Facebook Pixel ΑΕΚ: Η "καψούρα" της ΑΕΚ για Γενάρη - Χαφ με συμβόλαιο 1 εκατομμυρίου - Τον "πληρώνουν" δύο αποχωρήσεις
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-12 22:26:00

Η "καψούρα" της ΑΕΚ για Γενάρη - Χαφ με συμβόλαιο 1 εκατομμυρίου - Τον "πληρώνουν" δύο αποχωρήσεις

του Γιώργου Θεοδωράκη
Η "καψούρα" της ΑΕΚ για Γενάρη - Χαφ με συμβόλαιο 1 εκατομμυρίου - Τον "πληρώνουν" δύο αποχωρήσεις

Το άσχημο παρελθόν, οι... χυλόπιτες και οι όροι για να φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Τί δείχνει η υπόθεση του ποδοσφαιριστή που επανήλθε στο προσκήνιο για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής στην Ένωση, το εντυπωσιακό βιογραφικό του και πώς μπορεί να έρθει τώρα!

Μία πολύ γνωστή περίπτωση επέστρεψε στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ! Ο λόγος για τον Νεμάνια Ραντόγια, ο οποίος το καλοκαίρι του 2018 είχε βρεθεί μια ανάσα από το να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Η προοπτική της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League έφερε πολύ κοντά τον Σέρβο αμυντικό χαφ, του οποίου οι απαιτήσεις εκείνη την εποχή ήταν ιδιαίτερα υψηλές. Η υπόθεση δεν προχώρησε.

Όχι εξαιτίας του 1 εκατ.Ευρώ που ζητούσε τότε ο ποδοσφαιριστής!

Όπως έγραφε τον Αύγουστο του 2018 το Sportdog, «οι “κιτρινόμαυροι” τα είχαν βρει σε όλα με τη Θέλτα για την απόκτηση με συνιδιοκτησία του 25χρονου μέσου, ενώ και η πρόταση προς τον Σέρβο ήταν πολύ καλή οικονομικά. Παρόλα αυτά, αποφάσισε να την απορρίψει, καθώς τόνισε στους ανθρώπους της Ένωσης ότι θέλει να συνεχίσει στην Ισπανία».

Απ' ότι φάνηκε, η επιλογή του ποδοσφαιριστή αποδείχτηκε λανθασμένη! Γιατί η ΑΕΚ πέρασε στους ομίλους του Champions League, ενώ ο ίδιος δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο στη Θέλτα. Γι'αυτό τον Οκτώβριο προέκυψαν νέα σενάρια απόκτησης του ποδοσφαιριστή για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2019.

Ξεφυλλίζοντας το ρεπορτάζ διαβάζουμε, ότι εκείνη την περίοδο η περίπτωση του Σέρβου αποτελούσε προτεραιότητα για την Ένωση, που πόνταρε στην αγωνιστική απραξία του στην ιβηρική χερσόνησο, ώστε να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Τον Νοέμβριο η περίπτωση του Ραντόγια άρχισε ξανά να απομακρύνεται.

Ο λόγος; Οι πληροφορίες ανέφεραν, ότι ο 25χρονος Σέρβος αμυντικός μέσος ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ισπανία. Δημοσίευμα της «As» εκείνη την περίοδο υποστήριζε, ότι η Ράγιο Βαγιεκάνο επιθυμούσε διακαώς την απόκτησή του.

Τον Μάρτιο του 2019 το όνομά του επανήλθε στην επικαιρότητα! Όλα έδειχναν, ότι ο ποδοσφαιριστής δεν θα ανανέωνε με την Θέλτα, κάτι που έβαζε την ελληνική ομάδα ξανά στο παιχνίδι της απόκτησής του. Άλλωστε ως ελεύθερος ο Σέρβος μπορούσε να διαπραγματευτεί το μέλλον του μόνος του.

Την ίδια περίοδο ακουγόταν ότι υπήρχε ενδιαφέρον και από Μπέτις, Φιορεντίνα, ΣΠΑΛ. Και πάλι όμως ο παίκτης δεν φαίνεται πως δελεάστηκε με την προοπτική να παίξει στην Ελλάδα. Και πάλι όμως ο ποδοσφαιριστής επέλεξε Ισπανία, αφού όταν έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, μετακόμισε στη Βαλένθια για να φορέσει τη φανέλα της Λεβάντε με την οποία μετράει συνολικά μέχι σήμερα 65 εμφανίσεις και ένα γκολ, ενώ φέτος έχει στα πόδια του μόλις 10 παιχνίδια.

Τρία χρόνια μετά το όνομα του Ραντόγια επανήλθε στο προσκήνιο σαν ξαναζεσταμένο φαγητό. Το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι ο παίκτης προτάθηκε εκ νέου (μεταξύ άλλων ομάδων) στην ΑΕΚ, η οποία εξετάζει την περίπτωσή του, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις. Δηλαδή, πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις στις υποθέσεις των Ινσούα και Νταντσένκο, έτσι ώστε να υπάρξει διαθέσιμο μπάτζετ για μία τέτοια κίνηση. Τοτε όπως και σήμερα ο Ραντόγια έχει τις ίδιες οικονομικές απαιτήσεις (1 εκατ. ευρώ), ενώ φέρεται να επιθυμεί κλειστό συμβόλαιο.

Κοιτάζοντας το ιατρικό ιστορικό του ποδοσφαιριστή, παρατηρεί κανείς, ότι έχει ταλαιπωρηθεί από μυικούς τραυματισμούς. Στη Λεβάντε για δύο σεζόν (2019-2020 και 2020-2021) τις πέρασε με προβλήματα που τον άφησαν εκτός για 13 παιχνίδια, ενώ στη Θέλτα κάθε χρόνια έβγαζε από ένα θέμα από το 2014 μέχρι το 2018 που έπαιξε στην ομάδα του Βίγκο.

Είναι πάντως ποδοσφαιριστής σε καλή ηλικία (28), η πορεία του όμως φαίνεται πτωτική. Η υψηλότερη τιμή που είχε πάρει η αγοραστική του αξία ήταν τα 8 εκατ.Ευρώ, το 2017, σύμφωνα με το Transfermarkt, ενώ αυτήν την περίοδο βρίσκεται στα 2 εκατ.Ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση-ματ από Μελισσανίδη - Απέναντι από Μαρινάκη και Σαββίδη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags