Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Το επόμενο μπακ της Εθνικής Αργεντινής στον Ολυμπιακό" - "Άντεξε στην Ιταλία, αξίζει να γυρίσει"!
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-13 12:00:00

"Το επόμενο μπακ της Εθνικής Αργεντινής στον Ολυμπιακό" - "Άντεξε στην Ιταλία, αξίζει να γυρίσει"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Το επόμενο μπακ της Εθνικής Αργεντινής στον Ολυμπιακό" - "Άντεξε στην Ιταλία, αξίζει να γυρίσει"!

Ο μπουκαδόρος με στοιχεία εξτρέμ και το "πουλέν" της Λατινικής Αμερικής. Ποιοι είναι οι τρεις υποψήφιοι για τη μεταγραφή του αριστερού μπακ στο Λιμάνι. Το Sportdog περνάει από μικροσκόπιο τις τρεις επιλογές του Ολυμπιακού για το αριστερό άκρο της άμυνας.
 

Ολυμπιακός: Η ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας κρίνεται επιτακτική από τη στιγμή που ο Ρέαμπτσιουκ έχει επωμιστεί όλο το βάρος της θέσης. Έτσι και αλλιώς στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο αναζητούν έναν αμυντικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά από του Μολδαβού,

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Ολυμπιακός έχει τρεις ποδοσφαιριστές στη λίστα του. Ο λόγος για τον Μπάμπη Λυκογιάννη της Κάλιαρι, τον Αργεντινό, Φαμπρίσιο Ανχελέρι της Ρίβερ Πλέιτ και τον Φρέντρικ Αντέ Μπιόρκαν της νορβηγικής Μπόντο/Γκλιμτ. Το Sportdog έψαξε και ρώτησε για τις τρεις περιπτώσεις που απασχολούν τους Πειραιώτες.

Παιδί του Ολυμπιακού

O συμπατριώτης μας μετρά φέτος 12 παιχνίδια με τη φανέλα της Κάλιαρι (σε Serie A και Κύπελλο) . Από το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής απέναντι στη Λάτσιο (2-2) είναι βασικός, ενώ από το ματς της 7ης αγωνιστικής απέναντι στη Βενέτσια (1-1) έχει βγάλει 6 συνεχόμενα 90λεπτα χωρίς να γίνει αλλαγή.

«Ο Μπάμπης είναι ένας από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές του εξωτερικού που έχουν πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα της Ιταλίας, το οποίο είναι από τα δυσκολότερα της Ευρώπης. Μπορεί να μην είναι τόσο φημισμένο όσο το αγγλικό, ή το ισπανικό, αλλά είναι το σκληρότερο. Έχουμε πολλά παραδείγματα.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, θα δούμε, ότι ο Ίαν Ρας πήγε ως μεγάλος σούπερ σταρ στη Γιουβέντους, δεν άντεξε και γύρισε στο Νησί. Άρα το να μπορέσει να σταθεί ένας Έλληνας είναι εξαιρετικά σημαντικό. Θεωρώ βέβαια, ότι αν είχε παραμείνει ο Γεωργάτος στην Ίντερ, όπου τον “πήγαιναν” πολύ και ο Ρονάλντο το φαινόμενο και ο Βιέρι, τότε θα είχε σημάνει μεγάλη αλλαγή και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα είχε ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ίσως να ήταν και ο μοναδικός ξένος που κάλεσε ομάδα της Ιταλίας δύο φορές (από τον Μοράτι). Θα έδιναν μεγαλύτερη προσοχή.

Ο Λυκογιάννης είναι μία αξιόλογη περίπτωση. Είναι σε μία ηλικία πολύ καλή. Έχει μπροστά του τουλάχιστον 5 χρόνια πολύ καλής μπάλας. Από εκεί και πέρα, είναι παιδί του Ολυμπιακού. Από εκεί ξεκίνησε. Αγαπά την ομάδα, είναι παίκτης της Εθνικής. Για τα οικονομικά δεδομένα των ερυθρόλευκων είναι πολύ καλή επιλογή», αναφέρει στο Sportdog.gr ο αναλυτής του διεθνούς ποδοσφαίρου, Μάνος Σταραμόπουλος, ο οποίος παρακολουθεί πολύ στενά του παίκτη, ενημερώνοντας την ειδική στήλη που επιμελείται με τον τίτλο «Το Σ/Κ του μετανάστη».

Η περίπτωση του Μπάμπη Λυκογιάννη δεν είναι η πρώτη φορά που συζητείται στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ. Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω θα δούμε αναφορές από το 2016! Το θετικό όμως στην υπόθεση του 28χρονο μπακ-χαφ, είναι ότι μένει ελεύθερος τον Ιούνιο από την Κάλιαρι.

Μπουκαδόρος με χαρακτηριστικά εξτρέμ

Ο Φρέντρικ Αντέ Μπιόρκαν είναι καθαρό αριστερό μπακ με πολύ καλά σωματοδομικά χαρακτηριστικά (1,80μ ύψος) και σε πολύ καλή ηλικία (23 χρονών). Μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 33 παιχνίδια σε νορβηγικό πρωτάθλημα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τη φανέλα της Μπόντο/Γκλιμτ.

«Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Φέτος έγινε διεθνής με τη Νορβηγία. Στα κατά του είναι, ότι χάνεται στην άμυνα, στις τοποθετήσεις. Μπορείτε να το παρατηρήσετε αυτό, στο μοναδικό γκολ που δέχτηκε η ομάδα του από τη Ρόμα στο 6-1 για τα προκριματικά του Conference League.

Από εκεί και πέρα είναι τρομερός επιθετικά. Είναι διεισδυτικός, κάτι πολύ σπάνιο για μπακ. Έχει καλές σέντρες, μεταβιβάσεις. Επίσης ντριπλάρει και δεν φοβάται να δημιουργήσει αλλά και να τελειώσει φάσεις. Παίζει πολύ σαν εξτρέμ, αναλαμβάνοντας ελευθερία κινήσεων. Φαίνεται από τις μπούκες που κάνει. Δεν του τραβούν το αφτί οι προπονητές. Γιατί αυτά που κάνει του βγαίνουν», αναφέρει στο Sportdog ο υπεύθυνος για το πρωτάθλημα της Νορβηγίας στην εφημερίδα “MatchMoney”, Αλέξανδρος Αντωνίου, ο οποίος πιστεύει πολύ στον παίκτη, η περίπτωση του οποίου είχε απασχολήσει και σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους και θεωρεί, ότι μπορεί να “πιάσει” στον Ολυμπιακό. Το θετικό της υπόθεσης; Μένει ελεύθερος τον επόμενο μήνα από την Μπόντο/Γκλιμτ.

Ανοίγει ο δρόμος για Ανχελέρι;

Ο Φαμπρίσιο Ανχελέρι βρέθηκε πολύ κοντά στον Ολυμπιακό τον Αύγουστο! Ελέω υπερβολικών απαιτήσεων της Ρίβερ Πλέιτ (ο Ολυμπιακός πρόσφερε 2 εκατ.Ευρώ οι Αργεντινοί ζητούσαν τα διπλάσια) όμως οι Πειραιώτες αναγκάστηκαν να βάλουν στον πάγο την υπόθεση.

Ο 27χρονος μετρά φέτος 31 ματς 3 γκολ και 9 ασίστ με τους «εκατομμυριούχους», αποτελώντας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της ομάδας σε τρεις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Κόπα Λιμπερατόδορες! Έχει συμπληρώσει 2.319 μέχρι στιγμής, γι'αυτό και οι μυϊκοί τραυματισμοί τον έθεσαν εκτός μάχης για τέσσερα παιχνίδια τον Αύγουστο και σε τρεις αγώνες στα τέλη του Οκτωβρίου. Επέστρεψε στις 1 Νοεμβρίου και πήρε 14 λεπτά συμμετοχής στην ισοπαλία (1-1) με την Εστουντιάντες, στο επόμενο παιχνίδι όμως απέναντι στην Πατρονάτο ήταν εκτός αποστολής.

Η διοίκηση της αργεντίνικης ομάδας ασκεί πιέσεις στον παίκτη να ανανεώσει, αφού το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2022. Ήδη τις προηγούμενες έγινε μία κρούση, ο παίκτης όμως επέμεινε στην επιδίωξη να ανοίξει τα φτερά του πέρα από τον Ατλαντικό. Οπότε από τον Ιανουάριου θα μπορεί να συζητά με όποια ομάδα επιθυμεί και η Ρίβερ αν θέλει να κερδίσει κάτι από την υπόθεση θα αναγκαστεί να τον παραχωρήσει.

Τα δεδομένα της υπόθεσης αναλύει στο Sportdog, ο ειδικός των πρωταθλημάτων της Νότιας Αμερικής, Γιώργος Φράγκος. «Μιλάμε για έναν αριστερό μπακ κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει το επόμενο αριστερό μπακ της Εθνικής Αργεντινής. Είναι σχεδόν σίγουρα, ότι η Ρίβερ Πλέιτ θα τον πουλήσει μέχρι τον Ιανουάριο. Θα προσπαθήσει τουλάχιστον. Παίρνει το πρωτάθλημα. Είναι σχεδόν βέβαιο, αν και πριν δύο χρόνια αυτοκτόνησε, όταν το έχασε με δύο ισοπαλίες. Αλλά δεν θα την ξαναπάθει. Θα πάρει τον τίτλο, θα φύγει ο Γκαγιάρδο. Είναι στενά οικονομικά και θα πωλήσει παίκτες. Ο Ανχελέρι μαζί με τον επιθετικό, Άλβαρες είναι από τους καλύτερους παίκτες της Ρίβερ. Είναι ό,τι πρέπει για πώληση και να πάρει την υπεραξία του. Γιατί τον πήρε τσάμπα», αναφέρει ο γνώστης της αργεντίνικης λίγκας.

Ποιόν παίκτη θυμίζει; «Είναι ένα σύγχρονο μπακ. Είναι μία βελτιωμένη έκδοση των αριστερών μπακ που έχουμε δει στην Ελλάδα. Έχει ένα στυλ Γεωργάτου, χωρίς όμως το αριστερό πόδι που σουτάρει και σκοράρει. Αλλά, είναι εφάμιλλης αξίας. Πατάει ενίοτε περιοχή. Είναι παίκτης που δίνει ασίστ. Μπορεί να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση να σουτάρει», απαντά ο υπεύθυνος για τα πρωταθλήματα της Νοτίου Αμερικής στην εφημερίδα “MatchMoney”.

Ο Γιώργος Φράγκος θεωρεί, ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο αριστερό μπακ στην Αργεντινή, αλλά ούτε ανάλογο από τους διεκδικητές του τίτλου στην Ελλάδα. «Ο Ανχελέρι πιστεύω, ότι απέχει πάρα πολύ από το επίπεδο στη Super League», επισημαίνει. «Είναι για πρωταθλήματα που έχουν μεγαλύτερη άνεση να φέρνουν τέτοιας αξίας ποδοσφαιριστές», προσθέτει.

Και καταλήγοντας εξηγεί: «Εμείς στην Ελλάδα, αποδεδειγμένα έχουμε “κάψει” Αργεντινούς που έχουν έρθει. Επειδή δεν πήραν τον χρόνο συμμετοχής που θα έπρεπε να έχουν. Τα έχουμε ξαναπεί στο Sportdog και για τον Λοβέρα που ήρθε ως hot prospect. Η Ροζάριο τον είχε ως το καλύτερο περιουσιακό στοιχείο. Δεν πήρε όμως τις ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός δεν του έδωσε τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής. Τον Ανχελέρι θα ήταν τρελοί να μην του δώσουν χρόνο. Γιατί είναι αποδεδειγμένα ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ αυτήν τη στιγμή στη Νότιο Αμερική. Και για τον Ρέι με είχαν ρωτήσει. Είχαν εξαιρετικούς τερματοφύλακας. Δεν έπιασε στην Ελλάδα. Αυτό δείχνει, ότι δεν μπορεί να φταίει ένας παίκτης μόνο. Φταίει και το όλο κλίμα και η νοοτροπία με τη διαφορά στο παιχνίδι. Όλα παίζουν το ρόλο τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο… νέος Καμαβινγκά για Ολυμπιακό - "Αρτίστας, αξίζει η επένδυση - Παντού στο κέντρο και εξτρέμ"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags