Facebook Pixel Ολυμπιακός: Μεταγραφή… 15 εκατ. ευρώ ο Ολυμπιακός - Ντριμπλέρ και μπουκαδόρος - "Διώχνει" κορυφαίο όνομα!
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-18 10:00:00

Μεταγραφή… 15 εκατ. ευρώ ο Ολυμπιακός - Ντριμπλέρ και μπουκαδόρος - "Διώχνει" κορυφαίο όνομα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Μεταγραφή… 15 εκατ. ευρώ ο Ολυμπιακός - Ντριμπλέρ και μπουκαδόρος - "Διώχνει" κορυφαίο όνομα!

Κίνηση που ανεβάζει το επίπεδο και αλλάζει το ρόστερ ενόψει καλοκαιριού. Ποιος έρχεται για να λύσει το τεράστιο πρόβλημα των Πειραιωτών στη δημιουργία και γιατί αναμένεται να προκαλέσει ένα... ντόμινο με δύο πολύ ηχηρές αποχωρήσεις;

Το όνομα του Ζοάο Καρβάλιο παίζει πολύ δυνατά στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής του γραμμής τον Ιανουάριο. Το όνομα του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή δεν ακούγεται για πρώτη φορά στο «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ. Εδώ και μία τριετία, ο γεννηθείς στην Καστανέιρα ντε Πέρα φέρεται μονίμως να βρίσκεται στη λίστα της ομάδας του Πειραιά.

Απ' ότι φαίνεται όμως οι συνθήκες για τον ερχομό του στο Λιμάνι ωρίμασαν τη φετινή χρονική συγκυρία. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, για τον οποίο η Νότιγχαμ Φόρεστ είχε βγάλει από τα ταμεία της 15 εκατ.Ευρώ για να τον αγοράσει από τη Μπενφίκα. Στο Νησί πήγε λοιπόν με τις καλύτερες περγαμηνές.

Ο Καρβάλιο είναι βραχύσωμος (1,72 μ.) και παίζει όλη τη γκάμα των θέσεων της μεσαίας γραμμής. Είναι επιθετικός μέσος, μπορεί να παίξει σε τριάδα πίσω από τα φορ και στα πλάγια. Η φυσική του θέση είναι το 10. Μπορεί να παίξει και 8άρι. Στη Νότιγχαμ, επειδή είναι δημιουργικός παίκτης με τεχνική κατάρτιση τον προτίμησαν περισσότερο στο 10. Παίρνει στημένες μπαλιές και εκτελεί. Είναι σχετικά γρήγορος, τεχνίτης, ντριμπλέρ και μπουκαδόρος. Μπαίνει από πλάγια, βγάζει τη σέντρα διαθέτοντας σχετικά καλό τελείωμα.

Στη Νότιγχαμ φέτος δεν έχει πολλές συμμετοχές. Μετρά 8 εμφανίσεις με 2 γκολ στην Championship, ενώ και τις προηγούμενες σεζόν, γνώστες της κατηγορίας στην Αγγλία, υποστήριζαν στο Sportdog, ότι δεν εγκλιματίστηκε. Τα ελληνικά δεδομένα όμως μπορούν να διαμορφώσουν μία διαφορετική κατάσταση στην καριέρα του, η οποία βρίσκεται σε πτώση.

Η χρηματιστηριακή αξία του Καρβάλιο έχει πέσει στα 2,2 εκατ.Ευρώ. Είναι όμως σε πολύ καλή ηλικία, για να κάνει δυναμική επιστροφή. Είναι 24 χρονών και ο Ολυμπιακός μπορεί να συντελέσει στην αγωνιστική του αναγέννηση, κάτι που έχει συμβεί και με άλλους ποδοσφαιριστές, μεγαλύτερης ηλικίας. Εξάλλου το Sportdog από το παρελθόν άκουγε καλές συστάσεις για τον ποδοσφαιριστή και ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η άφιξη του Πορτογάλου άσου πάντως, σίγουρα δημιουργεί… καραμπόλες στο ρόστερ. Αριθμητικά οι Πειραιώτες είναι καλυμμένοι στη θέση που αγωνίζεται ο 25χρονος άσος, αφού εκεί παίζει ο Αγκιμπού που κάποια στιγμή θα επιστρέψει στο Κόπα Άφρικα, ο Βαλμπουενά, ο Ρόνι Λόπες, ο Φορτούνης που αναμένεται από Φλεβάρη να μπει σταδιακά και ο Λοβέρα που επέστρεψε τον Γενάρη.

Και επειδή ο Αγκιμπού μοιάζει απίθανο να μείνει στον πάγκο (έστω και αν παίξει πλάγια), οι Λοβέρα – Φορτούνης δεν έχουν χρόνο έτσι κι αλλιώς, μάλλον η… καμπάνα χτυπάει για τους Βαλμπουενά και Λόπες, οι οποίοι μέχρι στιγμής φέτος δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα και μοιάζει από δύσκολο, έως απίθανο, να συνεχίσουν και μετά το καλοκαίρι στου Ρέντη!
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκκαθαρίσεις στο Λιμάνι μετά τη Λεωφόρο - Οι πρώτοι δύο που φεύγουν - Τον... έδιωξε ο Μαρτίνς! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags