Facebook Pixel ΑΕΚ: Κοιτάζει τη χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-14 10:00:00

Μεγάλη αλλαγή Γιαννίκη στην ΑΕΚ, γίνεται Σάντος - Φέρνει... Καρτάλη - Ταξίδι μεταγραφής στη Γαλλία

του Γιώργου Θεοδωράκη
Μεγάλη αλλαγή Γιαννίκη στην ΑΕΚ, γίνεται Σάντος - Φέρνει... Καρτάλη - Ταξίδι μεταγραφής στη Γαλλία

Η πρώτη μεταγραφή για Γενάρη και ο μάνατζερ που ανέλαβε δράση στην Ένωση. Ο Αργύρης Γιαννίκης ψάχνει παίκτες σε Γερμανία και Ελβετία, ενώ άνθρωπος της ομάδας θα βρεθεί πολύ σύντομα και στη Γαλλία για να τσεκάρει συγκεκριμένο στόχο. Τι συμβαίνει ήδη στα Σπάτα τις τελευταίες ημέρες;

 

ΑΕΚ: Μπορεί ο Αργύρης Γιαννίκης να μην έχει ακόμα κλείσει μια εβδομάδα στο τιμόνι της Ένωσης, όμως τόσο ο ίδιος όσο και ο μανατζέρ του έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση ποδοσφαιριστών με στόχο την ενίσχυση της ομάδας την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο 41 ετών τεχνικός έχοντας μεγαλώσει στη Γερμανία και με παρουσία στις Καρλσρούη, Ίνγκολσταντ, Έσεν και Άαλεν θέλει να επωφεληθεί των γνωριμιών του και θέτει από νωρίς την συγκεκριμένη αγορά σαν προτεραιότητα.

Άλλωστε και στην παρουσία του στα Γιάννενα του άρεσε να… ψωνίζει από την κεντρική Ευρώπη, όπως τον Ντομίγκεζ από την Στουρμ Γκράτς και τον Παντελή Πανουργιά από την Τσβόλε, ενώ μην ξεχνάμε ότι λόγω των ανθρώπων που ήξερε στην Γερμανία έφερε στον ΠΑΣ ως ελεύθερο από την Ζβικάου τον Αλέξανδρο Καρτάλη.

Παράλληλα η παρουσία των Τσούμπερ και Γέφτιτς στην Ένωση κάνουν ακόμα πιο εύκολη την προσέγγιση της συγκεκριμένης αγοράς, αφού οι δύο Ελβετοί ποδοσφαιριστές εκπροσωπούνται από το ίδιο γραφείο μάνατζερ της πατρίδας τους, το Soccer Mondial, με τους περισσότερους… ομόσταυλους παίκτες να αγωνίζονται στο εν λόγο πρωτάθλημα.

Μέχρι στιγμής πάντως αυτό που βγαίνει από την Ένωση είναι το… σκανάρισμα όχι ενός αλλά δύο παικτών και μάλιστα από το πρωτάθλημα της Γαλλίας. Φυσικά πρόκειται για μια αγορά που η ΑΕΚ… τσεκάρει πάντα ώστε να βρει ποδοσφαιριστές που μπορούν να της ανεβάσουν το επίπεδο, ενώ το καλοκαίρι από εκεί ήρθαν τόσο ο Κλεμέντ Μισελέν, από την Λανς με περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, αλλά και ο Νταμιάν Λε Ταλέκ ως ελεύθερος από την Μονπελιέ. Έτσι ήδη έχει οριστεί το ταξίδι του ανθρώπου της ομάδας για να δει από κοντά τους ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν την Ένωση και γυρνώντας στα Σπάτα θα υπάρξουν οι περαιτέρω αποφάσεις πάνω στο ζήτημα.

Όσον αφορά το τακτικό κομμάτι ο Αργύρης Γιαννίκης φαίνεται να είναι πλήρως ενημερωμένος για την κατάσταση που επικρατεί τακτικά στους Κιτρινόμαυρους. Το μεγάλο… αγκάθι που έχει διακρίνει τόσο εκείνος, όσο και οι πάντες, είναι η κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας κάτι που θέλει οπωσδήποτε να βελτιώσει και μάλιστα άμεσα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως από τα πρώτα πράγματα που άρχισε να δουλεύει είναι τις στημένες φάσεις.

Μάλιστα κάποιοι παρομοιάζουν ήδη την προσέγγιση που έχει στο συγκεκριμένο κομμάτι με αυτό που είχε και ο Φερνάντο Σάντος την περίοδο που ήταν στους Κιτρινόμαυρους. Τότε η ΑΕΚ δεχόταν πολύ δύσκολα γκολ από τα στημένα των αντιπάλων της, ενώ πάντα δημιουργούσε κινδύνους όταν οι Κιτρινόμαυροι εκτελούσαν τα δικά τους. Αν θυμηθεί κανείς τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΣ την περσινή σεζόν, θα βρει πολλά κοινά σημεία, κάτι που ο Έλληνας τεχνικός θέλει να το κάνει και η Ένωση από αυτό το σημείο και μετά στη χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη μεταγραφή με... υπογραφή Γιαννίκη - Γιος του πιο "μπρουτάλ" αμυντικού - Στο... κόλπο ο ΠΑΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags