Facebook Pixel ΑΕΚ: Απόφαση για 1+2 μεταγραφές στην ΑΕΚ - Αυτός έρχεται τον Γενάρη - Νέα πρόταση για την... καψούρα!
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-05 21:46:00

Απόφαση για 1+2 μεταγραφές στην ΑΕΚ - Αυτός έρχεται τον Γενάρη - Νέα πρόταση για την... καψούρα!

Του Αδέσποτου
Απόφαση για 1+2 μεταγραφές στην ΑΕΚ - Αυτός έρχεται τον Γενάρη - Νέα πρόταση για την... καψούρα!

Το πλάνο για Μιλόγεβιτς, η αγορά των ελεύθερων και ποιοι ανησυχούν. Το Sportdog.gr και... Αδέσποτος Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει το μεταγραφικό πλάνο της Ένωσης για τον Γενάρη. Η σίγουρη προσθήκη και οι δύο ακόμα που θα γίνουν υπό προϋποθέσεις. Σε ποιες θέσεις ψάχνουν ήδη για παίκτες.

O Οκτώβριος ξεκίνησε καλά για την ΑΕΚ. Διπλό στο Αγρινιο, "γκέλα" του Ολυμπιακού στο ντέρμπι και η διαφορά μειώθηκε στο -1. Μπορεί βέβαια να κέρδισε ο ΠΑΟΚ και να πέρασε πρώτος (μαζί με τον Βόλο) αλλά οι "κιτρινόμαυροι" δεν βλέπουν στον ανταγωνισμό την ομάδα του Λουτσέσκου ως τον μεγάλο αντίπαλο / εμπόδιο για το τίτλο αλλά τους "ερυθρόλευκους"...

Το πρωτάθλημα βέβαια έχει διακοπή δυο εβδομάδων λόγω Εθνικών ομάδων και στην ΑΕΚ, τουλάχιστον οι άνθρωποι που την τρέχουν, έχουν και με άλλα πράγματα να ασχοληθούν. Το θέμα της... αμφισβήτησης του Βλάνταν Μιλόγεβιτς  πάντως, όπως φαίνεται, περνάει σε... τρίτη μοίρα, αν κι ένας προβληματισμός για το κατά πόσο ο Σέρβος κόουτς "ΜΠΟΡΕΊ", συνεχίζει να υφίσταται. Σε επίπεδο Οργανισμού αυτό αλλά η απόφαση είναι του ενός, δηλαδή του Δημήτρη Μελισσανίδη. Και ο τελευταίος δεν δείχνει πεπεισμένος / ψημένος για τέτοια ρήξη /ανατροπή!

Η AEK βέβαια που έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο τις μεταγραφές της, δεν θα περιμένει το ερχόμενο καλοκαίρι για να ξανακάνει... θόρυβο στην αγορά. Το σκάουτινγκ των "κιτρινόμαυρων" δεν σταματά, ούτε το να "φιλτράρονται" υποθέσεις. Είτε καινούργιες, είτε... καλοκαιρινές, που δεν τελεσφόρησαν. Κάπως έτσι άλλωστε αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι τον Σεπτέμβριο οι Μοχαμαντί και Ρότα, για τους οποίους το καλοκαίρι είχαν γίνει προτάσεις στις (τότε) ομάδες τους...

Με βάση , λοιπόν, αυτά που κυκλοφορούν στην... ψαγμένη - ενημερωμένη πιάτσα agents, η ΑΕΚ δουλεύει από τώρα ενόψει Γενάρη, για 1 + 2 προσθήκες! Ξέρω ο τι έχει γραφτεί ήδη για 3 χειμερινές μεταγραφές αλλά βλέπω ...χλωμό το εν λόγω νούμερο. Για να... επαληθευτεί θα πρέπει να συνδυαστούν διάφορα. Εξηγούμαι:

Η νέα επέμβαση του Γαλανόπουλου στον αστράγαλο και η ιδιαιτερότητα της περίπτωσης του, σε συνδυασμό με τις χαμηλές πτήσεις του Λε Ταλέκ ως αμυντικός μέσος και την ομοιότητα χαρακτηριστικών Σιμάνσκι - Σάκχοφ, καθιστούν σχεδόν απαραίτητη την απόκτηση μέσου. Αυτός θα είναι η ΜΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙη ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΉ  των "κιτρινόμαυρων". Ένας τέτοιος μέσος που θα μπορεί να παίζει στο "6" αλλά και στο "8", που θα έχει την κίνηση, το τρέξιμο και την ένταση στο παιχνίδι του και δεν θα είναι για μήνες ανενεργός. Και τα χαρακτηριστικά του θα μπορούν να δέσουν με αυτά των υπόλοιπων μέσων και ακραίων της Ένωσης.  Σας έχω το πλήρες πορτραίτο του αλλά όχι το όνομα του...

Πάμε τώρα και στις δυο ακόμη θέσεις - υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις - που πιθανόν να προκύψουν προσθήκες για την Ένωση. Η μια είναι του στόπερ - ηγέτη, ο οποίος δεν θα ... κρύβεται όταν η μπάλα κατεβαίνει από ψηλά αλλά και που θα μπορεί να κάνει παιχνίδι από πίσω!

Δεν θα είναι εύκολο να βρεθεί τέτοιος στόπερ μεσούσης της σεζόν, ο οποίος και θα αγωνίζεται / θα είναι ενεργός στην ομάδα του. Εκτός κι αν οι "κιτρινόμαυροι" κλείσουν προσεχώς (για να τον φέρουν νωρίτερα) κάποιον από τους αρκετούς αξιόλογους στόπερ που εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Θα πρέπει επίσης για να προχωρήσουν σε μια τέτοια ενίσχυση το επόμενο 3μηνο να μην έχουν σταματήσει τα τωρινά μπλάκ άουτ στην άμυνα της ΑΕΚ. Σημειολογικά αναφέρω πως αφήνοντας στην άκρη τον Σβάρνα, πίσω από τους Βράνιες - Τζαβέλα υπάρχουν δυο νεαροί -με μεγάλη προοπτική- στόπερ, ο Μήτογλου και (το πρότζεκτ) Λάτσι...

Όσον αφορά στην τρίτη και... έξτρα προσθήκη, ακούει σε συγκεκριμένο... όνομα και διεύθυνση! Πρόκειται για τον Νίκλας Ελίασον, τον αριστεροπόδαρο διεθνή Σουηδό εξτρέμ , που ακολούθησε τελικά την Νίμ στην γαλική Ligue 2, στην οποία μετράει μέχρι τώρα 10 συμεμτοχές, με 2 γκολ και 1 ασίστ.

Η AEK το καλοκαίρι είχε προσπαθήσει σοβαρά να πάρει τον 26χρονο αριστερό εξτρέμ, είτε ως δανεικό με οψιόν, είτε με αγορά. Δεν τα κατάφερε αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας οτι τον...ξέχασε. Το αντίθετο!! Μου μεταφέρθηκε πως αργότερα, εκεί κοντά στον Δεκέμβριο, οι "κιτρινόμαυροι" αν αντιληφθούν πως οι συνθήκες τους ευννοούν ως προς την Νίμ, θα ξανακάνουν μπάσιμο στους Γάλλους. Πόσο αποφασιστικά θα μπει η Ένωση για τον Ελίασον θα εξαρτηθεί αν μέχρι τότε έχει καθιερωθεί και ο Τσούμπερ στον άξονα της ομάδας, έχει μεταφερθεί απο τα άκρα πρός τα μέσα (εκεί δηλαδή που αποδίδει τα μέγιστα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή-έκπληξη τον Ιανουάριο η ΑΕΚ - Ποιον... τελειώνει ο Μιλόγεβιτς - Προβληματισμός για Αραούχο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags