Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος στον ΠΑΟΚ - "Αγνόησαν" τον Λουτσέσκου - Κίνδυνος να... καεί η χρονιά!
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-29 12:44:00

Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος στον ΠΑΟΚ - "Αγνόησαν" τον Λουτσέσκου - Κίνδυνος να... καεί η χρονιά!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος στον ΠΑΟΚ - "Αγνόησαν" τον Λουτσέσκου - Κίνδυνος να... καεί η χρονιά!

Οι προτάσεις του Ρουμάνου και η επιλογή να παίξουν μόνο νεαροί. Ο Δικέφαλος χρειάζεται να παραμείνει συγκεντρωμένος, αν και εκτός μάχης τίτλου, καθώς υπάρχει η δεύτερη θέση, το Κύπελλο και, φυσικά, η Ευρώπη. Θα τα καταφέρει;

ΠΑΟΚ: Στις συνέπειες που δημιούργησε η καλλιέργεια προσδοκιών από τον Λουτσέσκου στέκονται πολλοί στον Δικέφαλο, καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός ποντάρει πολλά στην ψυχολογία των παικτών του.

 

Ανέλαβε μια ομάδα που έπαιζε με με βαθιές μπαλιές, αντεπιθέσεις, κλεφτοπόλεμος σε πολλές περιπτώσεις κ.λπ., και ήθελε να την μάθει να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και να επιβάλλεται στο παιχνίδι της. Κι αυτό, όπως και να το κάνουμε, χρειάζεται υψηλή αυτοπεποίθηση. Και η αυτοπεποίθηση έρχεται με μεγάλες δηλώσεις για τη διεκδίκηση του τίτλου, καλό υλικό κ.λπ...

 

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι κάπου σε έναν βαθμό δικαιολογείται ο ενθουσιασμός που καλλιέργησε ο Ρουμάνος προπονητής το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν αναιρεί τις ευθύνες του. Και τις ευθύνες που έχει σε όλο το πλάτος και μήκος, καθώς ναι μεν ο Δικέφαλος άρχισε το μεταγραφικό του καλοκαίρι με την έλευση του Ολιβέιρα, την ανανέωση του Ελ Καντουρί κ.λπ., αλλά έφτασε να κάνει τρεις μεταγραφές την τελευταία στιγμή για να μην αρχίσει με τρύπες στο ρόστερ η σεζόν.

 

Το σημαντικό, πάντα, είναι η επόμενη μέρα σε μια μεγάλη ομάδα και η επόμενη μέρα χρειάζεται να έχει ηρεμία. Γιατί έρχεται ένας πολύ δύσκολος μήνας, ο Δεκέμβριος, που έχει γεμάτα παιχνίδια το πρόγραμμα Τετάρτη-Κυριακή, σε μια περίοδο που η ομάδα είναι εκτός πρωταθλήματος, καταπονημένη σωματικά και χωρίς καλή ψυχολογία.

 

Πώς μπορεί να αντέξει ο ΠΑΟΚ σε αυτή τη συνθήκη; Εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα που χρειάζεται να απαντηθεί. Γιατί η σκέψη να παίξουν τα πιτσιρίκια τύπου Τσιγγάρα, Κούτσια κ.λπ., σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για την ομάδα, ίσως να μην είναι και η καλύτερη δυνατή στον φόβο μήπως "καούν" και αυτοί.

 

Ο Δικέφαλος χρειάζεται να παραμείνει συγκεντρωμένος, αν και εκτός μάχης τίτλου, καθώς υπάρχει η δεύτερη θέση, το Κύπελλο και, φυσικά, η Ευρώπη. Μπορεί να μείνει όρθιος ολόκληρο τον Δεκέμβριο η ομάδα, με το σκεπτικό ότι τον Γενάρη θα έρθουν οι παίκτες που θα έχουν αξία.

 

Γιατί το περασμένο καλοκαίρι υπήρξαν προτάσεις του Λουτσέσκου για ενίσχυση που απορρίφθηκαν, χωρίς να ειπωθεί σχετική κουβέντα, με αποτέλεσμα φτάσουμε σε αυτά που βιώνουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη... 



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Μίνος: "Αυτά έλεγαν από Άρη στην διακοπή - Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις μαύρες σελίδες" (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags