Facebook Pixel Sportdog.gr | Τί έκανε ο μπαγάσας! Έκανε βολέ 61 μέτρων και μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες
| 2021-12-07 23:36:00

Τί έκανε ο μπαγάσας! Έκανε βολέ 61 μέτρων και μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες

Sportdog Team
Τί έκανε ο μπαγάσας! Έκανε βολέ 61 μέτρων και μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες

Το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες έστειλε το πιστοποιητικό στην Μποαβίστα της πορτογαλικής Super League, της ομάδας στην οποία αγωνίζεται αυτή τη στιγμή, για να απονεμηθεί στον Μπεϊρανβάντ.

Ο Κούρδος τερματοφύλακας Alireza Beiranvand, ο οποίος αγωνίζεται στην πορτογαλική Boavista και στην εθνική ομάδα του Ιράν, πέταξε την μπάλα του ποδοσφαίρου στα 61 μέτρα πάνω από το γήπεδο, περισσότερο από όσο μπορούν οι περισσότεροι τερματοφύλακες να την κλωτσήσουν, και έβαλε έτσι το όνομά του στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ο Κούρδος τερματοφύλακας Alireza Beiranvand, γνωστός για τις ρίψεις της μπάλας του ποδοσφαίρου σε μεγάλες αποστάσεις, μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Ο Αλιρεζά πέταξε τη μπάλα στα 61 μέτρα με το χέρι του κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ της εθνικής ομάδας του Ιράν και της Νότιας Κορέας, στις 11 Οκτωβρίου 2016.

Το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες έστειλε το πιστοποιητικό στην Μποαβίστα της πορτογαλικής Super League, της ομάδας στην οποία αγωνίζεται αυτή τη στιγμή, για να απονεμηθεί στον Μπεϊρανβάντ. Ο Μπεϊρανβάντ έλαβε το «πιστοποιητικό καταγραφής της μεγαλύτερης βολής με το χέρι σε ποδοσφαιρικό αγώνα».

Ποιος είναι η Αλιρεζά Μπεϊρανβάντ;

Ο Μπεϊρανβάντ είναι ένας Ιρανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως τερματοφύλακας για την πορτογαλική ομάδα Μποαβίστα, ως δανεικός από τον βελγικό σύλλογο Antwerp και την εθνική ομάδα του Ιράν.

Γεννήθηκε στην επαρχία του Λορεστάν του Ροζχελάτ (Ιρανικό Κουρδιστάν) το 1992. Όταν ο Μπεϊρανβάντ ήταν 12 ετών, η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο Σαράμπ-ε Γιας και εκεί άρχισε να προπονείται με μια ομάδα στην πόλη. Παρόλο που ο πατέρας του εναντιωνόταν έντονα στο να παίζει ποδόσφαιρο, ο ίδιος συνέχισε να παίζει ποδόσφαιρο, καθώς εργαζόταν παράλληλα σε διαφορετικούς τύπους δουλειές για να βγάλει τα προς το ζην.

Στα εφηβικά του χρόνια, έφυγε από το σπίτι και μετακόμισε στην Τεχεράνη για να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όπου έμεινε άστεγος για κάποιο διάστημα και κοιμόταν στους δρόμους.

Αφού έπαιξε για τη Naft Tehran και στη συνέχεια για την Tractor Sazi, πήρε μεταγραφή σε μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες του Ιράν, την Persepolis το 2016. Έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας του Ιράν το 2015 και έχει αγωνιστεί 48 φορές με την εθνική ομάδα του Ιράν μέχρι στιγμής.

ΠΗΓΗ: kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags