Facebook Pixel Τάσος Μπακασέτας: Πρωταγωνιστής, διπλωμάτης και πρότυπο! Η μεταγραφή που ευλόγησε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-10-03 09:30:00

Πρωταγωνιστής, διπλωμάτης και πρότυπο! Η μεταγραφή που ευλόγησε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πρωταγωνιστής, διπλωμάτης και πρότυπο! Η μεταγραφή που ευλόγησε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο Τάσος Μπακασέτας δίνει απαντήσεις εντός και εκτός γηπέδου! Παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους. Γιατί τον ανέφερε ο Βαρθολομαίος σε ομιλία του.

Τάσος Μπακασέτας: Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη της Τραμπζονσπόρ επί της Καϊσερίσπορ με 2-1. Ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων της αναμέτρησης, με το εκτός έδρας τρίποντο να κρατά την ομάδα της Τραπεζούντας σε πρωταθληματική τροχιά.

Εξάλλου οι προσδοκίες φέτος είναι ακόμα πιο υψηλές μετά την ενίσχυση του καλοκαιριού. Οι μεταγραφές των Χάμσικ, Ζερβινιό, Ντένσβιλ και Μπρούνο Πέρες προκάλεσαν κύματα ενθουσιασμού και μεγάλη αισιοδοξία στους οπαδούς των μπορντό-μαβί.

Τα δύο γκολ που πέτυχε ο Τάσος Μπακασέτας για την 8η αγωνιστική της τουρκικής Super Lig δεν ήταν τίποτα μπροστά σε ένα άλλο γκολ που έβαλε, μέσα στην ίδια πόλη, την Καισάρεια. Όπως σας ενημέρωσε το Sportdog.gr, στο 44' της αναμέτρησης "ανεγκέφαλος" οπαδός της γηπεδούχου ομάδας εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, απέφυγε την ασφάλεια του γηπέδου και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του Έλληνα άσου, βρίζοντας τον.

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ όμως διατήρησε, ως όφειλε την ψυχραιμία του και στη συνέχεια η ασφάλεια του γηπέδου τον απομάκρυνε.

Πρότυπα οι ποδοσφαιριστές

Η απάντηση που έδωσε μετά το τέλος του ματς ήταν διδακτικότατη! «Τέτοια περιστατικά δεν συμβαίνουν μόνο στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα», σημείωσε και αναφέρθηκε στη στάση του.

«Είναι σημαντικό πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να παραμένεις ήρεμος και αυτό έκανα», υποστήριξε ο Μπακασέτας και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους. Πρέπει να είμαστε σωστοί καθοδηγητές για τους νέους».

Οι ποδοσφαιριστές αυτήν την εποχή αποτελούν πρότυπα στην κοινωνία. Οπότε πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα, όπως και έδωσε ο ίδιος με τη συμπεριφορά του στο περιστατικό.

Η διπλωματική απάντηση για την τουρκική σημαία

Ο Έλληνας διεθνής με την ιδιοσυγκρασία του «μιλά» τόσο εντός και όσο εκτός γηπέδου. Και αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που έδωσε την κατάλληλη απάντηση σε δημόσια τοποθέτηση. Τον περασμένο Φεβρουάριο, λίγες ημέρες μετά τη μεταγραφή του από την Αλάνιασπορ στην Τραμπζονσπόρ, δέχτηκε μία άκομψη ερώτηση.

Όταν γίνεται ανάκρουση εθνικού ύμνου, οι παίκτες της Τραμπζονσπόρ γυρνούν προς την τουρκική σημαία. Ο Μπακασέτας ρωτήθηκε, πως ένιωσε, όταν έκανε αυτήν την κίνηση. O συμπατριώτης μας όμως απέφυγε με πολύ έξυπνη ντρίπλα την ερώτηση.

«Εγώ είμαι ποδοσφαιριστής. Ήρθα εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο και θα απαντήσω μόνο σε ερωτήσεις σχετικά με το ποδόσφαιρο», απάντησε ο «Μπάκα» ξεδιπλώνοντας τις διπλωματικές του αρετές. Ο ίδιος έχει παραδεχτεί, ότι έχει ζήσει μεγάλη αγάπη από τον σύλλογο και τους ανθρώπους της Τραπεζούντας.

Αυτό φαίνεται και στο γήπεδο! Την περσινή σεζόν πέτυχε 6 γκολ με τους κυανέρυθρους του Ευξείνου Πόντου (13 συνολικά στη σεζόν μαζί με τα 7 της Αλάνια), ενώ φέτος μετρά 5 γκολ τις πρώτες 8 αγωνιστικές. Και έπεται συνέχεια.

Να τον έχει ο Θεός καλά, υγιή, δυνατό και νηφάλιο, ακριβώς όπως ψύχραιμα αντέδρασε σε αυτό το ακραίο περιστατικό που του συνέβη στον αγώνα με την Καϊσερίσπορ.

Ευλογία και αποκάλυψη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Στον Τάσο Μπακασέτα αναφέρθηκε τον περασμένο Αύγουστο ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος. Ο Παναγιότατος βρέθηκε στην πόλη της Μαύρης Θάλασσας για την Πατριαρχική Λειτουργία στην σταυροπηγιακή μονή της Παναγίας Σουμελά. Παραμονή της γιορτής της Παναγιάς, στις 14 Αυγούστου, ο προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας δέχτηκε πρόσκληση από τον ιερέα του Καθολικού Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίας στην Τραπεζούντα, για να τελέσει Εσπερινό!

Στο τέλος της Ακολουθίας, η οποία είχε ιστορικό χαρακτήρα, καθότι για πρώτη φορά μετά την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923 έγινε επισήμως ορθόδοξη χριστιανική τελετή στην πόλη, ο Πατριάρχης έκανε και μία αποκάλυψη!

«Πρόκειται να καθιερώσουμε μία φορά τον μήνα, να στέλνω έναν ορθόδοξο ιερέα, εδώ σε αυτήν την εκκλησία, εφόσον, δυστυχώς δεν έχουμε ορθόδοξη λειτουργία εν λειτουργία, στην Τραπεζούντα, για να λειτουργεί για τους ορθοδόξους από τη Γεωργία, τη Ρωσία. Έμαθα, ότι έχουμε εδώ και έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος εργάζεται για την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα. Θα το κάνω αυτό. Μια φορά τον μήνα οι ορθόδοξοι της Τραπεζούντας και των γύρω περιοχών της Μαύρης Θάλασσας θα μπορούν να λειτουργούνται και να κοινωνούν τα Άχραντα Μυστήρια», ήταν τα λόγια του Βαρθολομαίου.

Δείτε το βίντεο μετά το 4ο λεπτό:

Πλέον υπάρχει ένας επιπλέον λόγος για να τελείται ορθόδοξη θεία λειτουργία στην Τραπεζούντα. Τέσσερις ημέρες μετά την ομιλία του κ.κ. Βαρθολομαίου η Τραμπζονσπόρ ανακοίνωσε (στις 18 Αυγούστου) την απόκτηση ενός ακόμα Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για τον Μανώλη Σιώπη που ακολούθησε τη διαδρομή του Τάσου Μπακασέτα.

Ο «Μπάκα» ήταν παρών στη λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά. Μάλιστα έλαβε την ευλογία να τον κοινωνήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Το Sportdog ήταν εκεί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags