Facebook Pixel Super League: Γι' αυτό... γλεντάει ΑΕΚ ο Κλάτενμπεργκ - Επιθέσεις λόγω ΟΣΦΠ - Κόντρα Αλαφούζου-Μελισσανίδη!
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-01 16:33:00

Γι' αυτό... γλεντάει ΑΕΚ ο Κλάτενμπεργκ - Επιθέσεις λόγω ΟΣΦΠ - Κόντρα Αλαφούζου-Μελισσανίδη!

Οι Μιχείες
Γι' αυτό... γλεντάει ΑΕΚ ο Κλάτενμπεργκ - Επιθέσεις λόγω ΟΣΦΠ - Κόντρα Αλαφούζου-Μελισσανίδη!

Η "σφαλιάρα" UEFA σε ΕΠΟ και οι σχέσεις μεταξύ των Big-4. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τον... ανοιχτό πόλεμο που υπάρχει για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Τι ζητάει η Ομοσπονδία, η στάση των Ευρωπαίων και γιατί βρίσκεται στα "μαχαίρια" με την ΑΕΚ. Πώς άλλαξαν... στρατόπεδα Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Μελισσανίδης;

Super League: Μέσα σε ένα 24ωρο, πρώτα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου με την αποκάλυψη του στην "Δίκη" και στην συνέχεια η δημοσιοποίηση της επιστολής της ΕΠΟ προς την Big 4 για να πληρώσουν Ολυμπιακός/ΠΑΟΚ/Παναθηναϊκός/ΑΕΚ τον... λογαριασμό για  Κλάτενμπεργκ (587.192 ευρώ, που αφορούν το υπόλοιπο της δικής του αμοιβής και των συνεργατώντου στην ΚΕΔ), απέδειξαν πως έχει ξεκινήσει ο πόλεμος της Ομοσπονδίας κατά του Άγγλου Αρχιδιαιτητή. Με προφανή στόχο την φθορά/φάγωμα του τελευταίου και την αντικάταστασή του με Έλληνα, που θα επιλεγεί από την νυν διοίκηση/Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Για να έρθει πολύ γρήγορα, σήμερα το πρωί, μέσω μίνι συνέντευξης του Χέρμπερτ Χούμπελ σε ελληνική ιστοσελίδα, η... πληρωμένη απάντηση στην ΕΠΟ από τον επί 3ετιας  επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA / UEFA στην Ελλάδα. Ασφαλώς και δεν ήταν τυχαίο το ταιμινγκ που είπε τα παρακάτω ο Αυστριακός δικηγόρος (θυμίζω επί "θητείας" του τοποθετήθηκαν ξένοι Αρχιδιαιτητές, Περέϊρα/Κλάτενμπεργκ, που άρχιζαν να ορίζουν ξένους διαιτητές ενώ εγκαθιδρύθηκε το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο).

"Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ είναι ένα πολύ δυνατό όνομα στη διαιτησία και το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ευγνωμονεί που έχει έναν τόσο έμπειρο επαγγελματία στις υπηρεσίες του. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάνει εξαιρετική δουλειά και κρατά τις ισορροπίες όπως πρέπει σε ένα τόσο αγχωτικό και εχθρικό περιβάλλον.Ο Μαρκ έχει την πλήρη υποστήριξη της επιτροπής διαιτησίας της UEFA και από όσο γνωρίζω, η UEFA θέλει να παρατείνει το συμβόλαιό για επιπλέον 1-2 χρόνια. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η διαιτησία δεν είναι ακόμη έτοιμη να επιστρέψει πλήρως στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ. Η UEFA δεν θέλει με κανένα τρόπο να καταστρέψει ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διασφάλιση της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας..."!

Προσέξτε τώρα: ο Κλάτενμπεργκ γράφει μέχρι τώρα στα παλαιότερα των υποδημάτων του την νυν διοίκηση της ΕΠΟ. Κοινώς ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΈΠΕΙ!! H "συμπεριφορά"/πολιτική του, ο τρόπος/λόγος του απέναντί της κάπου είναι... αποικοιοκρατικός. Δεν της δίνει λογαριασμό για τίποτα, ούτε για τις αλλαγές στον πίνακα των διεθνών για παράδειγμα. Μόνο την UEFA ενημερώνει, στους ανθρώπους της δίνει ενημέρωση και λογαριασμό, θεωρώντας (προφανως) πως έτσι εξασφαλίζει και την ανεξαρτησία της ΚΕΔ.

Και η αλήθεια είναι πως μπορεί η ΑΕΚ να εμφανίζεται πως έχει πολύ μεγάλη δύναμη στο συμβούλιο της ΕΠΟ, να επηρεάζει ή και να ελέγχει πρόσωπα και καταστάσεις στην Ομοσπονδία μέσω των Ενώσεων αλλά στο κομμάτι διαιτησία/ΚΕΔ ο Κλάτενμπεργκ την... γλεντάει. Ίσως το κάνει κι απο... αντίδραση ο καριέριστας Άγγλος Αρχιδιαιτητής, γνωρίζοντας την ισχύ της εντός και πέριξ Πάρκου Γουδή.

Η "πολεμική" κατά Κλάτενμπεργκ δεν ξεκίνήσε τώρα αλλά εδώ και 2/3μήνες. Έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη και εν ενεργεία  Έλληνες διαιτητές που αποχωρούν "απήυδησμένοι"  (με πρώτο τον Σκουλά και τελευταίο τον Ζαχαριάδη) και τον κατηγορούν για το πως φέρεται,πως διοικεί,πως ορίζει και για την στασιμότητα/μη εξέλιξη/μη εκπαίδευση της ελληνικής διαιτησίας.

Βέβαια η κορύφωση αυτή της "πολεμικής" έρχεται, από την στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση της UEFA να ανανεωθεί η θητεία του, απαντώντας αρνητικά στην επιθυμία της ΕΠΟ για Έλληνα αρχιδιαιτητή...

Οπότε η ΕΠΟ αρνείται να πληρώνει τον Κλάτενμπεργκ (εμμέσως τον βγάζει άχρηστο, έστω και εκ των υστέρων, δηλαδή τώρα), ζητάει να το κάνουν οι Μπιγκοφοράτες ΠΑΕ, οι οποίες τον πέρασαν από συνέντευξη και δέχτηκαν τον ορισμό του (μαζί με το ποσοστό που έχει ήδη πληρώσει για τον Άγγλο Αρχιδιαιτητη η UEFA, 300.000 ευρώ).

Οι παρατηρητές/μελετητές των τεκταινόμενων στο Πάρκο Γουδή επισημαίνουν με... νόημα  πως αυτή η πολεμική κατά του Κλάτενμπεργκ φουντώνει τώρα που ο Ολυμπιακός ξέφυγε στην βαθμολογία από την ΑΕΚ. Και ο νοών νοείτω...

Συνδυάζοντας τα με τα σφόδρα παράπονα των "κιτρινόμαυρων" για διαιτητικές αποφάσεις των τελευταίων αγωνιστικών (σε βάρος τους αλλά και υπέρ του ανταγωισμού), που συνδέονται με ...έργα/ημέρες και λόγια του Άγγλου αλλά και με την φημολογία/σεναρολογία πως ο Μάρκ έχει αποκαταστήσει την παλιά διαταραγμένη σχέση του με τον Ολυμπιακό(κοινώς πως πλέον... έχει γυρίσει το μπιφτέκι).

Παρεμπιπτόντως μιας κι έρχεται το αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκού, να αποκαλύψουμε κάτι που αποτελεί κοινό μυστικό κι ας μην εκδηλώνεται δημόσια. Από την εποχή της τριπλής συμμαχίας στο ελληνικό ποδοσφαιρο,οι σχέσεις ΑΕΚ-Παναθηναϊκού και Μελισσανίδη - Αλαφούζου έφτασαν το τελευταίο δίμηνο να κτυπήσουν ...limit up!!

Για την ακρίβεια είναι στην χειρότερη φάση τους (κοινώς έχουν διακοπεί οι... διπλωματικές σχέσεις)ενώ για τους "ειδικούς" αυτό έχει αντίκτυπο σε διάφορα επίπεδα (ακόμη και στα...ΜΜΕ)!!

Ξεκινώντας από την... ξαφνική επιθετική πολιτική επκοινωνιακά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (ασφαλώς με εντολή του Μίστερ Σκάι)  κατά της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ, και γνωρίζοντας/εκτιμώντας στο "τριφύλλι την επιρροή της ΑΕΚ στην τελευταία, προφανώς την θεωρούν αρνητική και ... επικίνδυνη. Οπότε στέκονται...ΑΠΕΝΑΝΤΙ, κάτι που ασφαλώς δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο στην Ένωση.

ΥΓ. Αν σήμερα η UEFA ρωτούσε την Big 4 για την ανανέωση της θητείας του Μάρκ Κλάτενμπεργκ για 1ή 2 χρόνια ακόμη, εκτός της ΑΕΚ άλλη ΠΑΕ θα εξέφραζε αντιρρήσεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος... Σιόβας για Ολυμπιακό - Deal με Ισπανία, τριπλασιάζει το κέρδος - "Απογοήτευσε" τον Μαρτίνς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags