Facebook Pixel Αγκιμπού Καμαρά - Ολυμπιακός: Λάθος που φέρνει εκατομμύρια στo Λιμάνι - "Ανώτερος του Μαντί ο Αγκιμπού" - Τα... σκάει ο Μαρινάκης
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-09 12:21:00

Λάθος που φέρνει εκατομμύρια στo Λιμάνι - "Ανώτερος του Μαντί ο Αγκιμπού" - Τα... σκάει ο Μαρινάκης

Οι Μιχείες
Λάθος που φέρνει εκατομμύρια στo Λιμάνι - "Ανώτερος του Μαντί ο Αγκιμπού" - Τα... σκάει ο Μαρινάκης

Πώς θα τον προστατεύσει ο Μαρτίνς, η θέση και η ανάλυση των σκάουτς. Ο Αγκιμπού Καμαρά είναι μεγάλο κεφάλαιο για τους Πειραιώτες, ωστόσο ήδη γράφονται πολλές... υπερβολές για το μέλλον του. Πώς ήρθε στον Ολυμπιακό, γιατί είναι νωρίς ακόμα για μία περήφανη πώληση και η επόμενη κίνηση της διοίκησης.

Είπα να ασχοληθώ με το φαινόμενο Αγκιμπού Καμαρά. Γιατί η μόνιμη παρουσία του στην ενδεκάδα του πρωταθλητή Ολυμπιακού και οι εμφανίσεις του, σε αντιπαραβολή με τους σχεδόν αόρατους, ακριβοπληρωμένους και πολυδιαφημισμένους Ονιεκούρου/Ρόνι Λοπες, έχουν οδηγήσει και σε... βερμπαλισμούς, όχι μόνο για το αγωνιστικό του επίπεδο και την σημερινή πληροτητά του αλλά και όσον αφορά στα διάφορα rumors που θέλουν να τον κοιτάει η αφρόκρεμα των ευρωπαικών κλάμπ!

 

Ο Αγκιμπού δεν είναι και... πιτσιρικάς αφού τον περασμένο Μάϊο έκλεισε τα 20του χρόνια. Δεν έχει... γαλλικό διαβατήριο, πιάνει δηλαδή θέση ξένου. Ούτε... έπεσε απο τον Άρη αφού τον ανακάλυψε στα 18 του χρόνια το σκάουτινγκ της Λιλ, η οποία έδωσε 1.000.000 ευρώ στους "Ελέφαντες" της Γουινέας, για να τον πάρει στην Γαλλία.

 

Ένα λάθος με το συμβολαιό του στους μετέπειτα πρωταθλητές του Σαμπιονά αλλά και η άποψη κάποιων ανθρώπων της Λίλ πως δεν έχει προοπτική για πολύ ψηλά, επέτρεψαν στους Μοντεστό - Καρεμπέ να τον πείσουν και να έρθει στον Ολυμπιακό πληρώνοντας μόλις 121.000 ευρώ σαν τροφεία στην Λιλ. Με ένα κλειστό, ισχυρό συμβόλαιο στους "ερυθρόλευκους" μέχρι το 2025! 

 

Όπως συνέβη με τον συμπατριώτη/συνεπώνυμο του Μαντί Καμαρά έτσι και με τον Αγκιμπού, όταν τον... πήρε στα χέρια του ο Πέδρο Μαρτίνς, σαν ακατέργαστο διαμάντι, τον πίστεψε, τον καθιέρωσε με το καλημέρα και σταδιακά θα τον εκπαιδεύσει/εξελίξει. Το θέμα βέβαια είναι και να τον προστατεύσει από την... έκθεση/υπερχρηση

 

Υπάρχει ομως μια ακόμη εντυπωσιακή ομοιότητα στις υποθέσεις των δυο ...Καμαρά(δων) κι αφορά την χρηματιστηριακή τους αξία: 

 

- ο Μαντί,όταν ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018, άξιζε στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο μόλις 300.000 ευρώ. Με τον Μαρτίνς να τον καθιερώνει και μέσα σε έξι μήνες, τον Δεκέμβριο του 2018, είχε εκτοξευθεί η χρηματιστηριακή του αξία στα 4.000.000 ευρώ.Για να φτάσει τον περασμένο Φεβρουάριο, μέσα στην 3ετια του στους "ερυθρόλευκους", στην κορυφαία της τιμή, δηλαδή στα 15.000.000 ευρώ (που παραμένει μέχρι σήμερα). 

 

- ο Αγκιμπού ακριβώς όπως και ο Μαντί , ήρθε στον Ολυμπιακό ένα χρόνο νεότερος αλλά με την ίδια ακριβώς χρηματιστηριακή αξία, δηλαδή 300.000 ευρώ. Με την... βοήθεια του κόουτς Μαρτίνς που τον έχρισε βασικό και μετράει ήδη συνολικά 16 συμμετοχές, 4 γκολ και 2 ασίστ, ο Αγκιμπού Καμαρά (πιο γρήγορα κι απο τον Μάντι) σε λιγότερο απο 4 μήνες, απογείωσε την χρηματιστηριακή του αξία στα 3.000.000 ευρώ (1η Νοεμβρίου η τελευταία εκτίμηση της τιμής του). 

 

O ύψους 1,70 Αγκιμπου Καμαρά, σύμφωνα με τον Μαρτινς είναι 8άρι και όχι για να παίζει στα άκρα ενώ σύμφωνα με τους σκάουτς εντός και εκτός Ρέντη, υπερτερεί σε ποδοσφαιρικά στοιχεία και ποδοσφαιρική ευφυία/αντίληψη απο τον Μαντί Καμαρά. Είναι και πιο έτοιμος, η πρώτη χρονιά του Αγκιμπού στον Ολυμπιακό είναι σαν την δεύτερη του Μαντί...

 

Κατά γενική ομολογία όμως, ο Αγκιμπού Καμαρά χρειάζεται ακόμη τακτικά αρκετή δουλειά.Την τρέχουσα (πρώτη του) σεζόν ο Μαρτίνς τον χρησιμοποιεί σε κάθε ματς του Ολυμπιακού λόγω των αντοχών του, της ενεργειάς του, του επιθετικού πρες και των πολλών κλεψιμάτων που κάνει (στοιχεία απαραίτητα σε μια ομάδα όπως ο φετινός Ολυμπιακός που δεν παίρνει δημιουργία απο τα χαφ του).

 

Ο Αγκιμπού υστερεί ακόμη στην κίνηση του χωρίς την μπάλα, δεν έχει τους αυτοματισμούς/αλληλοκαλύψεις που πρέπει στο παιχνίδι του, εκβιάζει τα σουτ, είναι αι άναρχος. Τρέχοντας ακατάπαυστα σε μια αργή μεσαία γραμμή, όπως των "ερυθρόλευκων", μπορεί να εξηγηθεί ο "έρωτας" του Μαρτίνς για αυτόν. Βέβαια άλλο το να τρέχεις για να τρέχεις στο γήπεδο κι άλλο βάσει συνολικού πλάνου...

 

Στο δια ταύτα: ο Αγκιμπού Καμαρά όντως έχει αρχίσει και κάνει ντόρο στην διεθνή πιάτσα σκάουτς, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς και ο ίδιος αρκετά άγγουρος για μεταγραφή σε τοπ πρωτάθλημα και σε κλάμπ τέτοιο που θα μπορούσε να πληρώσει μεγάλη υπεραξία (όπως δηλαδή θέλει να πουλάει ο Μαρινάκης) και με ποσά οκταψήφια. Αυτή είναι η αλήθεια μακριά απο... επικοινωνιακές υπερβολές και το κτίσιμο ενός προφίλ στην ευρωπαική αγορά μέσω του οποίου μελλοντικά θα μπορούν να αποβλέπουν σε... υπερήφανη πώληση. 

 

Και μέχρι τότε ενδεχομενως θα δούμε (λογικά δεν θα αργήσει πολύ) και νέο συμβόλαιο, με αναπροσαρμογή αποδοχών, στον Αγκιμπού Καμαρά. Ο συμπατριώτης του Μαντί Καμάρα στην 3ετία του στον Ολυμπιακό έχει προλάβει να κάνει τρία (3)! Οι "ερυθρόλευκοι" αλλωστε έχουν την τεχνογνωσία και είναι...μετρ στο να φτιάχνουν υπεραξίες στα προβεβλημένα περιουσιακά τους στοιχεία...



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη "καμπάνα" Μαρτίνς σε κορυφαίο όνομα - Τον βγάζει εκτός ομάδας... στον αέρα το συμβόλαιό του!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags