Facebook Pixel Ολυμπιακός - Λούκα Μιλιβόγεβιτς: "Εμπόδιο για Ολυμπιακό και Μιλιβόγεβιτς ο Βιεϊρά - Μόνο δανεικός - Άλλο επίπεδο με Καμαρά-Εμβιλά"
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-16 11:55:00

"Εμπόδιο για Ολυμπιακό και Μιλιβόγεβιτς ο Βιεϊρά - Μόνο δανεικός - Άλλο επίπεδο με Καμαρά-Εμβιλά"

του Παναγιώτη Νικολάου
"Εμπόδιο για Ολυμπιακό και Μιλιβόγεβιτς ο Βιεϊρά - Μόνο δανεικός - Άλλο επίπεδο με Καμαρά-Εμβιλά"

Τα σενάρια επιστροφής και το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε. Θα μπορούσε ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς να γυρίσει στον Ολυμπιακό; Σε τι κατάσταση βρίσκεται και πόσο χρόνο συμμετοχής έχει στην Premier League; Θα ανέβαζε επίπεδο τους Πειραιώτες μία πιθανή μεταγραφή του; Όλες οι απαντήσεις στο Sportdog.gr!

Ολυμπιακός - Λούκα Μιλιβόγεβιτς: Σε κάθε μεταγραφική περίοδο είναι σχεδόν νομοτελειακή η ύπαρξη σεναρίου επιστροφής του στο λιμάνι. Άλλωστε όταν στις αρχές του 2017 ο αποχαιρετισμός του από τον Ολυμπιακό είχε γίνει με ένα ξεχωριστό μήνυμα προς όλον τον οργανισμό της ομάδας του Πειραιά. Μίλησε για οικογένεια και δήλωσε «είμαι ένας από εσάς».

Θα μπορούσαν να πορευθούν ξανά μαζί Ολυμπιακός και Λούκα Μιλιβόγεβιτς; Μετά την αποκαλυπτική δήλωση του Σέρβου μέσου για τα αίτια της φετινής του αγωνιστικής πτώσης, καθώς μετρά ελάχιστο χρόνο στην Κρίσταλ Πάλας, αποδίδοντας το γεγονός στην αιφνίδια απώλεια του πατέρα του, διέρρευσε, πως οι “ερυθρόλευκοι” εξετάζουν την περίπτωση του.

Ο 30χρονος χαφ έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023 και δημοσιεύματα έφεραν τους Πειραιώτες σε διαδικασία επαφών με την πλευρά του ποδοσφαιριστή για τη διερεύνηση των προθέσεών του.

Την άποψη, ότι δύσκολα θα αποχωριζόταν η Κρίσταλ Πάλας τον Μιλιβόγεβιτς εξέφρασε ο Φάνης Αγριτέλλης. Ο εκ των επικεφαλής της ιστοσελίδας Έλληνες Υποστηρικτές του Αγγλικού Ποδοσφαίρου (eyap.gr) μίλησε στο Sportdog.gr για την περίπτωση του 30χρονου ποδοσφαιριστή και σκιαγράφησε την πορεία του. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Να κάνουμε αρχικά έναν μικρό απολογισμό της παρουσίας του Μιλιβόγεβιτς στην Αγγλία;

«Ήταν η 31η Γενάρη του 2017, όταν η Κρίσταλ Πάλας έφερνε στο Σελχαρστ Παρκ τον Σέρβο μέσο. Το ακριβές ποσό της μεταγραφής δεν μαθεύτηκε ποτέ, αλλά εικάζεται ότι είναι περίπου στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Όλα αυτά τα χρόνια, ο Λουκα έχει ταυτιστεί πλέον με τους Αετούς του Λονδίνου. Δεν χρειάστηκε ποτέ προσαρμογή, μπαίνοντας αμέσως στα βαθιά νερά της Πρέμιερ Λιγκ. Μέχρι και σημερα, μετράει 167 συμμετοχές με τηφανέλα της ομάδας, ενώ πλέον έχει και την τιμή να φοράει το περιβραχιονιο του αρχηγού».

Ποιά είναι η παρουσία του φέτος;

«Με την ελευση του Βιεϊρά αλλά και το πέρασμα των χρόνων, ο χρόνος του έχει μειωθεί σημαντικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι παραγκωνισμενος. Αντιθέτως, ο Βιειρα τρέφει απεριόριστο σεβασμό στο πρόσωπο του και όποτε πρόκειται να αγωνιστεί, ξεκινάει πάντα στην βασική ενδεκάδα. Συνήθως όμως αποτελεί μια από τις πρώτες αλλαγές, μετά το 60ο λεπτό, όπου και παραχωρεί την θέση του για να φρεσκαριστει η μεσαία γραμμή. Για τους λάτρεις της στατιστικης, το μοναδικό 90λεπτο, το έπαιξε απέναντι στην Λέστερ, στις αρχές του Οκτώβρη».

Πόσο ωρίμασε στην Αγγλία;

«Ώριμος φαινόταν και από την θητεία του στον Ολυμπιακό. Σοβαρός, μυαλωμένος, έχοντας μονίμως ένα πλάνο στο μυαλό του. Σπάνια καταφεύγει σε επιπόλαιες και βιαστικές αποφάσεις. Είναι παίκτης με απόλυτη οργάνωση στο παιχνίδι του και για αυτό δεν ταίριαξε ποτέ στο Βέλγιο και ήρθε στο Λιμάνι εκείνη την περίοδο. Η Αγγλία και δη η Κρίσταλ Παλας είναι ομάδα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του. Και αν θέλετε την γνώμη, ένας από τους βασικούς λόγους που η Πάλας δεν υποβιβάστηκε ποτέ από την Πρεμιερ Λιγκ κατά τη θητεία του».

Ποια στοιχεία από την εμπειρία του στο Νησί μπορεί να προσφέρει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού;

«Ο Λούκα δεν είναι ένας παίκτης που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ξέρει το πρωτάθλημα , ξέρει το επίπεδο , ενώ πλέον θα έχει και αντίστοιχης ποιότητας συμπαίκτες. Αλλιώς είναι να πλαισιώνεται από τους Μανιάτη, Κασάμι, Εντιγκά και Ντουρμάζ και φυσικά αλλιώς είναι να έχεις γύρω σου παίκτες όπως ο Εμβιλά, οι Καμαρά, ο Μπουχαλακης, ακόμα και ο Κουντέ».

Υπάρχουν προτάσεις από Αγγλία;

«Προτάσεις ακόμα δεν έχει ούτε από Αγγλία, ούτε από πουθενά. Ακόμη δεν έχει βγει στην "πιάτσα" ότι παραχωρείται. Η αλήθεια είναι ότι ο Βιεϊρά δεν θέλει να τον αποχωριστεί. Περισσότερο πιθανό είναι δυνατό να αποχωρήσει με την μορφή δανεισμού, αφού ο Πάτρικ υπολογίζει αρκετά επάνω του. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχει χάσει μέρος της προετοιμασίας αλλά και της αρχής της σεζόν, λόγω του αιφνίδιου θανάτου του πατέρα του, το καλοκαίρι. Παράλληλα προέκυψε και ένας μικροτραυματισμος στα μέσα του Δεκέμβρη, με αποτέλεσμα να επανέλθει σε πλήρης ρυθμούς, στο πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου με την Μιλγουολ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός για Σουπερλιγκάτο άσο - Έχει... πέραση ο Ράσταβατς - Σκάει απόλυση κόουτς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags