Facebook Pixel Sportdog.gr | Τερματοφύλακες και βελάκια, ιστορίες χουλιγκανισμού στην Αγγλία
| 2021-10-16 04:33:00

Τερματοφύλακες και βελάκια, ιστορίες χουλιγκανισμού στην Αγγλία

Sportdog Team
Τερματοφύλακες και βελάκια, ιστορίες χουλιγκανισμού στην Αγγλία

Στις δεκαετίες των 60’s και των 70’s τα «βελάκια» ήταν τόσο δημοφιλές παιχνίδι στις παμπ, που οι Άγγλοι οπαδοί το μετέφεραν στα γήπεδα, χρησιμοποιώντας ως στόχο παίκτες και οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Ένα αποτελεσματικό μέσο έκφρασης της αγγλικής κοινωνίας ήταν, είναι και θα είναι το ποδόσφαιρο. Η «πλατφόρμα» επικοινωνίας οι εξέδρες και τα «μηνύματα» ικανοποίησης, δυσαρέσκειας, αποδοχής ή θυμού παίρνουν την μορφή συνθημάτων, πανό και… αντικειμένων. Ανέκαθεν το βρετανικό οπαδικό κοινό εξωτερίκευε τα συναισθήματά του μέσω ιπτάμενων αντικειμένων, που προσγειωνόνταν με επιτυχία στον «παραλήπτη».

Έχουμε «χαρεί» ανά τις δεκαετίες ένα ολόκληρο λάχανο στον Steve Bruce το 2018, ένα φρέσκο σέλινο στο Cesc Fabregas το 2007, μια φουσκωτή μπάλα παραλίας στον Darren Bent το 2009, μερικά ροζ πλαστικά γουρουνάκια στο Charlton – Coventry το 2016 και μια λαχταριστή μπάρα Mars στον Paul Gascoigne το 1988. Εμείς θα ταξιδέψουμε ακόμα πιο πίσω, στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, όπου στ’ αγγλικά γήπεδα μεσουρανούσε ο χουλιγκανισμός και η ρίψη αντικειμένων στο χορτάρι ήταν τόσο συνηθισμένες όσο και ένα πλάγιο άουτ. Κοινό αντικείμενο στα παρακάτω γεγονότα, τις σπάνιες δηλώσεις και τα διηγήματα από το παρελθόν, τα βελάκια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags