Facebook Pixel Ολυμπιακός - Αταλάντα: "Η χειρότερη κλήρωση για Ολυμπιακό - Αυτό είναι το πρόβλημα της Αταλάντα - Μόνο έτσι θα προκριθεί"
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-13 15:50:00

"Η χειρότερη κλήρωση για Ολυμπιακό - Αυτό είναι το πρόβλημα της Αταλάντα - Μόνο έτσι θα προκριθεί"

του Γιώργου Κτενά
"Η χειρότερη κλήρωση για Ολυμπιακό - Αυτό είναι το πρόβλημα της Αταλάντα - Μόνο έτσι θα προκριθεί"

Βαγγέλης Μόρας και Γιάννης Γιαννούλας για την αντίπαλο των Πειραιωτών. Γιατί είναι η πιο δύσκολη αντίπαλος για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, ποιος είναι ο... εφιάλτος των αντίπαλων αμυντικών και η αφέλεια στην άμυνα της. Πώς πρέπει να παίξουν οι Πειραιώτες για να περάσουν;

Ολυμπιακός - Αταλάντα: Την προσεχή αντίπαλο των Ερυθρόλευκων στο Γιουρόπα Λιγκ ανέλυσαν μέσω του sportdog οι Βαγγέλης Μόρας και Γιάννη Γιαννούλα, που γνωρίζουν πολύ καλά το ιταλικό ποδόσφαιρο.

 

Ο παλαίμαχος άσος, με μεγάλη θητεία στη γειτονική χώρα (Μπολόνια, Τσεζένα, Ελλάς Βερόνα, Μπάρι), αναφέρθηκε στον λόγο που ξεχωρίζει η Αταλάντα στο ιταλικό ποδόσφαιρο, ενώ την χαρακτήρισε ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο για τους Πειραιώτες.

 

"Είναι ομάδα που οι παίκτες της τρέχουν πάρα πολύ. Ο Γκασπερίνι μια ζωή παίζει σύστημα 3-5-2 ή 3-4-3, ανάλογα το ματς. Αλλά είναι ο μετρ αυτού του συστήματος, με φουλ πίεση ψηλά, κοντά αλλά ψηλά οι γραμμές, επιθετικό και πιεστικό ποδόσφαιρο", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο παλαίμαχος άσος.

 

Υπάρχει η εντύπωση ότι η Αταλάντα είναι μια καλή κλήρωση για τον Ολυμπιακό, από την άποψη ότι όσοι δεν ασχολούνται με το ιταλικό ποδόσφαιρο ίσως θεωρούν ότι είναι βατή αντίπαλος.

 

"Θα το πω ξεκάθαρα: Η Αταλάντα είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που θα μπορούσε να τύχει αυτή την περίοδο στον Ολυμπιακό, όχι ο ευκολότερος. Παίζει επιθετικό και πιεστικό ποδόσφαιρο, είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος αυτό το διάστημα".

 

"Θα έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός αν... - Αφέλεια στην άμυνα - Μπορεί να περάσει αν βρει ταχύτητα"

 

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννούλας, που γνωρίζει όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα το ιταλικό ποδόσφαιρο, σχολίασε αρχικά: "Πρέπει να προσέξει τα πάντα και τίποτα. Από την επιθετική γραμμή μέχρι τους πλάγιους μπακ -χαφ που γίνονται ουσιαστικά επιθετικοί. Οι αμυντικοί του Ολυμπιακού θα έχουν πολλή δουλειά. Όταν φέρνει Ζαπάτα από τον πάγκο, καταλαβαίνεις για τι ομάδα μιλάμε. Έχει πολλές λύσεις μεσοεπιθετικά, ο Ολυμπιακός θα έχει πρόβλημα και στα δύο παιχνίδια αν δεν προσέξει πολύ".

 

Πώς πρέπει να την αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός;

 

"Μπορεί να εκμεταλλευτεί την αμυντική γραμμή, που θα σκοράρει πολύ αλλά θα σου δώσει σε κάθε παιχνίδι στάνταρ 3-4-5 ευκαιρίες για να σκοράρεις. Έχει μια αφέλεια στην άμυνα, αμύνεται ψηλά στη σέντρα και ακόμα και οι στόπερ έχουν επιθετικογενή νοοτροπία".

 

Μπορεί να την περάσει;

 

"Μπορεί να την περάσει αν ο Ολυμπιακός βρει ταχύτητα, γιατί όσες φορές τον έχω δει φέτος δεν μου φαίνεται για γρήγορη ομάδα. Τα περισσότερα παιχνίδια τα έχει πάει σε χαμηλότερο ρυθμό. Για να εκμεταλλευτεί και κάποια κόντρα. Το όνομα δεν τρομάζει αλλά η Αταλάντα που είναι σταθερή και με τον Γκασπερίνι στον πάγκο, τρομάζει αγωνιστικά. Η εκτίμησή μου είναι ότι η Αταλάντα είναι το φαβορί. Βέβαια τα παιχνίδια θα γίνουν τον Φλεβάρη και μέχρι τότε δεν ξέρουμε πώς θα είναι κάθε ομάδα. Αλλά μιλάμε για ομάδα που είναι κοντά στην κορυφή. Την έχουμε δει, ξέρουμε τι μπορεί να κάνει στη μέρα της αν βρει επιθετικό ρυθμό μπορεί να σε διαλύσει. Αλλά μπορεί να ποντάρει στην αμυντική αφέλεια που έχει η Αταλάντα, είναι ικανή να κάνει ανα πάσα στιγμή το πιο απίθανο αμυντικό λάθος και να σκοράρεις". 

 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φωτιές" Βαρούχα σε ΠΑΟΚ - Καθαρό γκολ και... VAR - Ξεκάθαρος για τα "πέναλτι" στο Φάληρο (ΦΩΤΟ)
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags