Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Ταχυδυναμικό μπακ, παίζει και στόπερ - Δεν έχει τέτοιο παίκτη ο ΠΑΟΚ" - Ούτε λεπτό με Ολυμπιακό!
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-28 20:21:00

"Ταχυδυναμικό μπακ, παίζει και στόπερ - Δεν έχει τέτοιο παίκτη ο ΠΑΟΚ" - Ούτε λεπτό με Ολυμπιακό!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ταχυδυναμικό μπακ, παίζει και στόπερ - Δεν έχει τέτοιο παίκτη ο ΠΑΟΚ" - Ούτε λεπτό με Ολυμπιακό!

"Δεν είναι Μάτος, αλλά..."! Νέο όνομα στο προσκήνιο για τον Δικέφαλο. Ποιός είναι ο αμυντικός για τον οποίο φέρεται να ενδιαφέρεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και η σύγκριση με τους υπάρχοντες στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται αναζήτηση ποδοσφαιριστή για την ενίσχυση του δεξιού άκρου της άμυνάς του, μία θέση η οποία από τη στιγμή που έφυγε ο Λέο Μάτος δεν έμελλε να καλυφθεί με έναν παίκτη εφάμιλλης δυναμικότητας, όπως ο Βραζιλιάνος.

Τον περασμένο Ιούλιο η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέκτησε τον Λούκας Τέιλορ, η ιστορία όμως δεν επαναλήθηκε από τον συμπατριώτη του Μάτος, παρότι η ασπρόμαυρη ΠΑΕ στην ανακοίνωσή της προσπάθησε να συνδέσει τις δύο περιπτώσεις λόγω εθνικότητας.

Ο τραυματισμός του Τέιλορ στις αρχές του Δεκεμβρίου, έφερε στο δεξί άκρο της άμυνας για τρία κατά σειρά παιχνίδια τον Λευτέρη Λύρατζη που παρουσιάζει πολύ καλό πρόσωπο, ενώ κατά καιρούς έπαιξαν στη θέση Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια και ο Κρέσπο.

Ο ΠΑΟΚ φέρεται να ενδιαφέρεται για τον Ντάνι Ντα Κόστα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ο 28χρονος δεξιός μπακ με ρίζες από Ανγκόλα και Κονγκό, έχει γεννηθεί στη Γερμανία και στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων της χώρας. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Λεβερκούζεν και έπαιξε στην Ίνγκολσταντ, πριν επιστρέψει στις «ασπιρίνες». Το 2017 μετακόμισε στην Άιντραχτ, ενώ πέρασε μέρος της περσινής σεζόν ως δανεικός στη Μάιντς.

Φέτος ο προπονητής της Άιντραχτ, Άντι Χούτερ τον υπολογίζει περισσότερο σε σχέση με τον προκάτοχό του. Είναι δηλαδή μέσα στο rotation. Με τη φανέλα της ομάδας της Φρανκφούρτης μετρά 473 λεπτά σε 7 ματς πρωταθλήματος, 81’ σε 1 παιχνίδι Κυπέλλου και 111’ σε 2 αγώνες των ομίλων του Europa League, ενώ ήταν στην αποστολή αλλά δεν αγωνίστηκε στις 2 αναμετρήσεις κόντρα στον Ολυμπιακό.

Από την 1η Ιανουαρίου μπορεί να συζητήσει με όποια ομάδα επιθυμεί καθώς μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, με τον ΠΑΟΚ να περιμένει στη γωνία, προκειμένου να αδράξει την ευκαιρία.

Θηρίο στα άκρα

Την άποψη του για τον ποδοσφαιριστή εξέφρασε στο Sportdog ο υπεύθυνος των γερμανικών πρωταθλημάτων για την εφημερίδα «Match Money», Ανέστης Ζαχαράκης. Το πρώτο του σχόλιο αφορά τη φυσική του κατάσταση. «Πρόκειται για ένα ταχυδυναμικό μπακ και αρκετά ψηλό για τη θέση, αφού βλέπει τον κόσμο από τα 1,87μ.», ανέφερε.

«Παίζει κυρίως ως φουλ μπακ καλύπτοντας όλη την πλευρά, γιατί η ομάδα του αγωνίζεται με τριάδα στην άμυνα. Φέτος έχει πάρει περισσότερο χρόνο. Ο προηγούμενος τον είχε στη μπούκα. Ξεκίνησε πέρσι τραγικά τη χρονιά. Πήγε στη Μάιντζ και έκανε φοβερό δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Έκανε εκπληκτικό γύρο (Έχασε μόνο το ματς με τη Βέρντερ)», πρόσθεσε.

Δεν βγάζει μάτια αλλά...

Σύμφωνα με τον συνάδελφο ο Ντα Κόστα διακρίνεται περισσότερο για τα αμυντικά του καθήκοντα. «Μπορεί να καλύψει το στόπερ. Είναι καλός αθλητής. Δεν είναι φτερό στον άνεμο όπως ο Τέιλορ. Έχει καλό τζαρτζάρισμα και δύναμη. Παίζει και τα δύο συστήματα και με τετράδα πίσω αλλά και ως μπακ χαφ με τριάδα στα στόπερ. Τον θεωρώ δηλαδή καλή περίπτωση και συμπαθητική. Δεν βγάζει μάτια, αλλά είναι πιο αξιόπιστη λύση. Πιο ισορροπημένος ως αμυντικός σε σχέση με τις επιλογές που έχει τώρα ο ΠΑΟΚ. Προσθέτει ύψος στην άμυνα και συμμετέχει. Είναι μπακ που τον νιώθει ο αντίπαλος», λέει.

Όσον αφορά τα επιθετικά χαρίσματα, εκεί υστερεί. «Επειδή έπαιζε αριστερά ο Κόστιτς, ο Ντα Κόστα τοποθετούνταν δεξιά και δεν έπαιρνε τόσο πολλά ανεβάσματα. Δεν έχει τόσο καλή σέντρα όπως ο Κόστιτς. Τα τελειώματά του δεν είναι τόσο καλά. Έχει όμως καλή φυσική κατάσταση και είναι καλός στην αέρα. Δεν ανεβαίνει για να πάρει κεφαλιές όπως ο Μάτος που είχε περισσότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Θα έχει όμως σίγουρα κίνητρο να παίξει στον ΠΑΟΚ λόγω της Ευρώπης», κατέληξε ο Ανέστης Ζαχαράκης μιλώντας στο Sportdog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη μεταγραφή Μπότο - Αυτόν... διώχνει από ΠΑΟΚ - Στην αγορά για deal 3.5 εκατομμυρίων!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags