Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Πολυκοσμία" στην Αναζήτηση για νέο γήπεδο Πανσερραϊκού
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-15 18:34:00

"Πολυκοσμία" εκεί που ψάχνεται ο ΠΑΟΚ! - Ένα εκατ. για κατακόκκινη έδρα - Γήπεδο 20.000 (BINTEO)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Πολυκοσμία" εκεί που ψάχνεται ο ΠΑΟΚ! - Ένα εκατ. για κατακόκκινη έδρα - Γήπεδο 20.000 (BINTEO)

Πού θα παίζει ο Δικέφαλος; Η Αθήνα, η απόφαση Ιβάν και η κυβέρνηση. Οι Θεσσαλονικείς ψάχνονται για μετεγκατάσταση και το Sportdog έκανε ρεπορτάζ για τις επιλογές που έχουν υπόψιν τα στελέχη της ΠΑΕ.

Πολύ ψηλά στην επικαιρότητα του ΠΑΟΚ βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το θέμα της μετεγκατάστασης της ομάδας όταν κλείσει η Τούμπα, προκειμένου να ανεγερθεί το νέο γήπεδο της ομάδας της Θεσσαλονίκης. To Sportdog στις 10 Οκτωβρίου 2021 είχε παρουσιάσει εφτά εναλλακτικές λύσεις για την έδρα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσουν οι ασπρόμαυροι, από τη στιγμή που υπήρχε στασιμότητα για την επιλογή του Καυταντζογλείου.

Ακριβώς έναν μήνα αργότερα, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Ιβάν Σαββίδη και των στελεχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά την οποία αναζητήθηκε η καλύτερη προοπτική για την προσωρινή μετεγκατάσταση της ομάδας στο διάστημα ανέγερσης του νέου γηπέδου. Το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι ο Μάκης Γκαγκάτσης παρουσίασε έναν πίνακα με τα διαθέσιμα γήπεδα γύρω και κοντά στη Θεσσαλονίκη, με ανάλυση της σημερινής τους κατάστασης και των προοπτικών ανάπτυξής τους.

Απορρίφθηκαν οι λύσεις των γηπέδων της Βέροιας, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ιωαννίνων, Κατερίνης και Καλαμαριάς, παρέμειναν ως επιλογές τα γήπεδα των Σερρών, της Λάρισας, το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου και το ΟΑΚΑ στην Αθήνα. Δόθηκε εντολή στην οικονομική διευθύντρια, Μαρία Γκοντσάρεβα, να προϋπολογίσει τα έξοδα για κάθε ένα από τα υποψήφια γήπεδα, να εκτιμήσει όλες τις οικονομικές παραμέτρους για την προσωρινή μετεγκατάσταση.

Μπορεί η χρησιμοποίηση αθηναϊκού γηπέδου να φαντάζει όνειρο καλοκαιρινής νυκτός για μία μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκη, εφόσον προκριθεί η περίπτωση του ΟΑΚΑ όμως, κρίθηκε αναγκαία η αναζήτηση προπονητικού κέντρου που θα μπορεί να χρησιμοποιεί η ομάδα στην Αθήνα.

Το σίγουρο είναι, ότι ΟΑΚΑ και Πανθεσσαλικό Στάδιο είναι οι συγχρονότερες εγκαταστάσεις που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο ΠΑΟΚ. Τί γίνεται όμως με τις άλλες δύο επιλογές που έχουν προκριθεί σε αυτό το στάδιο της αξιολόγησης; Το Sportdog ρώτησε και έμαθε...

Πολυκοσμία στο AEL FC ARENA

To AEL FC ARENA στη Λάρισα είναι το πιο σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ελλάδα από τη στιγμή που κτίστηκε το 2010. Είναι διεθνών προδιαγραφών UEFA (3 Αστέρων), χωρητικότητας 16.118 θεατών, με 38 σουίτες 12 ατόμων, ενώ υπάρχει χώρος στάθμευσης (πάρκινγκ) για 1.104 οχήματα. Το γήπεδο έχει τη δυνατότητα άμεσης επέκτασης χωρητικότητας σε 22.500 θέσεις, ενώ αν και εφόσον χρειαστεί έχει δυνατότητα επέκτασης ακόμα και στις 33.000 θέσεις.

Ερωτηματικό αποτελεί η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου από τη στιγμή που η τοπική ΑΕΛ μετακόμισε στο Αλκαζάρ, ενώ όταν χρησιμοποιούσε ως έδρα το AEL FC ARENA το χορτάρι δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο χλοοτάπητας έχει ανακατασκευαστεί και είναι σε άριστη κατάσταση.

Το γήπεδο πλέον αποτελεί έδρα τριών ομάδων, της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΛ και της ερασιτεχνικής ομάδας των ανδρών, αλλά και της ανδρικής ομάδας του τοπικού Ηρακλή, ένας σύλλογος που συμμετείχε στη δημιουργία της ΑΕΛ το 1964. Οι δύο ομάδες συμμετέχουν ποσοστιαία στα έξοδα του γηπέδου. Στις 26 Οκτωβρίου αγωνίστηκε η Εθνική Γυναικών κόντρα στη Σλοβενία για τα προκριματικά του Μουντιάλ Γυναικών 2023.

Δείτε σε ποια κατάσταση είναι ο χλοοτάπητας όπως καταγράφηκε στον αγώνα ΑΕΛ-Ελπίδες στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής Γυναικών στις 9 Νοεμβρίου 2021:

Ένα εκατομμύριο για το γήπεδο του Πανσερραϊκού

Το Δημοτικό Γήπεδο των Σερρών είναι πολλαπλών χρήσεων, αλλά χρησιμοποιείται κυρίως ως έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας του τοπικού Πανσερραϊκού. Είναι αρκετά παλαιό γήπεδο, καθώς κτίστηκε το 1926. Από τότε έγιναν τρεις σημαντικές ανακαινίσεις, το 1976 με την κατασκευή δύο εξεδρών, το 2005 με την τοποθέτηση προβολέων και πλαστικών καθισμάτων σε όλο το γήπεδο και το 2008 με την κατασκευή ενός σκέπαστρου στη δυτική εξέδρα. Η μέγιστη προσέλευση είναι 14.200 κόσμος, ένα ρεκόρ που καταγράφηκε στις 25 Ιουνίου 1972 στην αναμέτρηση Πανσερραϊκός-Λάρισα.

Ο ΠΑΟΚ εξετάζει τη συγκεκριμένη εναλλακτική, εφόσον υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της χωρητικότητας. Πρόσφατα εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση όλων των χώρων της φυσικής έδρας του Πανσερραϊκού.

Τα έργα αφορούν τέσσερες τομείς, όπως εργασίες συντήρησης και αποκατάσταση φθορών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου (298.240€), προμήθεια και αντικατάσταση των λυχνίων προβολέων με φώτα LED νέας τεχνολογίας (259.080 €), προμήθεια και αντικατάσταση των φθαρμένων καθισμάτων, πλέξι γκλας και πάγκων (169.880 €) και προμήθεια και αντικατάσταση των φθαρμένων υλικών στην πρόσοψη του γηπέδου από βιοκλιματικά υλικά (272.800 €).

Το υποβαθμισμένο σήμερα γήπεδο των Σερρών θα αλλάξει όψη. Όπως μαρτυρεί το οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφόρησε αρχές Νοεμβρίου, η έδρα των «λιονταριών» θα μετατραπεί πραγματικά σε ένα κατακόκκινο στολίδι. Θα καταστεί λειτουργικότερο, φωτεινότερο, ασφαλέστερο και πόλος έλξης για τη φιλοξενία αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων, όπως ευελπιστούν στον Δήμο Σερρών.

Σήμερα το γήπεδο είναι 9.500 θέσεων. Άνθρωποι του Πανσερραϊκού θεωρούν δύσκολο να αυξηθεί η χωρητικότητά του, μιας και οι εξέδρες είναι ήδη διαμορφωμένες (έχει εξέδρες και στις τέσσερις πλευρές). Η ανακαίνιση όμως δεν αποκλείεται να μειώσει περαιτέρω τη χωρητικότητα, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportdog αναζητεί γήπεδο 20.000 θέσεων.

Ο Μητσοτάκης θέλει Καυταντζόγλειο;

Πάντως η πληροφορήση που έχουμε υποστηρίζει, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία κρούση από πλευράς ΠΑΟΚ για AEL FC ARENA και Δημοτικό Γήπεδο Σερρών. Πηγές από τη Θεσσαλονίκη υποστήριζαν μεσούσης της εβδομάδας, όταν η συζήτηση για τη μετεγκατάσταση είχε φουντώσει, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη για το αίτημα του ΠΑΟΚ και την πιθανή μετεγκατάσταση στην Αθήνα για… 4 χρόνια και έδωσε εντολή να βρεθεί οπωσδήποτε λύση για τη χρησιμοποίηση του Καυτανζογλείου. Οπότε η τελευταία επιλογή δεν είναι ξεγραμμένη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος ο Βασίλης Βέργης από ΣΠΟΡ FM με απόφαση Αλαφούζου - Το μήνυμά του στο Facebook (pic)

 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags