Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Εντολή" Σαββίδη σε Μπότο για το... μπαμ του Γενάρη - "Καθαρίζει" τρία κορυφαία ονόματα από ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-15 14:30:00

"Εντολή" Σαββίδη σε Μπότο για το... μπαμ του Γενάρη - "Καθαρίζει" τρία κορυφαία ονόματα από ΠΑΟΚ!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Εντολή" Σαββίδη σε Μπότο για το... μπαμ του Γενάρη - "Καθαρίζει" τρία κορυφαία ονόματα από ΠΑΟΚ!

Η επόμενη μεταγραφή, η λύση Ζαμπά και οι δύο κινήσεις-έκπληξη! Τι ψάχνουν άμεσα οι Θεσσαλονικείς στην αγορά, γιατί... χαλάρωσαν με την εμφάνιση του Βραζιλιάνου και πού θα γίνει η υπέρβαση στο οικονομικό (και όχι μόνο!) κομμάτι. Τι συμβαίνει με στόπερ και τερματοφύλακα και ποιοι θα περάσουν την πόρτα της εξόδου.

Η επιμονή του Ραζβάν Λουτσέσκου στον Λέο Ζαμπά, αλλά και η επιμονή του 23χρονου να δείξει σε όλους πως τον έχουν κρίνει λάθος φαίνεται ότι αλλάζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό στον ΠΑΟΚ.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ στην επιστροφή του στην Τούμπα με τον Παναιτωλικό, όχι μόνο σκόραρε, αλλά στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε αναγεννημένος και θύμισε σε πολλούς τον παίκτη της σεζόν 2018-19. Τότε ο Ιβάν Σαββίδης είχε δώσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ στην Αχμάτ Γκρόζνι, με τον ποδοσφαιριστή και τότε υπό τις οδηγίες και πάλι του Ρουμάνου τεχνικού να βγάζει… μάτια έχοντας 39 συμμετοχές με 7 γκολ και 11 ασίστ βοηθώντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του αήττητου νταμπλ από τον ΠΑΟΚ.

Βέβαια η συνέχεια δεν ήταν η ίδια, αφού η αποχώρηση του Λουτσέσκου και ο ερχομός του Αμπέλ Φερέιρα στην ομάδα δεν βοήθησε τον Ζαμπά, που έχοντας μόλις 9 συμμετοχές την επόμενη σεζόν είχαν σαν αποτέλεσμα να πάει δανεικός στην Βάσκο όπου μέχρι τον Δεκέμβριο είχε αγωνιστεί 33 φορές πετυχαίνοντας 3 τέρματα και 2 ασίστ. Βέβαια παρά το γεγονός ότι έκανε μια γεμάτη χρονιά τα… ρεπορτάζ ανέφεραν πως ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν σε καλή κατάσταση και σίγουρα δεν θα μπορούσε να βοηθήσει τον Δικέφαλο, κάτι φυσικά που δεν αποδείχθηκε πραγματικό.

Η εμφάνιση του Βραζιλιάνου έπεισε τον Μπότο, αλλά και τον Λουτσέσκου ότι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση για τα εξτρέμ κάτι φυσικά που έδιωξε το… άγχος  από τους ανθρώπους της ΠΑΕ που μπορούν να ψάξουν την αγορά χωρίς άγχος. Πλέον τα… μάτια όλων στρέφονται στην αναζήτηση ενός παίκτη για τα άκρα που θα κάνει τη διαφορά και θα πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι, αλλά φυσικά και ενός 10αριού. Μάλιστα η τελευταία θέση είναι αυτή που είναι και στην κορυφή των αναζητήσεων με τον Ζοσέ Μπότο να θέλει για αυτή την θέση έναν ποδοσφαιριστή που σίγουρα θα είναι και η πιο ακριβή, θέλοντας να είναι μεγάλο όνομα που θα δώσει λύσεις.

Παράλληλα ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου του Βορρά και ο Λουτσέσκου έχουν συμφωνήσει για ακόμα δύο κινήσεις. Η πρώτη θα αφορά στόπερ, μιας και έχουμε αναφέρει πως Βαρέλα, που είναι δεδομένο πως υπάρχει πολύ αρνητικό κλίμα προς αυτόν, Κρέσπο και Ίνγκασον ολοκληρώνουν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι, ενώ παράλληλα θέλουν να αποκτήσουν και έναν τερματοφύλακα. Δεν είναι άλλωστε κρυφό πως η συνεργασία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται τον Ιούλιο, χωρίς να είναι σίγουρο πως θα υπάρξει ανανέωση στην συμφωνία των δύο πλευρών. Έτσι ήδη έχει αρχίσει να δημιουργείται μια λίστα για γκολκίπερ, που μπορεί βέβαια να αγοραστεί και το καλοκαίρι, με τους ανθρώπους της ΠΑΕ να θέλουν να βρουν έναν έτοιμο γκολκίπερ, το πολύ μέχρι 26 ετών, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει άμεσα και να έχει καλό βιογραφικό.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις αυτός που είναι στην… έξοδο είναι ο Άντερσον Εσίτι. Ο Νιγηριανός είναι στην Τούμπα από το 2019 με τον ΠΑΟΚ να πληρώνει 3,5 εκατομμύρια, όμως ποτέ δεν κατάφερε να βοηθήσει. Από τότε μέχρι σήμερα ο 27χρονος έχει παίξει 61 φορές, έχοντας περάσει και το δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν στην τουρκική Γκέτσεπε με 20 συμμετοχές. Φέτος μάλιστα παρά τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Λουτσέσκου και τις 19 φορές που βρέθηκε στην ενδεκάδα ο Εσίτι δεν μπόρεσε να δείξει ότι έχει κριθεί λάθος, με αποτέλεσμα να αποτελέσει λογικά παρελθόν. Παράλληλα πρέπει να πούμε πως αν ο ΠΑΟΚ πάρει και στόπερ, που όπως τονίσαμε είναι σε αναζήτηση, τότε και ο Βαρέλα θα αποχωρήσει από τον Δικέφαλο πληρώνοντας την απόφασή του να στείλει τον γιό του στην Μπενφίκα χωρίς να έχει συνομιλίες πρώτα με τους ανθρώπους της ΠΑΕ.
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνδυνος να χάσει κορυφαίο παίκτη ο ΠΑΟΚ - "Παρέμβαση" Σαββίδη για να γλιτώσουν... το κάζο! 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags