Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αλλάζουν τα πράγματα με την τιμωρία του Ολυμπιακού; - Δεν έχει δικαίωμα έφεσης αλλά...
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-08 17:19:00

Αλλάζουν τα πράγματα με την τιμωρία του Ολυμπιακού; - Δεν έχει δικαίωμα έφεσης αλλά...

Sportdog Team
Αλλάζουν τα πράγματα με την τιμωρία του Ολυμπιακού; - Δεν έχει δικαίωμα έφεσης αλλά...

Μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να μην έχουν δικαίωμα έφεσης της ποινής κεκλεισμένων των θυρών που του επιβλήθηκε, όμως η άνθρωποι της ΠΑΕ θα καταθέσουν φάκελο με την αισιοδοξία πως αυτή θα γίνει τελικά αποδεκτή.

Ολυμπιακός: Οι Ερυθρόλευκοι τιμωρήθηκαν από την επιτροπή για τα καπνογόνα στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό με ποινή ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, με την ΠΑΕ να αντιδρά άμεσα και παρά το γεγονός πως δεν έχει την δυνατότητα να κάνει έφεση, θα καταθέσει φάκελο κανονικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι με όσα ισχύουν στο "Γ" εδάφιο του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ η ποινή θα έπρεπε να είναι δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 150.000 ευρώ, πράγμα που τελικά δεν έγινε και για τελικά για 2000 ευρώ και έναν λιγότερο αγώνα χωρίς κόσμο στις εξέδρες δεν μπορεί να κάνει έφεση σύμφωνα με τον Κώδικα.

"Συγκεκριμένα, στο εν λόγω άρθρο ξεκαθαρίζεται πως μία ΠΑΕ μπορεί να προσβάλει την απόφαση εφόσον αφορούν σε:

i) Χρηματικές ποινές άνω των δέκα πέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ για την Super League 1
ii) Ποινή αγωνιστικού αποκλεισμού ποδοσφαιριστών ή αξιωματούχων άνω της μίας αγωνιστικής ημέρας
iii) Ποινή αποκλεισμού έδρας της ομάδας άνω της μίας αγωνιστικής.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η περίπτωση του Ολυμπιακού διαφέρει από το συγκεκριμένο άρθρο, μια και η ποινή των Πειραιωτών δεν αφορά μόνο σε πρόστιμο ή σε αποκλεισμό έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν τόσο με χρηματική ποινή, όσο και με μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών»".

Πάντως η ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκαθαρίζει πως θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης, μιας και η ομάδα έχει το δικαίωμα και θα το ασκήσει κανονικά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags