Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Νοοτροπία μικρής ομάδας! Τα έφτυσε ο Μπίσεσβαρ - Ασφάλεια με Τσιγγάρα και Λύρατζη
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-19 22:30:00

Νοοτροπία μικρής ομάδας ο ΠΑΟΚ! Τα έφτυσε ο Μπίσεσβαρ - Ασφάλεια με Τσιγγάρα και Λύρατζη

του Λάζαρου Γεωργίδη
Νοοτροπία μικρής ομάδας ο ΠΑΟΚ! Τα έφτυσε ο Μπίσεσβαρ - Ασφάλεια με Τσιγγάρα και Λύρατζη

Οι Θεσσαλονικείς εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων! Μηδέν οργανωμένες ενέργειες, μηδέν αυτοματισμοί, ένα συνονθύλευμα που δεν ήξερε το ρόλο του μέσα στις τέσσερις γραμμές

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 του Αστέρα Τρίπολης με την ψυχή στο στόμα στην κυριολεξία! Όπως ενημερωθήκατε από το Match Report του Sportdog.gr, οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 12' με τον Σόνι! Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 43΄με κεφαλιά του Άκπομ και στο 48' πήραν το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κούρτιτς. Οι φιλοξενούμενοι όμως έφεραν το ματς στα ίσια εκ νέου, στο 60' με τον Χριστόπουλο. Στο τέλος της αναμέτρησης όμως ο Κρέσπο κέρδισε πέναλτι, με τον Κούρτιτς να ευστοχεί από την άσπρη βούλα διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Στην ουσία δηλαδή ο ΠΑΟΚ κέρδισε με την ψυχή στο στόμα βγάζοντας νοοτροπία μικρής ομάδας! Γιατί; Επειδή στο παιχνίδι του έδειξε, ότι δεν είχε σχέδιο και πήγαινε στα κουτουρού, εξαρτώμενος από τις ατομικές εμπνεύσεις των παικτών του, όπως το γκολ της ισοφάρισης από τον Άκπομ. Μηδέν οργανωμένες ενέργειες, μηδέν αυτοματισμοί, ένα συνονθύλευμα που δεν ήξερε το ρόλο του μέσα στις τέσσερις γραμμές. Απλά να διεκπεραιώσει μία αποστολή με όποιον τρόπο γίνεται.

Ο ΠΑΟΚ τρώει ένα γκολ από την αριστερή πλευρά με τον Μπίσεσβαρ να μαρκάρει με τα μάτια και τον Σίντκλεϊ που έφαγε και άλλες επιθέσεις να μην μπορεί να αντιδράσει. Επίσης ο Σόνι εκτελεί τον Πασχαλάκη με σουτ εκτός περιοχής αμαρκάριστος. Όλη η λειτουργία της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι σκέτη καταστροφή.

Η πρώτη πάσα από τον Χριστόπουλο στον Καρμόνα είναι η αρχή της φάσης του 0-1. Εκει ο Μπίσεσβαρ δεν περίμενε, ότι η μπαλιά προς τον ασίστμαν θα ήταν τόσο ακριβής. Βέβαια υπάρχει και η άλλη ανάγνωση που λέει ότι ένας κώνος προπόνησης μπορεί να λειτουργήσει αμυντικά πιο αποτελεσματικά από τον Ολλανδό. Από αριστερά, δε, έμπαζε γενικώς το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Οι δε αλλαγές Ρουμάνου ήταν από άλλο πλανήτη! Μετά τη μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία στο 64' και με το σκορ στο 2-2, βγάζει τον Μπίσεσβαρ που έτσι και αλλιώς τα είχε φτύσει και ζητούσε αλλαγή και αντί να φρεσκάρει την αιχμή του δόρατός του, βάζει τον Ίνγκασον αντί του Μιχάι, τον Σβαμπ στη θέση του Τσιγγάρα και τον Μουργκ να παίρνει το πόστο του Ολλανδού, αντί να περάσει νωρίτερα τον Σβιντέρσκι.

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ τη γλίτωσε με το πέναλτι που κέρδισε ο Κρέσπο, ή μάλλον βλακωδώς κάνει ο Γκαρθία, που βρίσκει τον Ισπανό αφού η μπάλα έφυγε από τα πόδια του. Το λες και κατόρθωμα...

Πάντως αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι θετικό από την εμφάνιση των Θεσσαλονικιών είναι το πολύ όμορφο γκολ του Άκπομ αλλά και η παρουσία τριών ποδοσφαιριστών. Ξεκινούμε από τα μετόπισθεν, όπου ο Μιχάι έπαιξε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Είχε θετική παρουσία και στο 54' καθοριστική επέμβαση στην προσπάθεια του Κρέσπι.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε το πως θα ανταποκριθούν τα δύο ελληνάκια, ο Τσιγγάρας με τον Λύρατζη. Αμφότεροι είχαν από έναν παρτενέρ.

Ο Τσιγγάρας τον Κούρτιτς στα χαφ και ο Λύρατζης τον Ζίβκοβιτς στην πλευρά. Τα σχήματα απέδωσαν και ας έβγαλε ο Λουτσέσκου τον Τσιγγάρα από τον άξονα για να βάλει τον Σβαμπ. Το έκανε μήπως πάρει κάτι από στημένη φάση.

Μετά τα Γιάννινα φάνηκε και στο ματς της Τούμπας, ότι ο Κούρτιτς ένιωσε ασφάλεια. Με τον Τσιγγάρα στην πλάτη του ο Σλοβένος πήρε μέτρα και προωθήθηκε. Όσο για τον Λύρατζη; Καταρχάς δεν απειλήθηκε τόσο από την πλευρά του, αφού οι Αρκάδες εντόπισαν την αχίλλειο πτέρνα απέναντι με τον Μπίσεσβαρ να μη μπορεί να ντουμπλάρει τον Σίντγκλεϊ.

Ο Λύρατζης είχε συμμετοχή δημιουργικά. Μάλιστα η μεγάλη φάση του 64' ξεκινά από δική του πάσα στον Αουγκούστο. Τρία λεπτά αργότερα, ο 21χρονος έκανε τη μεγάλη επέμβαση. Ο Σόνι έφυγε στην αντεπίθεση και για την άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρη απειλή, αφού οι περισσότεροι παίκτες είχαν ξεχαστεί στην επίθεση. Ο Λύρατζης έτρεξε και όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά.

Έφραξε την επέλαση του Καμερουνέζου και κέρδισε και επιθετικό φάουλ, δίνοντας ξανά κατοχή μπάλας στην ομάδα του που κυνηγούσε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, το οποίο εν τέλει ήρθε με δεύτερη εύστοχη εκτέλεση του Κούρτιτς, δείγμα, ότι η εικόνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης παραμένει πολύ προβληματική.

Η εικόνα βαραίνει 100% τον Λουτσέσκου που ακόμα και στις δηλώσεις του εμφανίζεται αδαής απαντώντας στο γιατί η ομάδα του εμφανίζει τόσες αγωνιστικές αδυναμίες.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη κίνηση Ιβάν, μεταγραφές ουσίας ο ΠΑΟΚ - Η ανακάλυψη Ζαχά και το παιδί-θαύμα της Γιουνάιτεντ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags