Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Τρομερός ο Μπουχαλάκης... τρέχει τον Ολυμπιακό - Κλάση ο Τικίνιο, βρήκε... νέο στόπερ ο Μαρτίνς"
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-26 17:08:00

"Τρομερός ο Μπουχαλάκης... τρέχει τον Ολυμπιακό - Κλάση ο Τικίνιο, βρήκε... νέο στόπερ ο Μαρτίνς"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Τρομερός ο Μπουχαλάκης... τρέχει τον Ολυμπιακό - Κλάση ο Τικίνιο, βρήκε... νέο στόπερ ο Μαρτίνς"

Γιατί ο Έλληνας άσος είναι τόσο σημαντικός στο παιχνίδι των Πειραιωτών. Ο Σάκης Τσιώλης στο Sportdog για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρ! Πού θα κριθεί η 1η θέση στον όμιλο του Europa League.

Ολυμπιακός: Η νίκη επί της Φενέρμπαχτσε προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της τουρκικής ομάδας με γκολ του Τικίνιο στο τέλος της αναμέτρησης και πλέον η πρώτη θέση του ομίλου θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, όπου οι ερυθρόλευκοι θέλουν νίκη επί της Αντβέρπ στο Βέλγιο και ήττα της Άιντραχτ στην Τουρκία.

Οπότε η πρόκριση απευθείας στους «16» χωρίς μπαράζ (Σερίφ Τίρασπολ και Ντόρτμουντ είναι υποψήφιες αντίπαλοι αν καταταγεί δεύτερος) είναι στο χέρι της ομάδας του Πειραιά, σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη. Ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε στο Sportdog την επικράτηση των Πειραιωτών, στάθηκε στην παρουσία του Μπουχαλάκη στα χαφ, αλλά και του αμυντικού διδύμου Σισέ-Μπα, ενώ αποθέωσε τον σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης. «Έδειξε την κλάση» του σημειώνει για τον Βραζιλιάνο, Τικίνιο. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ποιά γεύση σας άφησε η αναμέτρηση Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε;

«Ήταν μία ποδοσφαιρική γιορτή με την παρουσία του κόσμου. Ευτυχώς που βλέπουμε τέτοια ματς και ξεφεύγουμε από την ποδοσφαιρική καθημερινότητα στην Ελλάδα. Έκλεισε και με τον ιδανικότερο τρόπο, με το γκολ στο τέλος που έδωσε τη νίκη».

Το παιχνίδι πήγαινε για ισοπαλία μέχρι να σκοράρει ο Τικίνιο! Γιατί δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό η Φενέρ;

«Ναι, όπως πήγαιναν τα πράγματα φαινόταν ότι θα έρθει ισόπαλο. Αυτή τη φορά η Φενέρ εμφανίστηκε καλύτερη. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Γύριζε τη μπάλα, έβγαινε γρήγορα στην επίθεση. Ήταν πολύ καλό παιχνίδι γενικότερα, ανεξάρτητα αν θέλουμε να κερδίζει ο Ολυμπιακός και οι ελληνικές ομάδες. Ήταν πολύ ωραίο ματς. Ο Ολυμπιακός το έπαιξε πολύ επιθετικά. Κάθε φορά που έβγαινε στην επίθεση έβγαινε πως θα τελειώσει τη φάση. Δεν έχανε χρόνο. Δεν κοντρολάριζε το παιχνίδι στην άμυνά του και τα χαφ. Έφευγε κατευθείαν στην επίθεση. Η φάση που έγινε στο 90' ήταν αριστουργηματική. Έφυγε στον χώρο πίσω από την πλάτη του αμυντικού, γύρισε στον σωστό χρόνο τη μπάλα και φυσικά, ο Τικίνιο είναι ένας ποδοσφαιριστής που δείχνει την κλάση του. Έκανε ένα ιδανικό τελείωμα. Πετάχτηκε πρώτος στη μπάλα και τελείωσε άψογα».

Προηγουμένως ο Βραζιλιάνος είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία. Παρ'όλα αυτά δεν τον πήρε από κάτω...

«Ήταν εκεί όμως. Το στοιχείο που ψάχνουμε όλοι να βρούμε σε ένα σέντερ φορ είναι, να είναι μέσα στη φάση. Να κάνει την κίνηση και να γίνει αποδέκτης της ασίστ, της πάσας. Ήταν εκεί την πρώτη φορά που δεν έβαλε καλά το πόδι του, για να σκοράρει, ήταν όμως και τη δεύτερη που το έβαλε. Στην τελευταία δείχνει και την κλάση του. Γιατί δεν είναι εύκολο γκολ. Γυρίζει με δύναμη τη μπάλα, διαγώνια από πίσω από τα πλάγια προς τον άξονα. Έρχεται με κίνηση, παίρνει μπροστά τον χώρο και με ένα τρομερό πλασέ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα σε πολύ γρήγορο χρόνο. Εκτέλεσε χωρίς να αφήσει περιθώρια στον τερματοφύλακα να αντιδράσει».

Από τους παίκτες του Ολυμπιακού ποιός σας εντυπωσίασε;

«Μου αρέσει τρομερά ο Μπουχαλάκης. Στο δεύτερο ημιχρόνο έπαιζε πολύ απλά, με τη μία και διευκόλυνε πολύ τον Ολυμπιακό. Έκανε γρήγορο το παιχνίδι της ομάδας, χωρίς να είναι ο ίδιος ιδιαίτερα γρήγορος παίκτης. Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσει σε δεύτερο χρόνο τη μπάλα ο Μπουχαλάκης. Είναι πανέξυπνος και σύγχρονος ποδοσφαιριστής. Δεν είναι γρήγορος αλλά παίζει γρήγορα. Στο ποδόσφαιρο είναι καλό να έχεις έναν γρήγορο παίκτη. Σημαντικότερο όμως είναι να παίζει και γρήγορα αυτός ο παίκτης. Μου έκανε εντύπωση. Φυσικά το σχήμα με Μπα και Σισέ άφησε πολύ καλό αποτύπωμα. Ήταν πολύ δυνατό δίδυμο. Με τον Μπα ο Ολυμπιακός πηγαίνει περισσότερο στο κάθετο παιχνίδι παρά σε παράλληλο».

Ποια είναι η πρόβλεψή σας για τη συνέχεια;

«Είναι στα χέρια του Ολυμπιακού να τερματίσει πρώτος και να προκριθεί κατευθείαν, χωρίς μπαράζ και να πάει τον Μάρτιο να παίξει στους “16”. Είναι σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο επίσης. Χάρηκα πολύ το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Έκλεισε στόματα" ο Ρέαμπτσιουκ, έμπνευση... Χασάν - Στα όριά του ο Μαρτίνς - Έρχεται μεγάλη πώληση

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags