Facebook Pixel Ολυμπιακός: Θέλει… προσπάθεια να το χάσει ο Ολυμπιακός - Στα "όρια" της η εξέδρα - Μαρτίνς, βάλε τον μικρό!
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-16 23:31:00

Θέλει… προσπάθεια να το χάσει ο Ολυμπιακός - Στα "όρια" της η εξέδρα - Μαρτίνς, βάλε τον μικρό!

του Παναγιώτη Νικολάου
Θέλει… προσπάθεια να το χάσει ο Ολυμπιακός - Στα "όρια" της η εξέδρα - Μαρτίνς, βάλε τον μικρό!

Τα "καμπανάκια" για Κύπελο και Ευρώπη και ο Μπα που δεν κάνει πλέον! Οι Πειραιώτες διατήτησαν το +9 από τους διώκτες τους, όμως η εικόνα τους στη Λεωφόρο ήταν ανεπίτρεπτη και δημιουργεί προβληματισμό. Πρέπει να αγχώνεται για τη συνέχεια και γιατί θα ξαναδούμε την τριάδα στα στόπερ...

Τυχερός πρέπει να αισθάνεται ο Ολυμπιακός που έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Λεωφόρο, σε ένα ματς όπου παρουσίασε κάκιστη εικόνα και δεν δημιούργησε ούτε φάση. Βέβαια, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ως στόχο το «χ» και το πήρε σχετικά εύκολα, ωστόσο το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα δεν αρέσει σε κανέναν εντός και εκτός ομάδας. Προφανώς και υπάρχουν προβλήματα, όμως αν λίγη ώρα νωρίτερα δεν είχε χάσει η ΑΕΚ εντός έδρας από τον Παναιτωλικό, τότε η γκρίνια και η… μουρμούρα θα ήταν πενταπλάσια.

Έτσι λοιπόν, οι Πειραιώτες έχουν έναν καλό λόγο απόψε να είναι ήρεμοι, καθώς έφυγαν από ένα εκτός έδρας ντέρμπι χωρίς απώλειες. Με το +9 πήγαν κόντρα στο Τριφύλλι και με την ίδια διαφορά έφυγαν. Παρόλα αυτά, ο Μαρτίνς και οι παίκτες του θα πρέπει να καταλαβαίνουν πως με τέτοιες εμφανίσεις χάνουν τον κόσμο τους και εάν συνεχίσουν έτσι, τότε όχι μόνο θα έχουν πρόβλημα στο χορτάρι (καθώς έρχονται πολύ δύσκολα ματς σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη!) αλλά και στην εξέδρα.


Ουδείς στο τέλος της σεζόν θα πανηγυρίσει έξαλλα έναν τίτλο που κατακτήθηκε από μία ομάδα που… σερνόταν. Και το ερώτημα είναι εάν αυτός ο Ολυμπιακός, μετά τις επιστροφές από το Κόπα Άφρικα και αφού άφήσει πίσω τα προβλήματα με τον κορωνοϊό, μπορεί να παίξει και μπάλα. Η απάντηση, για την ώρα παραμένει άγνωστη, αν και οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ τους!

Όσον αφορά το παιχνίδι της Λεωφόρου, ο Ολυμπιακός είχε σε κάκιστη βραδιά όλους τους επιθετικογενείς παίκτες του, αφού οι Τικίνιο και Ελ Αραμπί ήταν κακοί, Λόπες, Μασούρας και Βαλμπουενά εξαφανισμένοι. Λαλά και Καμαρά προσπάθησαν να κρατήσουν τη μεσαία γραμμή, ενώ η τριάδα στα χαφ (αν και υποχρεωτική αφού δεν υπήρχαν παίκτες για το κέντρο) φάνηκε να δουλεύει. Και δεν αποκλείεται να τη δούμε ξανά και στα ντέρμπι που ακολουθούν, αλλά και στα πολύ δύσκολα παιχνίδια με την Αταλάντα. Άλλωστε, έτσι θα χωρέσουν μαζί οι Μανωλάς – Παπασταθόπουλος και ο Σισέ. Όσον αφορά τον Μπα, παρά τα προσόντα του, έδειξε και στη Λεωφόρο πως δεν μπορεί να παίξει σε αυτό το επίπεδο τη δεδομένη στιγμή. Δεν έχει την συγκέντρωση ούτε και την εμπειρία να προφυλάξει τον εαυτό του και… παίζει σε κάθε ματς με τη φωτιά για να πάρει κόκκινη!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν κρατάει μόνο το +9 από τους αντιπάλους του και ψάχνει τρόπους για να το διατηρήσει. Η αλήθεια είναι πως δεν δείχνει πειστικός ότι δεν θα ξανακάνει γκέλα, όμως βλέποντας την ΑΕΚ να χάνει δύο φορές μέσα στο ΟΑΚΑ από ΟΦΗ και Παναιτωλικό, μάλλον δεν θα πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα.

ΥΓ. Ο Μαρτίνς είχε μόλις δύο χαφ και αποφάσισε να πάει στο ντέρμπι με ένα πολύ αμυντικογενές πλάνο, για να χωρέσει όλα τα στόπερ. Μήπως θα έπρεπε να δώσει ο κόουτς και μία ευκαιρία στον Σουρλή να παίξει, έστω ως αλλαγή όταν… έσκασε η ομάδα κι έμεινε από τρεξίματα;



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :Μία ομάδα υπήρχε στη Λεωφόρο - Βασάνιζε τα μάτια ο Ολυμπιακός - Να το... κόψει ο Βαλμπουενά

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags