Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Έκλεισε στόματα" ο Ρέαμπσιουκ, έμπνευση... Χασάν - Στα όρια του ο Μαρτίνς - Εμφάνιση... εκατομμυρίων
| 2021-11-26 00:29:00

"Έκλεισε στόματα" ο Ρέαμπτσιουκ, έμπνευση... Χασάν - Στα όριά του ο Μαρτίνς - Έρχεται μεγάλη πώληση

του Βαγγέλη Καράμαλη
"Έκλεισε στόματα" ο Ρέαμπτσιουκ, έμπνευση... Χασάν - Στα όριά του ο Μαρτίνς - Έρχεται μεγάλη πώληση

Από το "κράξιμο" στη δική του πρόκριση και η μεταγραφή Ρόνι Λόπες. Η νίκη του Ολυμπιακού που τον κρατάει στην Ευρώπη και του δίνει ελπίδες ακόμα και για πρωτιά, οι παίκτες που απογοήτευσαν και ο Όλεγκ που... έκλεισε στόματα, ακόμα και οπαδών των Πειραιωτών.

Αποστολή εξετελέστη για τον Ολυμπιακό, καθώς με τη χρυσή νίκη με 1-0 κόντρα στη Φενέρ, εξασφάλισε την παρουσία του στην Ευρώπη, κλειδώνοντας τουλάχιστον τη δεύτερη θέση σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο του Europa League. Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι από τους Τούρκους, ρίσκαραν όσο έπρεπε στο φινάλε και με το buzzer beater του Τικίνιο στο 90’, πήραν ένα χρυσό τρίποντο. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική νίκη, η οποία έρχεται μόλις τέσσερα 24ωρα μετά το επίσης δύσκολο και εντυπωσιακό διπλό στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν, χωρίς να εντυπωσιάζουν, βρίσκονται μόνοι πρώτοι στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο +6 από τη δεύτερη Ένωση, ενώ πήραν τη δεύτερη θέση στον ευρωπαϊκό όμιλο κι έχουν ελπίδες ακόμα και για την πρώτη θέση, που δίνει απευθείας πρόκριση στους »16». Μπορεί να είναι δύσκολο το διπλό στην καλή αλλά αδιάφορη Αντβέρ, ενώ δεν θα είναι και απίθανη η Φενέρ να παλέψει στην έδρα της για μία νίκη γοήτρου απέναντι στην Άιντραχτ. Οι Τούρκοι έχουν καλές μονάδες και ποιότητα, αλλά δεν έχουν καλό σύνολο. Και σίγουρα δεν έχουν καλό προπονητή! Ο Βίτορ Περέιρα μετά το 70’ στο Γ. Καραϊσκάκης έπαιξε για να μη χάσει και το πλήρωσε, γιατί η μπάλα τιμωρεί.

Ο Ολυμπιακός πάντως δεν ήταν καλός και θα μπορούσε να είχε βρεθεί και πίσω στο σκορ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Η μεσαία του γραμμή βρέθηκε σε κάκιστο βράδυ, οι Μαντί Καμαρά και Εμβιλά έκαναν πάρα πολλά ατομικά λάθη και σχεδόν όσες φάσεις δημιούργησαν οι Τούρκοι, ήταν από δική τους υπαιτιότητα. Μάλιστα, ο Πέδρο Μαρτίνς για πρώτη φορά έφτασε στα… όρια του με τον Μαντί και τον έκανε αλλαγή, βάζοντας τον Μπουχαλάκη για να «συμμαζέψει» το κέντρο. Ο Έλληνας χαφ επίσης δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ωστόσο κουβάλησε μπάλα και βοήθησε περισσότερο.

Όπως καλύτερος ήταν και ο Ρόνι Λόπες από τον Ονιεκούρου, που του έχει γίνει συνήθεια να παίζει 45λεπτα. Ο Νιγηριανός για ακόμα ένα παιχνίδι βοήθησε ελάχιστα και μάλιστα η θετική εμφάνιση του αντικαταστάτη του, μάλλον δείχνει πως σιγά σιγά θα πρέπει να τον ξεχνάμε. Ο πρώην άσος της Σεβίλλης ήταν ορεξάτος, πήρε προσπάθειες, δεν κρύφτηκε και έδειξε εμφανέστατα βελτιωμένος. Αν συνεχίσει έτσι θα μπορέσει σίγουρα να βοηθήσει τους Πειραιώτες στη δύσκολη συνέχεια. Είναι ένας παίκτης που έχει ποιότητα και αν βρει ρυθμό, δεν θα βγαίνει από την ενδεκάδα.

Αρκετά καλοί, αν και έκαναν αμέτρητες ντρίπλες παίζοντας με τη φωτιά, ήταν στην άμυνα οι Σισέ με τον Μπα, ενώ ο κορυφαίος του γηπέδου ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Ο αριστερός μπακ των Πειραιωτών που έχει… ακούσει πάρα πολλά τον τελευταίο χρόνο, από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι συνεχώς και καλύτερος. Έτρεξε ασταμάτητα, κέρδισε αμέτρητες μονομαχίες στην άμυνα και βοήθησε πολύ και επιθετικά. Μάλιστα, κόντρα σε όσα του… χρεώνουν, έβγαλε και δύο έτοιμα γκολ. Το πρώτο το έχασε ο Ελ Αραμπί που δεν ήταν σε καλό βράδυ και το δεύτερο το έκανε γκολ ο Τικίνιο.

Ο Βραζιλιάνος φορ δικαίωσε τον Μαρτίνς που τον έριξε περίπου στο 80’, μόνο του στην επίθεση αντί του κουρασμένου Ελ Αραμπί και για λίγη ώρα… ντύθηκε Χασάν. Η έμπνευση του Πορτογάλου κόουτς βγήκε στο 100%, ο Τικίνιο πέτυχε το γκολ που έψαχνε τόσο πολύ και ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση, ψάχνοντας έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων, για να περάσει ακόμα και πρώτος!

ΥΓ. Ο Αγκιμπού Καμαρά, για περίπου 75' λεπτά που άντεξε ήταν πολύ καλός. Σίγουρα όσοι σκάουτς ήρθαν απόψε στο Γ. Καραϊσκάκης να τον δουν, σημείωσαν το όνομά του και θα μεταφέρουν ότι αξίζει τα εκατομμύρια που ακούγονται. Έρχεται μεγάλη πώληση!



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείνει ο παικταράς στον Ολυμπιακό μετά τη Φενέρ - Ραντεβού με Μαρινάκη - "Χρυσό" συμβόλαιο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags