ΠΑΟΚ: Το εμπόδιο της Μίντιλαντ καλείται να αντιμετωπίσει ο Δικέφαλος, για να περάσει στην επόμενη φάση τού Κόνφερενς Λιγκ, και το sportdog.gr απευθύνθηκε στον αρχισυντάκτη τής ιστοσελίδας fws.gr, Ανδρέα Καταχανά, που γνωρίζει άριστα την δανέζικη ομάδα.

Προφανώς και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον όλα όσα μας είπε, καθώς όσοι θεωρούν ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν εύκολο αντίπαλο, δεν έχουν ιδέα από τη νέα τάξη πραγμάτων στη Μίντιλαντ.

"Σημαντικό πρότζεκτ - 10 εκατ. μεταγραφή το καλοκαίρι - Δεν είναι αυτό που θυμόμαστε από Παναθηναϊκό"

"Και μόνο το γεγονός ότι μιλάμε για ομάδα που έχει κοινό ιδιοκτήτη με την Μπρέντφορντ, δείχνει πόσο σημαντικό είναι το πρότζεκτ της. Οι δανέζικες ομάδες τροφοδοτούν με ποδοσφαιριστές μεγαλύτερους συλλόγους. Το καλοκαίρι, μάλιστα, η Μίντιλαντ έκανε την πιο ακριβή πώλησή της, καθώς έδωσε στην Μπρέντφορντ με 10 εκατ. ευρώ τον Φρανκ Ονιέκα. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι έχει παίκτες για μεγαλύτερο επίπεδο", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Α. Καταχανάς, και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Σε γενικές γραμμές παίζει πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο, σκοράρει, χωρίς να έχει αμυντική αφέλεια. Παρότι έχει προπονητή που δεν γνωρίζει από πρωταθλητισμό, παίζουν και ωραίο ποδόσφαιρο. Επαναλαμβάνω, δεν είναι αφελής ομάδα, δεν είναι αυτό που θυμόμαστε από τα παιχνίδια που είχε δώσει με τον Παναθηναϊκό. Έχει κάνει άλματα".

"Προσοχή στον Πιόνε Σίστο - Αργός ο ΠΑΟΚ - Καλή περίπτωση ο Εβάντερ - Μαρόνι και Καγιούστε"

Ποιους μπορούμε να πούμε ότι πρέπει να προσέξει;

"Ο πιο κλασσικός είναι ο Πιόνε Σίστο που ήταν και στη Θέλτα και ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του, καθώς είχε διάφορα θέματα με κατάθλιψη κ.λπ. Έκανε μια προσπάθεια μέσω της Μίντιλαντ για να αναγεννηθεί, δεν κάνει κάποια "Ουάου" σεζόν βέβαια αλλά τέτοιοι παίκτες είναι πάντα επικίνδυνοι. Και φέτος ο ΠΑΟΚ είναι λίγο (ως και πολύ) αργός. Είναι παίκτης που δεν βρίσκει εύκολα δίχτυα, αλλά δίνει ασίστ και έχει καλές συνεργασίες με τους συμπαίκτες του. Είναι πιο σημαντικός παίκτης και χρειάζεται προσοχή. Ο δεύτερος που πρέπει να προσέξει είναι o Εβάντερ, Βραζιλιάνος, που είναι πολύ καλή περίπτωση και εξελίξιμος. Παίζει 8αρο-10άρι, είναι μεταγραφή που έχει βγει 100%, έχει βρει ήδη 11 φορές δίχτυα φέτος. Επίσης, έκανε μια σημαντική κίνηση με τον Βραζιλιάνο επιθετικό Μαρόνι, που δεν θα σπάσει την μπάλα κ.λπ. αλλά είναι παίκτης που μετράει πολύ. Φυσικά και ο Καγιούστε, που δεν παίζει πολύ φέτος, αλλά είναι πολύτιμο στοιχείο".

"Δύσκολα για ΠΑΟΚ με Μίντιλαντ - Να παίξει με τριάδα στην άμυνα - Πίεση στην άμυνα για το λάθος"

Πώς παίζει η Μίντιλαντ;

"Έχουν πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας και κάνουν καλό build up. Δεν ρισκάρουν πολύ, αλλά πιέζουν πολύ. Με την εικόνα που έχει ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να την περάσει. Δεν είναι η ομάδα που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα που κάνει εμφανίσεις που σε πείθουν φέτος".

Τέλος, πες μου τι πρέπει να προσέξει για να περάσει;

"Σίγουρα το ένα κομμάτι είναι αυτό της ενίσχυσης. Αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει σε αυτό το σκέλος. η Μίντιλαντ είναι ομάδα που παίζει 4-3-3 ή 4-4-2. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσαρμοστεί και να την πάει σε αργό ρυθμό, να μην την αφήσει να πάει σε τρέξιμο, να μην επιτρέψει στον χώρο του κέντρου να έχει τον ρυθμό της. Θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ, αν παίξει 4-4-2 η Μίντιλαντ, να έχει μια διάταξη με 3 αμυντικούς για παράδειγμα. Επίσης, ο ΠΑΟΚ αν την πιέσει στην αμυντική της γραμμή, σίγουρα μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος της ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φωτιές" Βαρούχα σε ΠΑΟΚ - Καθαρό γκολ και... VAR - Ξεκάθαρος για τα "πέναλτι" στο Φάληρο (ΦΩΤΟ)