Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Η πρώτη μεταγραφή Μπότο - Αυτόν... διώχνει από ΠΑΟΚ - Στην αγορά για deal 3.5 εκατομμυρίων!
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-28 12:01:00

Η πρώτη μεταγραφή Μπότο - Αυτόν... διώχνει από ΠΑΟΚ - Στην αγορά για deal 3.5 εκατομμυρίων!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Η πρώτη μεταγραφή Μπότο - Αυτόν... διώχνει από ΠΑΟΚ - Στην αγορά για deal 3.5 εκατομμυρίων!

Εξελίξεις και με Βαρέλα, μετά την... unfair κίνησή του στον Σαββίδη. Ο Πορτογάλος φτάνει απόψε στη Θεσσαλονίκη και ξεκινάει αμέσως τις επαφές για να "χτίσει" την ομάδα του Δικεφάλου από την αρχή. Η συμφωνία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, οι δύο σίγουρες μεταγραφές, οι αποχωρήσεις και η μεγάλη πώληση.

Εποχή Ζοσέ Μπότο πλέον στον ΠΑΟΚ, με τον Ιβάν Σαββίδη και τους συνεργάτες του να περιμένουν την άφιξή του στην Θεσσαλονίκη ώστε να τρέξει άμεσα τα θέματα του συλλόγου, τόσο στο κομμάτι των μεταγραφών, όσο και σε αυτό των αποχωρήσεων. Ο Πορτογάλος γνωρίζει το πλάνο και τα θέλω του Ραζβάν Λουτσέσκου και έχει φτιάξει λίστα με τους πιθανούς στόχος στις θέσεις του επιτελικού χαφ, του δεξιού μπακ και ίσως και σε αυτή του εξτρέμ. Παράλληλα είναι αυτός που θα προσπαθήσει να προχωρήσει και σε αποδεσμεύσεις παικτών που δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα.
 

Αυτός που σίγουρα θα αποτελέσει παρελθόν τον Ιανουάριο είναι ο Ροντρίγκο, μιας και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και δεν υπάρχει πρόθεσης ανανέωσης. Ο Βραζιλιανός μπακ, με χρηματιστηριακή αξία στο transfermarkt 1,5 εκατομμύριο, είναι στην Τούμπα από το 2019, ερχόμενος από την Άβες ως ελεύθερος και μέχρι σήμερα έχει παίξει με τον Δικέφαλο 63 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας ένα γκολ και εφτά ασίστ, ενώ φέτος βρέθηκε 10 φορές στον αγωνιστικό χώρο, σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας φτιάξει και ένα τέρμα στον αγώνα με τον ΟΦΗ.
 

Η απόφαση για την αποχώρηση του 29χρονου ποδοσφαιριστή είναι δεδομένη, μιας και δεν έχει καταφέρει να πείσει τον Λουτσέσκου για την αξία του, ενώ παράλληλα οι άνθρωποι του συλλόγου δεν έχουν δει την εξέλιξη που περίμεναν, με τους πολλούς τραυματισμούς του να παίζουν καίριο ρόλο.


Γι΄αυτό εκνευρίστηκαν με Βαρέλα
 

Παράλληλα στον… αέρα είναι και η παραμονή του Βαρέλα στην ομάδα. Ο 34χρονος έχει και αυτός συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, όμως πλέον είναι κάτι περισσότερο από φανερό πως ο χρόνος έχει παίξει τον… ρόλο του και ο συγκεκριμένος δεν θυμίζει σε τίποτα τον στόπερ των περασμένων χρόνων. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής είναι στην Τούμπα από το 2016, όταν δαπανήθηκαν 1,4 εκατομμύρια για την απόκτησή του από την Στεάουα Βουκουρεστίου και συνολικά από τότε έχει παίξει 208 φορές, πετυχαίνοντας 9 γκολ, με την ομάδα. Φέτος όμως μετράει μόλις 16 συμμετοχές στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, ενώ οι πάντες τον τελευταίο καιρό είναι… τρελοί με εκείνον λόγω της υπόθεσης με τον γιο του.
 

Πιο συγκεκριμένα ο νεαρός Βαρέλα, που αγωνίζεται σαν επιθετικός, ήταν στις ακαδημίες του Δικεφάλου, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις, μιας και είχε αγωνιστεί 12 φορές με την Κ19 ομάδα έχοντας πέντε γκολ και δύο ασίστ, ενώ είχε παίξει και μια φορά σε αγώνα για το UEFA Youth League βρίσκοντας μάλιστα δίχτυα. Τα πράγματα όμως πήραν άλλη τροπή όταν ο αμυντικός του ΠΑΟΚ τον πρότεινε στην Μπενφίκα, με τους Λουζιτανούς να τον κλείνουν άμεσα, ενώ υπάρχει και η φημολογία πως ο Βαρέλα είχε ζητήσει από τους ανθρώπους της ΠΑΕ πως για να μείνει στην Θεσσαλονίκη ο γιος του θα πρέπει να ανανεωθεί και το δικό του συμβόλαιο, κάτι που δεν έχει διαψευστεί. Έτσι αυτό εξόργισε τους πάντες στον σύλλογο, με τον Ιβάν Σαββίδη να είναι αυτός που θα αποφασίσει τι ακριβώς θα συμβεί.
 


 

Πώληση Τσόλακ
 

Την ίδια στιγμή ο Ζοσέ Μπότο θα κληθεί να διαχειριστεί και την υπόθεση του Αντόνιο Τσόλακ. Ο Κροάτης επιθετικός παρά το γεγονός πως το 2020 δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ στην Ριέκα για να έρθει στην Θεσσαλονίκη δεν κατάφερε να πείσει τον Αμπέλ Φερέιρα, μιας και αγωνίστηκε μόλις 16 φορές σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας βρει δίχτυα μια φορά, με αποτέλεσμα να φύγει δανεικός στην Μάλμε. Στην Σουηδία ο 28χρονος πραγματοποίησε εκπληκτική χρονιά, έχοντας σε 40 αγώνες 19 τέρματα, όμως παρά το γεγονός πως υπάρχει ρήτρα απόκτησης από τους Σκανδιναβούς αυτοί θέλουν να τον δανειστούν και πάλι.
 

Από πλευράς Δικεφάλου του Βορρά, παρά το γεγονός ότι ο παίκτης δεν λογίζεται σαν μέλος του ρόστερ, αυτή τη στιγμή, δεν συζητούν καν το γεγονός εκ νέου δανεισμού στην Μάλμε ή σε άλλη ομάδα, για έναν πολύ βασικό λόγο. Ο Κροάτης έχοντας κάνει τέτοια σεζόν έχει τραβήξει πάνω του αρκετά βλέμματα, ενώ παράλληλα έχει ανεβάσει και τις… μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, με την αξία του σήμερα να φτάνει στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι στον ΠΑΟΚ θέλουν να επωφεληθούν από όλο αυτό και να πουλήσουν τον παίκτη σε αυτή την τιμή, μιας και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι είναι πιθανό να συμβεί τους επόμενους μήνες.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαγικός γάμος Πέλκα στο Φανάρι με Ιβάν, Τσίπρα, Τσαβούσογλου, Ατζούν - Τέλος η... μεταγραφή!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags