Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Έτσι... κλείδωσε τον Πέλκα ο Μαρτίνς - Άλλαξε τον Ολυμπιακό ο Παπασταθόπουλος - Μακριά στο Europa"
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-01 18:27:00

"Έτσι... κλείδωσε τον Πέλκα ο Μαρτίνς - Άλλαξε τον Ολυμπιακό ο Παπασταθόπουλος - Μακριά στο Europa"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Έτσι... κλείδωσε τον Πέλκα ο Μαρτίνς - Άλλαξε τον Ολυμπιακό ο Παπασταθόπουλος - Μακριά στο Europa"

Η πρόβλεψη για την Ευρώπη και τι θα γίνει στο ντέρμπι με Παναθηναϊκό. Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει στο Sportdog τη νίκη των Πειραιωτών στην Κωνσταντινούπολη. Γιατί παραδέχεται τον προπονητή των Ερυθρόλευκων. Ποιοι παίκτες ξεχώρισαν και τι να περιμένουμε την Κυριακή.

Ολυμπιακός: Το καπέλο στον Πέδρο Μαρτίνς για το στήσιμο της ομάδας του και το διάβασμα της Φενέρ έβγαλε ο Σάκης Τσιώλης! Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog μετά το 3-0 του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη και ανέλυσε τις μονάδες που οδήγησαν τους Πειραιώτες σε αυτήν τη σπουδαία νίκη.

Χαρακτήρισε τον φετινό MVP της χρονιάς τον Γιώργο Μασούρα και «δεινό σκόρερ» τον Τικίνιο. Παράλληλα αποθέωσε τον Βάτσλικ για την ενστικτώδη απόκρουση στο 85', αλλά και τους Μπουχαλάκη-Καμαρά που κράτησαν το κέντρο. Επίσης εξέφρασε θετικές εντυπώσεις για την παρουσία των Μπα-Σισέ-Σωκράτη και στο τέλος αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό! Έχει ελπίδες το Τριφύλλι απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό; Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ποια γεύση σας άφησε ο Ολυμπιακός στην Πόλη;

«Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο μπήκε πάρα πολύ συγκεντρωμένος και διαβασμένος. Μου άρεσε πολύ που ξεκίνησε με τον Μπα δεξί μπακ και να παίζει ως τρίτος στόπερ όταν χρειάζεται, γιατί ο Πέλκας συνέκλινε από αριστερά σαν φορ. Κλείδωσε την επιθετικότητα του αντιπάλου. Από εκεί και πέρα ο Μπουχαλάκης, νομίζω, ότι ήταν στο καλύτερο βράδυ του. Ήταν καταπληκτικός. Έκανε όλη τη δουλειά στο χώρο του κέντρο μαζί με τον Καμαρά. Ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα αυτό που ήθελε. Τράβηξε τον αντίπαλο ψηλά, αφού προηγήθηκε νωρίς και έκανε τη δουλειά του».

Ο Μασούρας ποιες προσδοκίες δημιουργεί με την εμφάνιση και τα γκολ που πέτυχε;

«Αυτός φέτος θα πρέπει να γίνει ο MVP. Το πρόβλημά του Μασούρα όλα αυτά τα χρόνια ήταν η ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια, στην εκτέλεση. Όχι μόνο χθες, αλλά από τα μέσα του δεύτερου γύρου πέρσι απέκτησε και εκτελεστική δεινότητα. Αυτό συνέβη μέσα από την πολλή δουλειά. Πιστεύω όμως, ότι δούλεψε περισσότερο στον ψυχολογικό τομέα. Είναι ένας παίκτης ταχυδύναμος, με επιθετικές αρετές, αλλά και με μαρκαρίσματα. Είναι πολύ πολύτιμος για τον Ολυμπιακό. Με το σκοράρισμα βοηθά πολύ την ομάδα».

Στο 0-1 ο Ολυμπιακός παίζει ταχύτατη αντεπίθεση με τον Μασούρα να δίνει ασίστ στον Τικίνιο που έκανε καταπληκτικό τελείωμα! Ποια εικόνα έχετε σχηματίσει για τον Βραζιλιάνο;

«Τον Τικίνιο τον βλέπαμε στην Πορτογαλία. Είναι ένας δεινός σκόρερ. Είναι καλός παίκτης. Ο Ολυμπιακός πέτυχε... Διάνα που πήρε τέτοιο σέντερ φορ. Για να κάνεις αλλαγές παιχνιδιού χρειάζεσαι δυνατούς παίκτες, όπως ο Τικίνιο, ο Μασούρας, αλλά και ο Μπουχαλάκης με τον Καμαρά. Λειτούργησε άψογα ο Ολυμπιακός. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και νομίζω, ότι θα πάει μακρυά στο Europa League».

Ο Βάτσλικ δεν ενθουσίασε στα πρώτα του παιχνίδια, παρότι ήρθε με περγαμηνές από την παρουσία του με την Εθνική Τσεχίας στο Euro! Στην Πόλη είχε καθοριστική συμμετοχή. Ποιά είναι η αποψή σας για τον Τσέχο;

«Κάνει μία εξ επαφής απόκρουση που ήταν το κάτι άλλο. Τέτοιες επεμβάσεις δεν είναι τυχαίες ούτε τυχερες. Το ένστικτο τον οδήγησε να πάει στην φορά της μπάλας. Είναι καθαρά δική του απόκρουση».

Ποιές άλλες μονάδες ξεχωρίσατε;

«Ο Σισέ πίσω ήταν εγγύηση. Μου άρεσε πολύ ο Παπασταθόπουλος με τη διαγώνια και την κάθετη μπαλιά. Έφυγε ο Ολυμπιακός από το παράλληλο παιχνίδι».

Ο Μαρτίνς δέχτηκε αυστηρή κριτική τον τελευταίο καιρό. Η εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη ήταν μία απάντηση του Πορτογάλου;

«Δεν έχω να πω κάτι αρνητικό για αυτήν την εμφάνιση. Ο Ολυμπιακός ήταν άψογος. Μπράβο στον προπονητή που έβγαλε αυτήν την τακτική προσέγγιση. Αλλά και πάλι τονίζω, ότι εμείς οι προπονητές δικαιωνόμαστε όταν το αποτέλεσμα μας βοηθά. Τον Ολυμπιακό βοήθησε το γρήγορο γκολ. Αυτό ήταν μεγάλο πλεονέκτημα. Ο Μαρτίνς ήταν πολύ καλά διαβασμένος. Γιατί με την κίνηση να βάλει τον Μπα δεξιά, έκλεισε την τουρκική επιθετικότητα με το σέντερ φορ που έκλινε από αριστερά με σκοπό να μαζεύει τις σέντρες του Πέλκα. Με τον Μπα έγιναν τρία στόπερ, κάτι που ήταν δουλεμένο, για να έρθει ο Μασούρας να παίξει δεξί μπακ-χαφ. Ο Γιώργος μάζευε τον χώρο πίσω από την πλάτη της ομάδας».

Ο Παναθηναϊκός θα πάει την Κυριακή στο Καραϊσκάκη, για να αντιμετωπίσει έναν Ολυμπιακό με την ψυχολογία στα ύψη, μετά το 3-0 με Φενέρ! Έχει ελπίδες;

«Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι το πιο μεγάλο τεστ για τον Παναθηναϊκό. Θα δοκιμαστεί στο Καραϊσκάκη. Ο Παναθηναϊκός κεντροεπιθετικά είναι πολύ καλός στη Λεωφόρο. Όταν πιέζεται η άμυνά του όμως, όπως έδειξε και στα Γιάννινα και στον Άρη, έχει αρκετά προβλήματα. Αν δεν τα διορθώσει αυτά, θα τα δούμε στο Καραϊσκάκη. Όταν έχει πρόβλημα η άμυνα, ξέρετε, δεν μπορεί να μεταφερθεί η μπάλα στους καλούς επιθετικούς παίκτες που έχει. Θα χρειαστεί να τραβηχτούν πίσω, όπως έκαναν στα Γιάννινα. Όντας πιο πίσω οι παίκτες αυτοί, έχουν θέμα στο πότε θα φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Φενέρ... φέρνει εκατομμύρια - Έρχονται προτάσεις για δύο παίκτες - Απόφαση Μαρτίνς και Μαρινάκη

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags