Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Σφήνα" Ολυμπιακού σε ΠΑΟ και Άρη - Αυτόν ζήτησε ο Μαρτίνς - "Επιθετικός μπακ από υψηλό επίπεδο"
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-19 14:22:00

"Σφήνα" Ολυμπιακού σε ΠΑΟ και Άρη - Αυτόν ζήτησε ο Μαρτίνς - "Επιθετικός μπακ από υψηλό επίπεδο"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Σφήνα" Ολυμπιακού σε ΠΑΟ και Άρη - Αυτόν ζήτησε ο Μαρτίνς - "Επιθετικός μπακ από υψηλό επίπεδο"

Χαμός με ξένο άσο που ξεχωρίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για Σουπερλιγκάτο άσο που κάνει φέτος τη διαφορά και για τον οποίο υπάρχουν δημοσιεύματα τόσο για το Τριφύλλι όσο και για τους Θεσσαλονικείς. Θα φορέσει τελικά τα ερυθρόλευκα;

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να κινηθεί για ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνάς του. Συγκεκριμένα η ομάδα του Πειραιά αναζητά μία αξιόπιστη λύση πίσω από τον Ρέαμπτσιουκ. Ρεπορτάζ υποστηρίζουν, ότι πολύ ψηλά στη σχετική λίστα, μαζί με μία περίπτωση από το εξωτερικό, είναι το όνομα του Μάρβιν Πίρσμαν.

O 30χρονος αμυντικός πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Μετρά 14 εμφανίσεις και τρεις ασίστ. Μαζί με τον Μανώλη Σάλιακα, για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον της ΑΕΚ, έχει έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις αποτελώντας από τα καλύτερα μπακ του πρωταθλήματος.

Hapoel Tel Aviv, SC Cambuur, DC Dordrecht, Royal Antwerp και KSK Beveren, αποτέλεσαν τους σταθμούς της ποδοσφαιρικής του διαδρομής, ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής Βελγίου Κ19.

Πρόκειται για έναν φουλ επιθετικό μπακ με τρομερή τεχνική κατάρτιση και ποδοσφαιρική ευφυΐα. Ξέρει μπάλα κάτι που τον καθιστά ποδοσφαιριστή πολυθεσίτη! Μπορεί να καλύψει όλη την αριστερή πλευρά, αλλά και να δώσει βοήθειες και στις δύο θέσεις των στόπερ, αποτελώντας αξιόπιστη λύση για τον «Άγιαξ» της Ηπείρου, τις δύο σεζόν που βρίσκεται στα Γιάννινα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Πειραιώτες θα κινηθούν τον Ιανουάριο για παίκτη πίσω από τον Μολδαβό μπακ και ο Βέλγος του ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται ψηλά στη λίστα, μαζί με μία περίπτωση από το εξωτερικό, στη οποία ο Φρανσουά Μοντεστό προκρίνει ως επικρατέστερη επιλογή.

Κομβικός ο ρόλος του στα Γιάννινα

Tην άποψή του για τον ποδοσφαιριστή εξέφρασε στο Sportdog ο ρεπόρτερ του ΠΑΣ Γιάννινα και επικεφαλής της ιστοσελίδας Campion.gr, Νίκος Νικολάου.

«Ο Μάρβιν Πίρσμαν είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα. Με κομβικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας και στην ανάπτυξή της. Όπως ο Σάλιακας, έτσι και ο Πίρσμαν δεν θα περιοριστεί μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά θα βγει μπροστά και θα βοηθήσει και στην επιθετική ανάπτυξη», ήταν το πρώτο σχόλιο του συναδέλφου.

Εναρμονίστηκε με Γιαννίκη

Πώς ήταν η προσαρμογή του στα Γιάννινα; «Δεν είχε προβλήματα προσαρμογής ούτε στην ομάδα, ούτε στην πόλη. Αμέσως εναρμονίστηκε τόσο με τον Αργύρη Γιαννίκη, όσο και με τον Ηρακλή Μεταξά. Μάλιστα φέτος δεν έχει χάσει ούτε ένα λεπτό. Και με τον κόσμο τα πάει πολύ καλά. Ο φίλαθλοι τον αγαπούν και υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση».

Ποιά είναι τα δυνατά του στοιχεία; «Το ότι η τετράδα της άμυνας του ΠΑΣ (Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε), αποτελεί σύμφωνα με την Super League την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος λέει από μόνο του πολλά. Ο Βέλγος είναι ένας αμυντικός που κατά την γνώμη θα ήθελε κάθε προπονητής στην Super League. Θα κόψει, θα βγάλει μπαλιές, θα βγει μπροστά. Επίσης έχει δύναμη στο παιχνίδι του. Είναι αθλητικός, έχει τεχνική κατάρτιση και μπορεί να παίξει και παιχνίδι κατοχής», απαντά.

Αξιόπιστη επιλογή πίσω από Ρέαμπτσιουκ

Ο Ηπειρώτης δημοσιογράφος, θεωρεί, ότι μόλις ο παίκτης βρει τα πατήματά του, εάν πάει στον Ολυμπιακό, μπορεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και να παίξει αντίστοιχο ρόλο. «Σίγουρα θα είναι αξιόπιστη επιλογή πίσω από τον Ρέαμπτσιουκ ή δίπλα του», σημειώνει και εξηγεί:

«Με την εμπειρία του μπορεί να δώσει πολλά σε κάθε ομάδα στην οποία βρίσκεται. Έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και στην καριέρα του έχει πολλές σημαντικές παραστάσεις. Έχει παίξει στην Έρεντιβίζιε, στο πρωτάθλημα του Βελγίου, στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και στις μικρές Εθνικές του Βελγίου. Μόνο οφέλη θα έχει η ομάδα που τον έχει, ή θα τον έχει στις τάξεις της. Ο Ολυμπιακός βέβαια έχει διαφορετικό επίπεδο, αλλά γνώμη μου είναι ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί, εάν πάει».

Το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι εφόσον ο Ολυμπιακός κινηθεί για τον Βέλγο άσο με τις γκανέζικες ρίζες, θα βρεθεί σε ένα σταυροδρόμι, είτε να πάρει τον παίκτη ως ελεύθερο το καλοκαίρι ή να τον αγοραστεί τον Ιανουάριο και να μπει ένα ποσό στα ταμεία του ΠΑΣ.

Σημειωτέον, ότι η αγοραστική του αξία στη μεταγραφική αγορά είναι 450.000 Ευρώ σύμφωνα με το Transfermarkt. Εκτός από τη ομάδα του Πειραιά, ο Πίρσμαν είχε ακουστεί σε μεταγραφικά σενάρια για τον Άρη και τον Παναθηναϊκό.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληξη Μαρτίνς με Έλληνα στόπερ - Ο επόμενος μετά τον Μανωλά - Έρχεται από ομάδα του Big-4!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags