Facebook Pixel Ατρόμητος: "Έγκλημα" με Μανδά - Χάνει τσάμπα τον 3ο ακριβότερο παίκτη - Δεν παραδειγματίστηκαν από Ολυμπιακό
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-29 16:02:00

"Έγκλημα" με Μανδά - Χάνει τσάμπα τον 3ο ακριβότερο παίκτη - Δεν παραδειγματίστηκαν από Ολυμπιακό

Οι Μιχείες
"Έγκλημα" με Μανδά - Χάνει τσάμπα τον 3ο ακριβότερο παίκτη - Δεν παραδειγματίστηκαν από Ολυμπιακό

Το λάθος στον Ατρόμητο και το "γκελ" σε 5 Σουπερλιγκάτες ομάδες και εξωτερικό. Γιατί μπορεί να φύγει ακόμα και τον Γενάρη με ελάχιστα χρήματα από το Περιστέρι, ποιες ομάδες παρακολουθούν τον ταλαντούχο γκολκίπερ και γιατί δεν... πήραν το μήνυμα από την υπόθεση Τζολάκη στο Λιμάνι.
 

Ο Χρήστος Μανδάς τον προηγούμενο μήνα έκλεισε μόλις τα 20 του χρόνια. Ένας διεθνής τερματοφύλακας με 25 συμμετοχές στις μικρές Εθνικές ομάδες (απο την Κ16 μέχρι την σημερινή Ελπίδων), που μετράει 28 ματς με τον Ατρόμητο στην Super League...

 Σε άλλη ομάδα, επιπέδου Ατρομήτου, ο Μανδάς πιθανότατα θα αντιμετωπιζόταν σαν πρότζεκτ (που είναι) και θα είχε άλλη διαχείριση (θα έπρεπε), απο αυτή που έχει την τελευταία 2ετία στο Περιστέρι. Αντιθέτως ο 20χρονος κίπερ, ο οποίος στα... λόγια το περασμένο καλοκαίρι θα ήταν το 1-2 με τον Πίριτς που ήρθε ως ελεύθερος απο την Μάριμπορ (στην οποία δεν έπαιζε), με εξαίρεση το πρώτο φιλικό, μετά δεν ξαναφόρεσε τα γάντια του βασικού! Παρά την κακή πορεία της ομάδας αλλά και τις... αφορμές που έδωσε ο 28χρονος Βόσνιος πορτιέρε!

Το...χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στον Μανδά ήταν πως την ημέρα που έκλεινε και το παράθυρο των ελευθέρων για την Ελλάδα, ο Ατρόμητος πήρε και τον παλιό γνωστό του, Ανδρέα Γιαννιώτη για τον "άσο". Με συμβόλαιο 1+1 χρόνων, στέλνοντας έτσι και το... μηνυμα στον Χρήστο Μανδά. Για την... ακρίβεια του έκαναν απο την ομάδα το καλύτερο "δώρο" αφου η άφιξη/επιστροφή Γιαννιώτη ανακοινώθηκε την ημέρα των γενεθλίων του Μανδά (17 Σεπτεμβρίου).

Έχεις δηλαδή έναν 20χρονο κίπερ εν ενεργεία διεθνή, που εδώ και χρόνια έχει φτιάξει όνομα στην διεθνή πιάτσα σκάουτς ως αυθεντικό ταλέντο, με αρκετες συμμετοχές (για την θέση και την συγκεκριμένη ηλικία) στην πρώτη κατηγορία. Τον οποίο ουσιαστικά ποτέ δεν τον εμπιστεύτηκες πραγματικά, αντιθέτως διαλυοντάς τον ψυχολογικά αφού πάντα στο πρώτο σοβαρό λάθος τον... άδειαζες/έστελνες στον πάγκο!

Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα πρίν απο δυο σεζόν κι ενώ προερχόταν απο σερί καλών εμφανίσεων, μετά απο ένα...παιδικό λάθος του κόντρα στην ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, που στοίχισε στον Ατρόμητο, ο τότε κόουτς Γιάννης Αναστασίου είχε αποφασίσει να τον στηρίξει και να πάει με αυτόν βασικό στο "Καραισκάκης", για το ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά με διοικητική παρέμβαση μπήκε στην ενδεκάδα ο Μέγιερι!!

Για να φτάσουμε την φετινή σεζόν, με τον Μανδά να πιστεύει/ να έχει τις ενδείξεις, πως θα συναγωνιζόταν στα ίσια για τα γάντια του βασικού γκολκίπερ στον Ατρόμητο. Κάτι φυσικά που δεν έγινε ποτέ. Δεν έγινε με τον Άνχελ Λόπεθ, δεν θα μπορούσε να γίνει με τον βετεράνο κόουτς Γιώργο Παράσχο, που δεδομένα δεν εμπιστεύεται νέους (πόσο μάλλον τερματοφύλακα). Έτσι , λοιπόν, στο πρώτο μάτς του φετινού Ατρομήτου, που στην εστία δεν βρισκόταν ο Πίριτς, την θέση του πήρε (αναμενόμενα) ο 28χρονος Γιαννιώτης...

Μια σημαντική λεπτομέρεια/παράμετρος της υπόθεσης Μανδά, είναι πως το συμβόλαιο του 20χρονου άσου τελειώνει το καλοκαίρι του 2022. Δηλαδή απο 1η Γενάρη,όταν θα μπαίνει στο τελευταίο 6μηνο του, μπορεί κάλλιστα να υπογράψει σε άλλη ομάδα, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, χωρίς ο Ατρόμητος να πάρει...ευρώ!! 

Το χειρότερο για το περιστεριώτικο κλάμπ - στο οποίο ειδικά αυτό το καλοκαίρι το αφεντικό... τρέλαθηκε και έσπρωξε χρήμα για  μεγάλα συμβόλαια και γνωστά ονόματα αλλά η ομάδα προκοπή δεν βλέπει αφού αντι για την 6άδα/πλέι οφ που ονειρευόταν ο Γιώργος Σπανός πάει ολοταχώς για πλέι άουτ και να γλιτώσει τον υποβιβασμό - είναι πως "εγκλημάτισε" στην διαχείριση ενός ταλέντου και κυρίως ενός περιουσιακού στοιχείου τύπου Μανδά, το οποίο όπως φαίνεται θα το χάσει χωρίς να πάρει φράγκο! 

Όταν μιλάμε για Μανδά μιλάμε για το τρίτο πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο του Ατρομήτου με βάση την χρηματιστηριακή αξια. Κι αυτό αφού "αποτιμάται" με 800.000 ευρώ, στο "transfermarkt" (όσο και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος). Οι μοναδικοί που τον ξεπερνάνε στο ρόστερ είναι οι Κουλούρης και Πισάνο. Μόνο που ο ένας ήρθε απο την Τουλούζ και ο άλλος απο την Αργεντινή. Σημειολογικά να αναφερώ επίσης, πως ο 20χρονος Κορυδαλιώτης κίπερ έχει πιο ψηλή χρηματιστηριακή αξία κι απο τους Γιαννιώτη(700.000), Πίριτς(600.000) που παίζουν!

Ο free Μανδάς ,λοιπόν, είναι ένα άκρως ελκυστικό πακέτο για ομάδες αλλά κι ... ατζέντηδες. Κι ας έχει την "ομπρέλα" ενός Γραφείου όπως η Rogon και του Πολ Κουτσολιάκου. Το ερχόμενο καλοκαίρι ομάδες της Big 5, όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Άρης θα κινηθούν για τερματοφύλακες (όχι για βασικούς), με την προοπτική του Μανδά είτε να τους έχει ήδη τεθεί στα υπόψιν και να τους απασχολεί, είτε να κάνει δυνατό γκέλ από πρίν!!

Επίσης, όπως ακούγεται στην εγχώρια πιάτσα, άλλες δυο δυνατές Σουπερλιγκάτες ΠΑΕ έχουν από τώρα στο στόχαστρο τους τον Χρήστο Μανδά. Χωρίς μάλιστα να υπολογίζουμε το ενδιαφέρον που μπορεί να προκύψει απο το εξωτερικό...

Στο δια ταύτα, είτε γιατί στον Ατρόμητο δεν τον πίστεψαν/πιστεύουν, είτε γιατί δεν εκτίμησαν σωστά την δυναμική του νεαρού διεθνή κίπερ, είτε γιατί έκαναν λάθος στην διαχείρισή του (αντί να παραδειγματιστούν απο αυτή που κάνει κοτζάμ Ολυμπιακός στον συμπαίκτη του στην Ελπίδων, τον επίσης κίπερ, Τζολάκη), θα χάσουν τον Χρήστο Μανδά!!

Είτε το καλοκαίρι χωρίς να πάρουν φράγκο, είτε τον Γενάρη με...ψίχουλα. Έτσι κι αλλιώς με συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές χαμηλότερες από 20.000 τον είχαν και να νιώθει...αδικημένος! Πάντως για να υπάρξει ανανεώση, πλέον, θα το απέκλεια μάλλον κατηγορηματικά. Κοινώς πέταξε το... πουλάκι! Γιατί και να θέλει η μια πλευρά να είναι γαλαντόμος, δεν νομίζω πως θα θέλει η άλλη...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Επιστροφή-βόμβα Γιαννιώτα σε μεγάλη ελληνική ομάδα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags