Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Φουριόζος" μπακ... 9 εκατομμυρίων για Ολυμπιακό - Παίζει Κόπα Άφρικα - Ελεύθερος το καλοκαίρι (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-13 20:57:00

"Φουριόζος" μπακ... 9 εκατομμυρίων για Ολυμπιακό - Παίζει Κόπα Άφρικα - Ελεύθερος το καλοκαίρι (Vid)

του Παναγιώτη Νικολάου
"Φουριόζος" μπακ... 9 εκατομμυρίων για Ολυμπιακό - Παίζει Κόπα Άφρικα - Ελεύθερος το καλοκαίρι (Vid)

Τρεις διαφορετικοί παίκτες για μία θέση στην ενδεκάδα του Μαρτίνς! Το Sportdog.gr παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που "παίζουν" δυνατά για την θέση του ακραίου αμυντικού στο Λιμάνι. Τα θετικά και τα αρνητικά τους, το συμβόλαιο και η αξία τους εντός και εκτός γηπέδου.

Ολυμπιακός: Τρία ονόματα ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα άκρα της άμυνας κυκλοφόρησαν στο ρεπορτάζ και αφορούν στην προσπάθεια ενίσχυσης που κάνει ο Ολυμπιακός στις συγκεκριμένες θέσεις. Ο λόγος για τους Ζεντεόν Καλουλού, Γκισλέν Κονάν και Φαϊτού Μουασά, οι οποίοι ανήκουν στο πελατολόγιο γραφείων μάνατζερ που συνεργάζονται συχνά με την ομάδα του Πειραιά.

Το Sportdog ψάχτηκε για τις τρεις περιπτώσεις προκειμένου να σχηματίσει μία εικόνα για τους παίκτες, οι οποίοι δεν ακούγονται πρώτη φορά στα μεταγραφικά του ερυθρόλευκου συλλόγου.

Ο Καλουλού είναι 24χρονών, Γαλλος με κονγκολέζικες ρίζες. Αγωνίζεται στην Αζαξιό μία ομάδα από την οποία ο Ολυμπιακός μέσω Μοντεστό έχει πάρει τρεις ποδοσφαιριστές όπως οι Σισέ, Μπα και Μαντί Καμαρά. Το συμβόλαιό του λήγει αυτό το καλοκαίρι και έτσι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να τον πάρει από τώρα και να τον δώσει ξανά δανεικό στον γαλλικό σύλλογο.

Η Αζαξιό αγωνίζεται στη Β' Γαλλίας, ενώ πριν ο παίκτης αγωνιζόταν στην Λιόν Β', η οποία παίζει στην τέταρτη κατηγορία. Όπως ανέφεραν πηγές στο Sportdog, παίκτης που προέρχεται από τη δεύτερη κατηγορία πρέπει να είναι πρωτοκλασάτος και να κάνει «μπαμ» για να μπορεί να ανταπεξέλθει στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Ο Καλουλού δεν είναι τέτοια περίπτωση ποδοσφαιριστή. Εκτός και αν πρόκειται για την ενίσχυση του Ολυμπιακού Β' που παίζει στη Super League 2.

Ο Κονάν είναι 26 χρονών, Ιβοριανός και αυτήν την περίοδο παίζει στο Κόπα Άφρικα! Αγωνίζεται στη Ρεμς, με την οποία φέτος μετρά 17 ματς, ενώ το καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Άρα δεν έχει αρκετά ματς στα πόδια του, στην ομάδα που έχει. Οι πληροφορίες που μας έρχονται κάνουν λόγο για επιθετικογενή αριστερό μπακ, γρήγορο, χωρίς όμως να κάνει τη διαφορά. Ένα επίσης μεγάλο μειονέκτημα στην υπόθεση είναι, ότι δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο.

Η περίπτωση που ξεχωρίζει σε σχέση με τις προηγούμενες δύο είναι του Φαϊτού Μουασά, ο οποίος αγωνίζεται στο Βέλγιο με τη φανέλα της Μπριζ, η οποία τον απέκτησε τον Αύγουστο του 2021 έναντι 4 εκατ.Ευρώ από τη γαλλική Ρεν με συμβόλαιο μέχρι το 2025. Ο 23χρονος Γάλλος, με καταγωγή από το Κονγκό, μετρά 9 ματς τη φετινή αγωνιστική περίοδο, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον, με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι είναι υπό παραχώρηση.

Πηγές τον χαρακτήρισαν στον Sportdog ως καλή αλλά περίεργη περίπτωση. Δεν είναι δηλαδή καθαρόαιμο αριστερό μπακ, αλλά χαφ. Από τη Ρεν έφυγε, γιατί έψαχνε για μπακ, ενώ εκείνος της βγήκε πιο επιθετικογενής ποδοσφαιριστής. Στη Γαλλία η πορεία του ξεκίνησε από τις μικρές ομάδες της Νανσί, έπαιξε και στην πρώτη ομάδα απ' όπου πήρε μεταγραφή για τη Ρεν, έναντι 7 εκατ.Ευρώ το 2017. Έναν χρόνο μετά δόθηκε δανεικός στη Νιμ και επέστρεψε το 2019 στη Ρεν.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για φουριόζο ποδοσφαιριστή με ξεχωριστά στοιχεία στο παιχνίδι του, με περισσότερο επιθετικά χαρακτηριστικά. Έχει εμπνεύσεις, είναι γρήγορος, αθλητικός και δυνατός. Αν βελτιώσει τις τελικές του προσπάθειες, ώστε να μην τις αφήνει ημιτελείς, θα μπορούσε να γίνει πιο ολοκληρωμένος μπακ-χαφ, ο οποίος ανταποκρίνεται άψογα σε σύστημα 3-5-2.

Η αξία του την τρέχουσα περίοδο στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι στα 9 εκατ.Ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καραμπόλα" ΠΑΟ-Ολυμπιακού - Με ένα εκατ. έρχεται Ελλάδα - Ίδιο μάνατζερ με Ζαγαρίτη-Φορτούνη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags