Facebook Pixel Sportdog.gr | God Save the Queens… Park Rangers! Η καλύτερη επίθεση σε όλη την Αγγλία
| 2021-10-12 04:33:00

God Save the Queens… Park Rangers! Η καλύτερη επίθεση σε όλη την Αγγλία

Sportdog Team
God Save the Queens… Park Rangers! Η καλύτερη επίθεση σε όλη την Αγγλία

Μετά από έξι χρόνια ανυποληψίας η Queens Park Rangers μετατρέπει φέτος τον «αναπόφευκτο» υποβιβασμό στην League One σε απατηλό όνειρο αναρρίχησης στην Premier League για πρώτη φορά μετά το 2015. Τι κι αν αποτέλεσε μια από τις πιο αντιπαθητικές ομάδες της περασμένης δεκαετίας, προελαύνει φέτος στην Championship, απέκλεισε την Everton από το League Cup και έχει την καλύτερη επίθεση σε όλη την Αγγλία!

Τον Σεπτέμβριο του 1745 ο Πρίγκιπας Charles Edward Stuart, γνωστός και ως  «Νέος Διεκδικητής», αντιμετώπισε την αρμάδα του Βασιλιά George II στην Μάχη του Πρέστονπανς, κατατροπώνοντας τον μοναδικό κυβερνητικό στρατό στην Σκωτία και σκορπώντας χαρά στους συμπατριώτες του πίσω στην Αγγλία. Σε μία καθολική κίνηση αναγνώρισης όλα τα επιφανή θέατρα του Λονδίνου (και όχι μόνο) άρχισαν μετά το τέλος των παραστάσεων να τραγουδούν το γνωστό πατριωτικό άσμα «God Save the King» (άλλαζε φύλο ανάλογα με το ποιος καθόταν στον θρόνο), δίνοντας του για πρώτη φορά πανεθνικό χαρακτήρα και προετοιμάζοντας το έδαφος για την καθιέρωσή του σαν επίσημο ύμνο του Ηνωμένου Βασιλείου που θα επικρατούσε μερικούς αιώνες αργότερα.

Ανεξάρτητα από το αν ο Θεός έσωσε τους εκάστοτε βασιλείς, η… Queens Park Rangers μοιάζει να σώζεται με έναν μαγικό τρόπο από τον ερχομό του 2021 κι έπειτα. Ο σύλλογος, γνωστότερος ως QPR, αποτελεί έναν από τους «φτωχότερους συγγενείς» της πρωτεύουσας, όμως την παρθενική σεζόν της Premier League τερμάτισε ψηλότερα (5η θέση) από όλους τους ισχυρούς γείτονες, χάρη στο φονικό ένστικτο του σπουδαίου Les Ferdinand, που σημείωσε 24 τέρματα εκείνη την χρονιά και συνολικά 68 στην πρώτη τριετία της νεοσύστατης λίγκας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags