Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Παίρνει θέση πρώην διαιτητής για το πέναλτι του ΠΑΟΚ με ΟΦΗ - " Το χέρι του Βούρου..."
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-16 22:27:00

Παίρνει θέση πρώην διαιτητής για το πέναλτι του ΠΑΟΚ με ΟΦΗ - " Το χέρι του Βούρου..."

Sportdog Team
Παίρνει θέση πρώην διαιτητής για το πέναλτι του ΠΑΟΚ με ΟΦΗ - " Το χέρι του Βούρου..."

Σε ραδιοφωνική εκπομπή στη Θεσσαλονίκη μίλησε την Κυριακή (16/1) Έλληνας πρώην διαιτητής όπου αναφέρθηκε στο πέναλτι που πήρε ο Δικέφαλος του Βορρά στην αναμέτρηση με τους Κρητικούς το Σάββατο (15/1).

Γιάννης Σταυρίδης: Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Action Zone» φιλοξενήθηκε ο πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου όπου και αναφέρθηκε στο πέναλτι που κέρδισε ο Δικέφαλος του Βορρά στον αγώνα με τον ΟΦΗ το Σάββατο (15/1).

Για το πέναλτι που πήρε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΦΗ: «Στην κανονική ροή του αγώνα δεν μπορούσε ο διαιτητής να σταματήσει τον αγώνα, έτυχε να προηγηθεί ο ΟΦΗ με 0-1. Ηταν η πρώτη φυσική διακοπή του αγώνα, ο διαιτητής ενημερώθηκε μέσω του VAR και έδωσε ορθά το πέναλτι, όπως λέει ο κανονισμός. Αντίστοιχο έχει γίνει σε περσινό αγώνα του Ολυμπιακού που ακυρώθηκε γκολ και έδωσε φάουλ στην προηγούμενη φάση. 

Το πέναλτι είναι πέναλτι γιατί το χέρι δεν είναι στη φυσική του θέση και είναι απλωμένο. Όταν το χέρι μεγαλώνει τον όγκο του σώματος ενός αμυνομένου, αποκτά πλεονέκτημα οπότε είναι παράβαση Δεν είναι στην κρίση του διαιτητή. Δεν έχει σημασία πως η μπάλα χτυπάει πρώτα στο πόδι και μετά στο χέρι, δεν υπάρχει ακούσιο. Μιλάμε για 100% πέναλτι. 

Πλέον το VAR έχει παρεξηγηθεί από τους διαιτητές και τους VARίστες. Κάποιοι διαιτητές βρίσκονται στα 3-4 μέτρα και δεν δίνουν την παράβαση, γιατί ξέρουν πως αν έχουν κάνει λάθος θα τους διορθώσει το VAR», είπε ο Γιάννης Σταυρίδης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags