Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Έτσι να παίξει ο Μαρτίνς στην Άιντραχτ - Θα μπει με την μπάλα στα δίχτυα... - Γιατί άφησαν τον Τσούμπερ"
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-20 16:51:00

"Έτσι να παίξει ο Μαρτίνς με Άιντραχτ - Θα μπει με την μπάλα στα δίχτυα... - Γιατί έδιωξαν Τσούμπερ"

του Γιώργου Κτενά
"Έτσι να παίξει ο Μαρτίνς με Άιντραχτ - Θα μπει με την μπάλα στα δίχτυα... - Γιατί έδιωξαν Τσούμπερ"

Ο... Παλάσιος των Γερμανών, o γκαφατζής και ποιον πρέπει να "αφοπλίσουν" οι Πειραιώτες. Σούπερ ανάλυση για το πολύ μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Γερμανία. Πώς παίζει η ομάδα της Φρανκφούρτης, ποιος είναι το αστέρι της και γιατί δεν πρέπει να βάλει τριάδα στην άμυνα ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ολυμπιακός: Σούπερ ανάλυση στο sportdog για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης από τον Ανέστη Ζαχαράκη, αρχισυντάκτη τής εφημερίδας Match Money, που γνωρίζει άριστα το γερμανικό πρωτάθλημα.

Ποια είναι τα δυνατά της στοιχεία, ποιος παίκτης της ξεχωρίζει και πού πρέπει να χτυπήσουν οι Πειραιώτες για πάρουν αποτέλεσμα στο εκτός έδρας παιχνίδι που θα δώσουν; Οι απαντήσεις μόνο στο sportdog.

"Αυτόν να αφοπλίσει ο Ολυμπιακός - Για αυτό μπήκαν μουδιασμένα στη σεζόν - Κούφανε όλο τον κόσμο"

"Το 50% στην ανάπτυξη της Άιντραχτ είναι ο Κόστιτς. Αν τον σταματήσουν, θα έχουν αφοπλίσει το μεγαλύτερο κομμάτι της Άιντραχτ", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο Α. Ζαχαράκης και στη συμπλήρωσε:

"Είναι κάπως μεταβατικό στάδιο για τη γερμανική ομάδα, είχαν πάει πολύ καλά για τρία χρόνια με τον προηγούμενο προπονητή, αλλά μετά από ένα ντόμινο στους γερμανικούς πάγκους πήρε από την Βόλφσμπουργκ τον Γκλάσνερ. Είναι σοβαρός προπονητής αλλά παίζει άλλο σύστημα, με 4άδα στην άμυνα. Αυτό δημιούργησε πρόβλημα αφομοίωσης της νέας λογικής τού νέου προπονητή και γενικά μπήκε πολύ μουδιασμένα στη σεζόν".

Από τον Ολυμπιακό φαίνεται ότι ο Πέδρο Μαρτίνς υπολογίζει πολύ τον Κόστιτς.

"Ο Κόστιτς παίζει αριστερό εξτρέμ ενώ μέχρι πέρσι έπαιζε μπακ-χαφ. Έφυγε ο Αντρέ Σίλβα, που τον αγόρασε η Λειψία, και δεν πήρε παίκτη ίδιου διαμετρήματος - Πήρε τον Μπορέ από την Αργεντινή, που δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Αντρέ Σίλβα, οπότε εκ των πραγμάτων έχει θέμα στο γκολ. Πήρε τον Λάμερς τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, που δεν είναι top class μεν, αλλά πατάει περιοχή. Συν τον Γιάκιτς, που ήρθε τελευταία στιγμή δανεικός. Για αυτό δεν είχε ούτε νίκη σε 8 αγώνες. Ξαφνικά έκανε 2 νίκες, στο 91΄ με πέναλτι και τις προάλλες με τη Μπάγερν που κούφανε όλο τον κόσμο".

"Δεν έχει σταθερά μπακ - Επιρρεπής στις γκάφες ο... - Τον ματσάρουν Σισέ και Μπα"

Τι παραπάνω μπορούμε να πούμε για την Άιντραχτ;

"Συνολικά είναι ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει βήματα προόδου, η λογική λέει ότι μετά τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι θα βελτιώνεται. Είναι πιο αμυντικογενής ο νέος προπονητής - Η Άιντραχτ ήταν πιο αλέγκρα ομάδα. Ο Γκλάσνερ είναι προπονητής της τακτικής. Την Ευρώπη την έχουν ψηλά ως σύλλογος, θέλουν να μεγαλώσει η ομάδα τους και αυτό ξέρουν ότι θα γίνει μέσω της Ευρώπης".

Άλλους παίκτες που θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνς για να προσέξει;

"Έχει τερματοφύλακα της Εθνικής Γερμανίας, στην άμυνα η τετράδα έχει πρόβλημα στα μπακ, δεν έχει σταθερά μπακ. Επίσης, επιρρεπής στις γκάφες είναι ο Χιντερέγκερ, που θέλει όμως προσοχή στις στημένες φάσεις. Στα χαφ έχει τον Γιάκιτς, ο Κόστιτς που ξεχωρίζει, ενώ στην επίθεση είναι ο Μπορέ και ο Λάμερς - Που είναι ψηλό κορμί και μπορεί ένας παίκτης σαν τον Σισέ ή τον Μπα να τον ματσάρει".

"Θα μπει με την μπάλα στα δίχτυα - Δεν μασάει ο Ολυμπιακός από έδρες - Δεν είναι αφελής όπως η Φενέρ"

Πώς θα πρέπει να παίξει ο Μαρτίνς για να μπλοκάρει τον Κόστιτς; Για παράδειγμα το τρικ με τον Μπα δεξιό μπακ θα μπορούσε να λειτουργήσει ξανά;

"Όχι τον Μπα ως δεξί μπακ, θα μπει με την μπάλα στα δίχτυα ο Κόστιτς, θα τον περνάει από δεξιά και από αριστερά, θα φτάσει μέχρι τη μικρή περιοχή. Θέλει ντουμπλάρισμα ο Κόστιτς για να τον σταματήσεις, ενώ υπάρχει και ο Καμάντα (ο Ιάπωνας), που είναι επιτελικός χαφ που θέλει προσοχή. Είναι εγκεφαλικός παίκτης, είναι στιλ Καγκάβα (όταν ήταν στην Ντόρτμουντ), αλλά δεν έχει καλά τελειώματα".

Πώς θεωρείς ότι πρέπει να παίξει εκτός έδρας ο Μαρτίνς;

"Ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι δεν μασάει από έδρες, αλλά η Άιντραχτ έχει πολύ δυνατή έδρα. Είναι παιχνίδι που αξίζει να το δει κανείς, δεν είναι φόβητρο που θα σε πατήσει η Άιντραχτ, αλλά μπορεί να παίξει σε καλό ρυθμό και με τον Γκλέσνερ στην άκρη τού πάγκου δεν θα είναι τόσο αφελής όσο παρουσιάστηκε η Φενέρ. Ακόμα κι αν μείνει πίσω στο σκορ δεν είναι ομάδα που θα τα παρατήσει. Τα αποτελέσματά της είναι όλα under".

"Είναι Παλάσιος ο... - Έτσι να παίξει στα χαφ - Ο,τι πρέπει ο Μασούρας - Για αυτό ήρθε ο Τσούμπερ στην ΑΕΚ"

Οπότε θέλει υπομονή το παιχνίδι με τους Γερμανούς για τον Ολυμπιακό.

"Θέλει υπομονή, αλλά θεωρώ ότι θα είναι ικανοποιημένος και με Χ ο Ολυμπιακός. Αν παίξει με τριάδα πίσω θα έχει πρόβλημα - Πρέπει να παίξει με τετράδα, με δεξιό μπακ που να καλύπτει τον Κόστιτς και να παίρνει ανεβάσματα. Συν ντουμπλάρισμα από τον αμυντικό χαφ. Από την άλλη πλευρά της Άιντραχτ ο δεξιός εξτρέμ μπορεί να μην είναι παίκτης με πολλές δυνατότητες στο 1 με 1, αλλά εκτελεί! Είναι σαν τον Παλάσιος, του Παναθηναϊκού, αλλά με καλύτερο κορμί. Τον ψηλό φορ τον ματσάρει καλά ο Σισέ. Θέλει τρία δυνατά χαφ για να την αντιμετωπίσεις στο κέντρο. Τέτοια παιχνίδια τα χτυπάς στην κόντρα. Ο Μασούρας, για παράδειγμα, είναι ο,τι πρέπει για ανοιχτό γήπεδο".

Ανέστη, τόσο καλό υλικό έχει η Άιντραχτ που δεν χωρούσε σε αυτή την ομάδα ο Τσούμπερ;

"Όταν έχεις τον Κόστιτς, δεν μπορείς να τον αφήσεις στον πάγκο για τον Τσούμπερ. Η αλήθεια είναι ότι ο προηγούμενος προπονητής δεν τον πολυέβαζε, τον είχαν για 5ο παίκτη. Στη Γερμανία θα έβρισκε άνετα ομάδα αν ήθελε, υποθέτω όμως ότι ήθελε πάει σε ομάδα που θα παίζει σίγουρα βασικός, έναν χρόνο πριν από το Μουντιάλ του Κατάρ. Πέτυχε διάνα η ΑΕΚ με την περίπτωσή του, για εμένα είναι μακράν η καλύτερη μεταγραφή που έγινε φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ζημιά" τριών εκατ. για Ολυμπιακό - "Τέλειωσε" Έλληνα άσο ο Μαρτίνς - Φεύγει μετά από 4 χρόνια!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags