Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Έτσι θα κερδίσει ο Παναθηναϊκός - Να μείνει για χρόνια ο Γιοβάνοβιτς - Γι’ αυτό δεν παίζει ο Μακέντα"
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-03 14:25:00

"Έτσι θα κερδίσει ο ΠΑΟ - Να μείνει για χρόνια ο Γιοβάνοβιτς - Γι’ αυτό δεν παίζει ο Μακέντα"

του Γιώργου Κτενά
"Έτσι θα κερδίσει ο ΠΑΟ - Να μείνει για χρόνια ο Γιοβάνοβιτς - Γι’ αυτό δεν παίζει ο Μακέντα"

Η δικαίωση με τον Καρλίτος και το κέρδος της φετινής χρονιάς. Πώς μπορεί το Τριφύλλι να φύγει με τη νίκη από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το τρικ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και γιατί σε τέτοια παιχνίδια παίζει μπάλα η... ψυχολογία και η ψυχή. Ο Αντώνης Πετρόπουλος μιλάει στο Sportdog.gr λίγες ώρες πριν το μεγάλο ματς στο Γ. Καραϊσκάκης.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στο Τριφύλλι ο Αντώνης Πετρόπουλος, με αφορμή το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που πλησιάζει.

Ο παλιός άσος τού Παναθηναϊκού σχολίασε τους επιθετικούς του Τριφυλλιού, την παρουσία τού Σέρβου προπονητή στην άκρη του πάγκου, αλλά και το γεγονός ότι μπορεί να βρει κάποιο αμυντικό τρικ και να προκαλέσει έκπληξη στον Μαρτίνς, σε μια γραμμή που φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα τώρα οι Πράσινοι.

"Δικαιώνει Γιοβάνοβιτς ο Καρλίτος - Ξεχωρίζει ο Βιτάλ - Καλή περίπτωση ο Παλάσιος"

"Στον Παναθηναϊκό δείχνουν σημάδια ανάκαμψης μετά τις δύο διαδοχικές ήττες που έκαναν. Ο προπονητής πίστεψε τον Καρλίτος από την αρχή τής προετοιμασίας και, τώρα, ο Καρλίτος τον δικαιώνει. Ο Παναθηναϊκός μπροστά είναι πολύ καλός, ειδικά ο Βιτάλ ξεχωρίζει, με τις ασίστ που βγάζει, συγκλίνει, θα βοηθήσει την ομάδα. Όπως και ο Χατζηγιοβάννης. Το πρωτάθλημα είναι και αμφίρροπο ακόμα στην αρχή. Η ψυχολογία τού Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι στα ύψη. Βέβαια, σε τέσσερα ματς έχει κερδίσει τα δύο με μεγάλα σκορ και έχει δύο ήττες. Θεωρώ όμως ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει το διπλό στο Φάληρο", ανέφερε στο αρχικό του στο sportdog ο Α. Πετρόπουλος.

Από τους υπόλοιπους νέους, πλην του Βιτάλ δηλαδή, ποιον ξεχωρίζετε;

"Ο Παλάσιος δείχνει καλή περίπτωση, αλλά θέλει ακόμα χρόνο. Θέλει χρόνο προσαρμογής, αλλά θεωρώ ότι θα βοηθήσει κι αυτός. Οι φετινές μεταγραφές είναι στοχευμένες από τη διοίκηση και είναι η χρόνια που μπορεί να φέρει πολλά οφέλη για τον Παναθηναϊκό".

"Έτσι θα κερδίσει το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός - Για αυτό δεν παίζει ο Μακέντα - Απόφαση Γιοβάνοβιτς"

Πώς βλέπετε τον Ολυμπιακό;

"Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο κάνει μεταγραφές, έχει την Ευρώπη, ετοιμάζεται πιο γρήγορα λόγω των παιχνιδιών της Ευρώπης. Όταν μιλάμε όμως για ένα ντέρμπι αυτού του επιπέδου παίζει ρόλο η ψυχή, το dna, το ατομικό πάθος του κάθε παίκτη. Αν ο Παναθηναϊκός και ο προπονητής του τα έχουν αυτά, συν την κλάση και τη φόρμα που βρίσκεται τώρα η ομάδα, μπορεί να το κερδίσει ο Παναθηναϊκός το ντέρμπι".

Στο θέμα των επιθετικών, μια θέση που γνωρίζετε καλά και από τη θητεία στον Παναθηναϊκό, πώς σχολιάζετε που ο Μακέντα είναι, πια, τρίτη λύση;

"Δεν ξέρω τι έγινε με τα μεταγραφικά, ποιος ήθελε να μείνει, ποιος ήθελε να φύγει το καλοκαίρι κ.λπ. Ο Μακέντα τα προηγούμενα χρόνια ξεκινούσε βασικός, σκόραρε, αλλά τώρα υπάρχουν και άλλοι παίκτες. Ο προπονητής είναι εκείνος που αποφασίζει και αποφασίζει με βάση το ποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση. Άλλωστε, όταν είσαι μεγάλη ομάδα χρειάζεσαι καλούς παίκτες στον πάγκο για να γυρίσεις ένα ματς. Ο Παναθηναϊκός έχει καλές λύσεις, σκοράρει και ο Καρλίτος, σκοράρει και ο Ιωαννίδης, φαίνεται ότι υπάρχει ικανοποίηση εκεί".

"Για αυτό έχει καλό επίπεδο ο Ολυμπιακός - Τρικ Γιοβάνοβιτς στο Φάληρο - Να μείνει για χρόνια"

Αντίστοιχα για τους σέντερ φορ του Ολυμπιακού, Αραμπί και Τικίνιο, ποια είναι άποψή σας;

"Προφανώς είναι καλοί, σκοράρουν, το γήπεδο είναι ο καθρέφτης του καθενός. Το βασικό που πρέπει να έχουν όλοι είναι υγεία. Ο Ολυμπιακός έχει τον ίδιο προπονητή για χρόνια, ξέρει τι χρειάζεται η ομάδα του, για αυτό το επίπεδο του Ολυμπιακού είναι καλό, έχει λύσεις, είναι μαζεμένη ομάδα. Για εμένα είναι σημαντικό αυτό, όταν δεν αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο προπονητή".

Για το ντέρμπι στο Φάληρο φαίνεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό είναι η άμυνα. 

"Ο προπονητής θα αποφασίσει και είναι αυτός ξέρει την ομάδα του. Μπορεί να βρει κάποιο τρικ και να χτυπήσει εκεί που νομίζει ο Ολυμπιακός ότι δεν έχει άμυνα ο Παναθηναϊκός. Υπάρχουν ελλείψεις, αλλά το βασικό στα ντέρμπι είναι ότι παίζει και η ψυχή και άλλοι παράγοντες".

Τέλος, πείτε μου δύο λόγια για τον Γιοβάνοβιτς;

"Είχα παίξει και αντίπαλός του πολλές φορές, όπου έχει πάει έχει δείξει ωραία πράγματα, είχα δει και στην προετοιμασία κάποια φιλικά από κοντά και θεωρώ ότι είναι προπονητής που προσπαθεί να δουλέψει με όλο το ρόστερ. Κατά τη γνώμη μου ο Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να μείνει χρόνια και να κάνει καλή δουλειά. Είναι προπονητής που θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, έχει παραστάσεις, έχει ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχει εμπειρίες από πολλά και διαφορετικά πρωταθλήματα. Ξέρει την ελληνική νοοτροπία, έχει το πακέτο που μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό σε πολλούς τομείς και, μάλιστα, άμεσα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μπορεί τη ζημιά ο ΠΑΟ - Αυτός θα κάνει ματσάρα στο Καραϊσκάκη - Μείον για Γιοβάνοβιτς ότι…"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags