

8. Ο Θυμιάνης είχε νωρίτερα, την άνοιξη, δεχτεί κρούση κι απο τον Παναθηναϊκό αφού αποτελούσε εισήγηση του Συλαϊδόπουλου (ήταν ακόμη υπηρεσιακός προπονητής στους "πράσινους"). Όπως τον σκάναρε και ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Βασίλης Τοροσίδης (στα μπαραζ της Ξάνθης με τον Παναιτωλικό) κι ενώ ο ΠΑΟΚ είχε ενημερώσει πως θα ήθελε να έχει τον τελευταίο λόγο, εφόσον αποφάσιζαν να τον δώσουν σε ελληνική ομάδα. 

 

9. Εδώ να συνεισφέρουμε πως η ιδιοκτησία της Ξάνθης δεν θέλει την... πίεση απο τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, με σαφή πρόθεση να καταφέρει να σπρώξει τον Θυμιάνη στον εξωτερικό, από όπου θεωρεί ο τι μπορεί να πιάσει/βρει τα διπλά ή και τα τριπλά!

 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός με Σεμέδο στου Ρέντη - Αποχώρηση-έκπληξη στον Ολυμπιακό - "Τελειώνει" ξένο άσο ο Μαρτίνς
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags