Facebook Pixel Super League: Βαρούχας: "Κανένα πέναλτι για ΠΑΟ - Κόκκινη στην ΑΕΚ" - Γι’ αυτό ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-16 22:58:00

Βαρούχας: "Κανένα πέναλτι για ΠΑΟ - Κόκκινη στην ΑΕΚ" - Γι’ αυτό ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Βαρούχας: "Κανένα πέναλτι για ΠΑΟ - Κόκκινη στην ΑΕΚ" - Γι’ αυτό ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανάλυση καρέ-καρέ για το πέναλτι που δόθηκε στην Τούμπα από τον καθηγητή διαιτησίας. Γιατί θεωρεί ότι έκανε λάθος ο Φωτιάς, τα δύο πέναλτι που ζητούν οι Πράσινοι στη Λεωφόρο και το μεγάλο λάθος του διαιτητή στο ΟΑΚΑ, στο μεγάλο διπλό του Παναιτωλικού.

Super League: Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε στην "Αθλητική Κυριακή" τις επίμαχες φάσεις της αγωνιστικής, σε ένα Σαββατοκύριακο που το ντέρμπι "αιωνίων", καθώς και τα ματς ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, ΑΕΚ-Παναιτωλικός "σήκωσαν" αρκετή συζήτηση.

Αναφορικά με το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, ο καθηγητής διαιτησίας τόνισε χαριτολογώντας ότι το τιμ των Πολωνών διαιτητών έκανε ένα... ταξίδι αναψυχής στην Ελλάδα και τους δικαίωσε σε κάθε δύσκολη φάση.

Αρχικά, ανέφερε ότι δεν υπάρχει πέναλτι για τον Παναθηναϊκό στο 53', καθώς η μπάλα βρήκε ψηλά στον ώμο και όχι στο χέρι του Παπασταθόπουλου. Αντίστοιχα, υποστήριξε ότι το ίδιο ισχύει και για ένα μαρκάρισμα του Ρέαμπτσιουκ στον Παλάσιος στο 77', τονίζοντας ότι ναι μεν  διαιτητής έκανε λάθος που δεν έδωσε φάουλ, αλλά δεν υπάρχει πέναλτι γιατί η επαφή των δύο παικτών έγινε εκτός μεγάλης περιοχής. Τέλος, είπε ότι σωστά δεν δόθηκε πέναλτι για τον Ολυμπιακό, σε πτώση του Βρουσάι με αντίπαλο τον Βέλεθ στο 90+1'.

Στο ματς του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ, η φάση που... άναψε φωτιές ήταν η απόφαση του Φωτιά να ακυρώσει γκολ του ΟΦΗ και να σφυρίξει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για χέρι του Βούρου, κατόπιν ειδοποίησης από το VAR. Ο Παναγιώτης Βαρούχας εκτιμά ότι η απόφαση είναι λανθασμένη, καθώς η επαφή γίνεται από πολύ κοντινή απόσταση, η μπάλα χτυπά πρώτα στο σώμα του Βούρου και εν συνεχεία στο χέρι του, ενώ παράλληλα ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε κίνηση και κάνει την προσπάθεια να μαζέψει το χέρι του.

"Ένα σουτ εξ επαφής η μπάλα πηγαίνει από το πόδι στο χέρι. Ο παίκτης είναι σε κίνηση δεν έχει ισορροπία. Ο Νιόπλιας έχει δίκιο που διαμαρτύρεται και ο Βούρος προσπαθεί να μαζέψει το χέρι. Μια φάση έκανε όλο το σκηνικό. Πρώτα από όλα όταν πηγαίνει η μπάλα από το σώμα το οποίο χέρι είναι σε αφύσικη χέρι είναι παράβαση. Εδώ είναι σε αφύσικη θέση είναι μια παράβαση που πρέπει να δοθεί πέναλτι. Το σώμα είναι σε κίνηση και κάνει κίνηση να το κατεβάσει. Άρα σε αυτή την περίπτωση προσπαθεί να το αποφύγει. Άρα δεν είναι πέναλτι", ήταν η χαρακτηριστική ανάλυσή του για τη φάση.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας πήρε θέση και για τα παράπονα της ΑΕΚ στην ήττα από τον Παναιτωλικό. Ο καθηγητής διαιτησίας δικαιώνει της διαμαρτυρίας της Ένωσης μόνο για τη φάση του 75', για την οποία οι Κιτρινόμαυροι ζητούν κόκκινη κάρτα στον Μάρτενσον. Πράγματα, ο παλαίμαχος διαιτητής τόνισε ότι ο άσος του Παναιτωλικού πάτησε  τον Άμραμπατ στο καλάμι και θα έπρεπε να αποβληθεί.

Αντιθέτως, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει επιθετικό φάουλ σε βάρος του Μάνταλου πριν το 1-1 του Παναιτωλικού, αφού ο παίκτης των Αγρινιωτών βάζει το πόδι του ανάμεσα στα πόδια του άσου της ΑΕΚ και κλέβει την μπάλα. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι ορθώς δεν σφυρίχθηκε πέναλτι για χέρι του Λούι στο 86', μιας και η επαφή γίνεται από πολύ κοντινή απόσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μία ομάδα υπήρχε στη Λεωφόρο - Βασάνιζε τα μάτια ο Ολυμπιακός - Να το... κόψει ο Βαλμπουενά

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags