Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Μεταγραφή… 46 εκατ. - Μπλέξιμο με διακίνηση ναρκωτικών - Έβαλε φυλακή τον... Ολιβέιρα
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-12 10:00:00

Μεταγραφή… 46 εκατ. για ΠΑΟΚ - Μπλέξιμο με διακίνηση ναρκωτικών - Έβαλε φυλακή τον... Ολιβέιρα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μεταγραφή… 46 εκατ. για ΠΑΟΚ - Μπλέξιμο με διακίνηση ναρκωτικών - Έβαλε φυλακή τον... Ολιβέιρα

Το τρομερό βιογραφικό, οι... σκοτεινές ιστορίες και τα αμέτρητα χρήματα για τις μεταγραφές του. Ποιο είναι το "βαρβάτο" όνομα που απασχολεί τον Δικέφαλο, οι ομάδες που έχει παίξει και τα ποσά που έχουν δαπανηθεί για αυτό, αλλά και το πολύ «χοντρό» σκηνικό στη Ρωσία!

Ένα ηχηρό όνομα βρίσκεται στη λίστα των ποδοσφαιριστών που έχουν προταθεί στον ΠΑΟΚ για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Ο λόγος για τον Φερνάντο Λούκας Μαρτίνς, έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει κάνει πολύ δυνατές μεταγραφές με τα στοιχεία να δείχνουν, ότι οι ομάδες που τον έντυσαν με τις φανέλες τους έβγαλαν συνολικά από τα ταμεία τους 46 εκατ.Ευρώ.

Ο 29χρονος Βραζιλιάνος έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο ποδόσφαιρο στην Γκρέμιο. Τον Ιούλιο του 2013 η Σαχτάρ ξόδεψε ένα ποσό της τάξεως των 11 εκατ.Ευρώ για να τον πείσει να αφήσει την πατρίδα του για την Ουκρανία. Δύο χρόνια αργότερα, ήρθε η πρόταση της Σαμπντόρια, η οποία έδωσε 8 εκατομμύρια στους Ουκρανούς και το 2016 η τιμή του ανέβηκε στα 12,5 εκατ.Ευρώ, ένα ποσό που έδωσε η Σπάρτακ Μόσχας για να τον αποκτήσει. Μετά από τρία χρόνια στην ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας, δόθηκε δανεικός στην κινεζική Γουάν με loan fee στα 5,4 εκατ.Ευρώ. Στη συνέχεια οι Κινέζοι κατέβαλαν ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ.Ευρώ για να τον κάνουν μόνικο κάτοικο Πεκίνου.

Υπάρχει όμως και το “αλλά” στην υπόθεση! Ο παίκτης έχει να αγωνιστεί από τον Δεκέμβριο του 2020 που σημαίνει, ότι τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια παραμένουν αγυάλιστα για έναν ολόκληρο χρόνο. Ο Φερνάντο είναι από τον Αύγουστο του 2021 χωρίς ομάδα και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, η οποία όπως καταλαβαίνετε βρίσκεται σε πτώση, παρότι δεν τον έχουν πάρει ιδιαίτερα τα χρόνια. Η αξία των μετοχών του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει πέσει στα 3 εκατ.Ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt, κάτι που μαρτυρά αυτή την πτώση.

Ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει στην Ευρώπη με το ρεπορτάζ να αναφέρει, ότι βρέθηκε πολύ κοντά στη Λας Πάλμας, ενώ υπήρξε πολιορκία από ομάδες από το MLS και τη Βραζιλία.

Το θέμα είναι, μπορεί να αποτελέσει ο ΠΑΟΚ εφαλτήριο για την επανεκκίνηση της καριέρας του, αφού όπως όλα δείχνουν, ο επαναπατρισμός δεν είναι στα σχέδιά του; Η ερώτηση είναι ρητορική και η απάντηση μπορεί να δοθεί, ρίχνοντας μία ματιά στο παρελθόν. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην Ελλάδα με σκοπό να κάνουν δυναμικό come back δεν έπιασαν. Ειδικά στον ΠΑΟΚ υπάρχει το παράδειγμα του Καγκάβα. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις, όπως του Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό.

Πάντως ο Φερνάντο πέρα από τις ηχηρές μεταγραφές έγινε γνωστός για την υπόθεση «Ρόμπσον». Συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ ήταν στη Σπάρτακ Μόσχας, ζήτησε από τον οδηγό του Ρόμπσον Ολιβέιρα να πάρει ένα φάρμακο που βασίζεται στη μεθαδώνη για τον πατριό του.

Το φάρμακο όμως ήταν απαγορευμένο στη Ρωσία και ο οδηγός του συνελήφθη για διεθνή διακίνηση ναρκωτικών. Ο Φερνάντο δεν βοήθησε ποτέ τον οδηγό, ο οποίος αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης 12 ετών. Ο Ολιβέιρα εν τέλει καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση τον Δεκέμβριο του 2020, η οποία συνοδεύτηκε με απέλαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο "χρυσό" deal για τον Μπέο - Βρήκε τον επόμενο Δουβίκα - "Φλερτ" με μεγάλη ελληνική ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags