Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Εγκλώβισε" τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου - Δεν βγάζουν 90λεπτο οι παίκτες - Μόνο με μεταγραφές... γλιτώνει!
| 2021-12-02 00:27:00

"Εγκλώβισε" τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου - Δεν βγάζουν 90λεπτο οι παίκτες - Μόνο με μεταγραφές... γλιτώνει!

Του Μιχάλη Σοφιανού
"Εγκλώβισε" τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου - Δεν βγάζουν 90λεπτο οι παίκτες - Μόνο με μεταγραφές... γλιτώνει!

Ευεργετική η αναβολή, μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει η χρονιά. Ο παίκτης που φωνάζει για να κάτσει στον πάγκο και ο μόνος τρόπος να μην είναι ο Λουτσέσκου με την πλάτη στον... τοίχο από τα Φώτα.

ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος φαίνεται να έχει βαλθεί να τελειώσει με τις… υποχρεώσεις του πριν την καινούργια χρονιά, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί ο τρόπος που αγωνίζεται τον τελευταίο, ιδιαίτερα, καιρό.

Παίχτες άνευροι, χωρίς καμιά διάθεση πάθους και σίγουρα χωρίς όρεξη να αποδείξουν πως αξίζουν να βρίσκονται στην ενδεκάδα, μαζί με λάθη του Λουτσέσκου που δείχνει με τις κινήσεις του να νιώθει με την… πλάτη στον τοίχο, αλλά σίγουρα και τα κενά στο ρόστερ συνθέτουν έναν ΠΑΟΚ που χρειάστηκε για να ισοφαρίσει μια στατική φάση στο 90+5' απέναντι σε μια ΑΕΛ ψυχωμένη μεν, αλλά μια ομάδα Super League 2, που μάλιστα  έπαιζε και με αναπληρωματικούς.

Η εμφάνιση των παικτών του Δικεφάλου στο Αλκαζάρ ήταν μια συνέχεια στα όσα έχουμε δει στα τελευταία τρία, τουλάχιστον, παιχνίδια της ομάδας. Παίκτες με πλήρη κατοχή της μπάλας που απέναντι σε ομάδες που αμύνονται στοιχειωδώς καλά, βλέπε Ατρόμητο, Άρη, Σλόβαν και σήμερα ΑΕΛ, να μην μπορεί να βρει τρόπο, όχι να σκοράρει, αλλά να δημιουργήσει φάσεις. Την ίδια στιγμή ο Λουτσέσκου βλέπει και παίκτες με αγωνιστικό ρυθμό, όπως ο Σίντκλεϊ, να μην μπορεί να βοηθήσει ούτε στην δημιουργία, αλλά ούτε και στο αμυντικό transition, με τον Βραζιλιάνο στην Λάρισα να δείχνει εκτός τόπου και χρόνου.

Φυσικά ο Ρουμάνος δεν είναι και αυτός άμοιρος ευθυνών, μιας και αποφάσισε απέναντι σε ένα σύνολο που ήξερε εκ των προτέρων ότι θα παίξει έχοντας προτεραιότητα την άμυνα να βάλει Σφιντερσκι και Άκπομ μαζί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει παίκτη στο δημιουργικό κομμάτι, πχ Μπίσεσβαρ που έβαλε στο τέλος, αλλά παράλληλα να… χαραμίσει και τα δύο φορ του σε κινήσεις στην μεγάλη περιοχή των Βυσσίνι, χωρίς κανείς να μπορεί να τους τροφοδοτήσει, μιας και μόνοι τους είναι πολύ δύσκολο να "φτιάξουν" φάσεις κυρίως λόγω του τρόπου παιχνιδιού τους. Παράλληλα ο Βρετανός φορ συνεχίζει και με την παρουσία του στο Αλκαζάρ να "φωνάζει" πως δεν είναι σε καλή κατάσταση, χάνοντας τις δύο κλασσικότερες ευκαιρίες της ομάδας του στο 0-0.

Πλέον τα πράγματα στον ΠΑΟΚ αρχίζουν και δυσκολεύουν αρκετά. Ίσως η αναβολή του αγώνα με τον Ιωνικό αποδειχθεί ευεργετική μιας και ο Λουτσέσκου θα έχει χρόνο, περίπου μια εβδομάδα, να ετοιμάσει, κυρίως ψυχολογικά τους παίκτες του ενόψει Λίνκολν ώστε με μια ενδεχόμενη πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League να τους δει να παίρνουν τα… πάνω τους. Εκτός αυτού όταν λέμε για… ευεργετική αναβολή μιλάμε και για σωματικούς λόγους, με τους βασικούς τους Δικεφάλου να δείχνουν πως δεν μπορούν να βγάλουν όλοι 90λεπτο, αλλά και στο εσωτερικός της ομάδας, μιας και κανείς με την εικόνα των τελευταίων παιχνιδιών δεν θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά πως το σύνολο του Ρουμάνου θα κέρδιζε στη Νίκαια, με τους περισσότερους να… πόνταραν στο ανάποδο.

Όμως παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να φωνάζει πως χρειάζεται μεταγραφές ουσίας. Παίκτες που θα έρθουν και θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας, αν οι στόχοι είναι ο πρωταθλητισμός και το Κύπελλο, όπως μέχρι φέτος ήταν. Ποδοσφαιριστές που θα δώσουν άλλη δυναμική στο ήδη κουρασμένο, από τον Δεκέμβρη, σύνολο και θα βοηθήσουν τον Λουτσέσκου να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να… φτιάξει και τους υπόλοιπους και ο Δικέφαλος τη νέα σεζόν να είναι αγνώριστος. Αν κάτι τέτοιο δεν γίνει τότε η χρονιά είναι χαμένη από χέρι και ο Ρουμάνος θα είναι με την… πλάτη στον τοίχο από τα Φώτα!



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλοι ΠΑΟΚτσήδες! "Ντροπή δημόσιοι υπάλληλοι - Κολλημένος ο Λουτσέσκου - 600.000 ο... κώνος"!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags