Facebook Pixel ΑΕΚ - Αργύρης Γιαννίκης: "Τρεις σερί νίκες και πρωτάθλημα με Γιαννίκη - Άλλη νοοτροπία - Επιτέλους καλός προπονητής στην ΑΕΚ"
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-31 12:00:00

"Τρεις σερί νίκες και πρωτάθλημα με Γιαννίκη - Άλλη νοοτροπία - Επιτέλους καλός προπονητής στην ΑΕΚ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Τρεις σερί νίκες και πρωτάθλημα με Γιαννίκη - Άλλη νοοτροπία - Επιτέλους καλός προπονητής στην ΑΕΚ"

Η επένδυση στους νέους, οι Μήτογλου-Τζαβέλλας και η ευκαιρία Τάνκοβιτς. Τάκης Καραγκιοζόπουλος και Ντανιέλ Μπατίστα αναλύουν τις σκέψεις τους στο Sportdog για τα πρώτα επιτεύγματα του Ελληνογερμανού προπονητή και τις αλλαγές που βλέπουν ήδη στην Ένωση.

ΑΕΚ - Αργύρης Γιαννίκης: Το ντεμπούτο του στον πάγκο της Ένωσης συνδυάστηκε με ωραία εμφάνιση και άνετη επικράτηση. Εκτός από το 3-0 της ΑΕΚ επί του Ατρόμητου, ένα ακόμα κέρδος στο πρώτο κοουτσάρισμα που έβγαλε ο Αργύρης Γιαννίκης ήταν η παρουσία του Γεράσιμου Μήτογλου και του Λάζαρου Ρότα στην ενδεκάδα. Οι δύο αμυντικοί ντεμπούταραν στα κιτρινόμαυρα και άφησαν μεγάλες προσδοκίες.

Στο πρώτο εκτός έδρας κρας τεστ στο Βόλο, ο νέος προπονητής της Ένωσης βγήκε ξανά ασπροπρόσωπος. Και μάλιστα απέναντι σε μία ομάδα που την προηγούμενη αγωνιστική απέσπασε ισοπαλία μέσα στην Τούμπα, ενώ έχανε 4-1 στο ημίχρονο από τον ΠΑΟΚ και έχει αποδείξει, ότι αποτελεί πολύ σκληρό αντίπαλο για κάθε μεγάλη ομάδα.

Τα πρώτα επιτεύγματα του Αργύρη Γιαννίκη στην ΑΕΚ αναλύουν στο Sportdog.gr δύο μεγάλες δόξες του κιτρινόμαυρου παρελθόντος! Τάκης Καραγκιοζόπουλος και Ντανιέλ Μπατίστα μιλούν με ενθουσιασμό για τον Ελληνογερμανό τεχνικό.

«Παρατηρούμε μία διαφορετική νοοτροπία από τους παίκτες και διαφορετική αντιμετώπιση των παιχνιδιών. Ήρθαν θετικά αποτελέσματα. Οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι είτε έρχονται από τον πάγκο είτε είναι βασικοί. Μέχρι στιγμής μπορούμε να κρίνουμε ως θετικό έργο του προπονητή. Βέβαια τα δύσκολα είναι μπροστά», ήταν το αρχικό σχόλιο του Τάκη Καραγκιοζόπουλου με τον Ντανιέλ Μπατίστα να συμπληρώνει: «Ήξερα, ότι ο Γιαννίκης ήταν καλός προπονητής. Τον είχα δει από τα Γιάννινα. Το κατέχει. Φαίνεται πολύ καλός στη δουλειά του. Από την πρώτη στιγμή με τις αλλαγές που έκανε μετέφερε έμπνευση στους ποδοσφαιριστές».

Έτσι η ΑΕΚ επενδύει σε νέους

Η παρουσία των Μήτογλου-Ρότα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια ήταν οι δύο πινελιές του Γιαννίκη στο σχήμα που έκαναν τη διαφορά.

«Ο Μήτογλου είναι ένας παίκτης που και στον Βόλο είχε καλή παρουσία. Πίστευα στην αρχή της σεζόν, με Μιλόγεβιτς, ότι θα ήταν βασικός. Προφανώς κάτι άλλο θα είδε ο Σέρβος τεχνικός. Ο Ρότα ήρθε από την Ολλανδία από ένα ποδόσφαιρο περισσότερο αναπτυγμένο από το ελληνικό. Είναι θετικό όμως ότι βρίσκονται στη βασική ενδεκάδα. Εκτός από το γεγονός, ότι είναι φρέσκα πρόσωπα, επειδή είναι νεαροί στην ηλικία τους χρειάζεται η ομάδα, γιατί έτσι επενδύει σε νέους παίκτες», λέει ο παλαίμαχος Έλληνας αμυντικός.

«Γι' αυτόν τον λόγο τον θεωρώ καλό προπονητή. Ένας τεχνικός ψάχνει να βρει την πιο δυνατή ενδεκάδα. Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει αλλά και η εικόνα του παιχνιδιού. Είδε ότι αξίζει να παίξουν και τους έριξε στη μάχη», προσθέτει ο βετεράνος επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι.

«Φαίνεται, ότι ξέρει να δουλεύει. Μπορώ να πω “επιτέλους η ΑΕΚ έχει πολύ καλό προπονητή”. Δουλεύει σκληρά και δυνατά. Είναι γνώστης της τακτικής και η ομάδα τσουλάει καλύτερα. Δεν είναι μομφή για τον Μιλόγεβιτς αυτό. Απλά το αποτέλεσμα μετρά και από αυτό κρίνεται κάθε προπονητής».

Ο Μήτογλου μαθαίνει από Τζαβέλλα

Η πλαισίωση του Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας θέτει εκτός εξίσωσης, τουλάχιστον με τετράδα στην άμυνα, τον Τζαβέλλα. Ποιά είναι η άποψη του πιο σεντεφορίσιου στόπερ στην ιστορία της ομάδας, με γκολ του οποίου κρίθηκε το πρωτάθλημα του 1989;

«Ο Τζαβέλλας είναι ένας παίκτης με πολλές εμπειρίες, από ξένα πρωταθλήματα και την Εθνική ομάδα. Η παρουσία του θα βοηθήσει πολύ τον Μήτογλου. Εγώ έτσι το βλέπω. Με τον Ατρόμητο πήγε τον χαιρέτισε και τον αγκάλιασε. Δεν σημαίνει, ότι επειδή είναι στον πάγκο θα δυσανασχετήσει. Είναι σε μεγάλη ομάδα. Πρέπει να παίξει και ο μικρός», απαντά ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος.

Να δείξει ο Τάνκοβιτς

Η συζήτηση πήγε στο ματς με τον Άρη και την πιθανότητα να πάρει το χρίσμα ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς ελέω των προβλημάτων με Άμραμπατ και Λιβάι Γκαρσία, αν και ο τελευταίος έχει δείξει μεγάλη διάθεση να παίξει παρά τον σοκαριστικό τραυματισμό του στον αυχένα στο παιχνίδι του Πανθεσσαλικού σταδίου.

«Είναι δύο παίκτες σημαντικοί. Ο Άμραμπατ έχει δείξει ότι σε όλα παιχνίδια, είτε βασικός είτε ερχόμενος από τον πάγκο, ότι είναι ένα βαρόμετρο θετικό για την ΑΕΚ. Ο Λιβάι Γκαρσία είναι γνωστός από πέρσι. Δείχνει τα στοιχεία ότι μπορεί να αποτελέσει βασική μονάδα για την ΑΕΚ και να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό. Όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα όμως πρέπει να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Είναι στο χέρι του προπονητή να καλύψει όποιο κενό.

Όταν ήρθε ο Τάνκοβιτς έλεγα, ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ίσως δεν έχει προσαρμοστεί, γιατί δεν μου δείχνει, ότι είναι έτοιμος και μπορεί να καλύψει αν δημιουργούνται τέτοια κενά. Με την αλλαγή προπονητή όμως ίσως είναι και διαφορετική η ψυχολογία των παικτών. Θέλουν να δείξουν. Νομίζω, ότι μία παρουσία του Τάνκοβιτς θετική θα βοηθήσει την ομάδα και τον ίδιο», θεωρεί ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος.

Στόχος το πρωτάθλημα

Αρέσει ο Γιαννίκης ως προπονητής;

«Μου αρέσει η θετική αύρα που έφερε, το κάτι διαφορετικό. Εγώ θα κρίνω έναν προπονητή σε βάθος χρόνου. Το παιχνίδι με τον Άρη είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Απόλλων παλεύει για την κατηγορία και μετά έρχεται το ματς με τον Ολυμπιακό. Πιστεύω, ότι αυτά τα τρία παιχνίδια θα δείξουν το κατά πόσο υπάρχει διαφορετικότητα στην ΑΕΚ με την έλευση του Γιαννίκη», υποστηρίζει ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος.

«Εγώ βλέπω, ότι από την πρώτη στιγμή ξέρει την ομάδα του. Μπορεί να μην έχει το μεγάλο όνομα. Αυτά όμως είναι μύθος. Αν ο άνθρωπος έχει γνώσεις μπορεί να πετύχει. Επίσης ταιριάζει με τη φιλοσοφία της ομάδας που θέλει να πρωταγωνιστεί και να παίρνει τίτλους. Πέρα από το αποτέλεσμα η ΑΕΚ παίζει ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο», λέει ο Ντανιέλ Μπατίστα.

Αν η ΑΕΚ φύγει νικήτρια στα τρία επόμενα παιχνίδια θέτει βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου; «Σίγουρα! Αλλάζει η ψυχολογία. Αλλάζουν και οι παίκτες. Αρχίζουν και το πιστεύουν. Όταν είσαι στην ΑΕΚ πρέπει να έχεις στόχο το πρωτάθλημα. Μετά το στραπάτσο με τον αποκλεισμό από τη Βελέζ, δεν φαινόταν, ότι η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο. Αυτή η αλλαγή στον πάγκο και με θετικά αποτελέσματα, δείχνει κάτι διαφορετικό. Πιστεύω, ότι μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό στόχο», υποστηρίζει ο παλιός παίκτης της Ένωσης.

Η ΑΕΚ πρέπει να επενδύσει στον Γιαννίκη

Εν κατακλείδι, οι δύο βετεράνοι βλέπουν μεγάλες προοπτικές στην παρουσία του Γιαννίκη στην ομάδα του Δικέφαλου αετού. «Έχουμε αλλάξει πάρα πολλούς προπονητές τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω, ότι αυτά τα τρία ματς, αν έχουν θετικό πρόσημο, τότε η ομάδα μπορεί να επενδύσει σε αυτόν τον προπονητή. Πρέπει κάποια στιγμή, η ΑΕΚ να αποφασίσει να επενδύσει σε έναν νέο τεχνικό, έναν Έλληνα προπονητή που δείχνει, ότι έχει στοιχεία διαφορετικά από τους ξένους», αναφέρει ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος. «Η ΑΕΚ θα βρει τον δρόμο της μαζί του. Γιατί έχει καλό ρόστερ. Γκαρσία, Τσούμπερ, Μάνταλος. Αυτοί όλοι είναι καλοί παίκτες. Δεν γίνεται να μην παίζει η ΑΕΚ καλό ποδόσφαιρο. Μπορεί μετά η ομάδα να διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας», καταλήγει ο Ντανιέλ Μπατίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Έγκλημα" με Μανδά - Χάνει τσάμπα τον 3ο ακριβότερο παίκτη - Δεν παραδειγματίστηκαν από Ολυμπιακό

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags