Facebook Pixel Ολυμπιακός: Μεγάλο ρίσκο Μαρτίνς μετά το Αγρίνιο - Αυτοί... φεύγουν για την εξέδρα - Απόφαση για Σουρλή-Ξενιτίδη
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-20 12:09:00

Μεγάλο ρίσκο Μαρτίνς μετά το Αγρίνιο - Αυτοί... φεύγουν για την εξέδρα - Απόφαση για Σουρλή-Ξενιτίδη

του Παναγιώτη Νικολάου
Μεγάλο ρίσκο Μαρτίνς μετά το Αγρίνιο - Αυτοί... φεύγουν για την εξέδρα - Απόφαση για Σουρλή-Ξενιτίδη

Έρχονται ανακοινώσεις στου Ρέντη, μεγάλη ανησυχία και λόγω του ΠΑΟΚ. Το "κάζο" από τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο δεν... ταρακούνησε τον Πορτογάλο κόουτς, ο οποίος καταλαβαίνει τι συμβαίνει εντός και εκτός ομάδας, όμως δεν έχει άλλη επιλογή. Ποιοι θα βγουν από την 11αδα και οι "μάχες" σε Τούμπα και Αταλάντα!

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στον Ολυμπιακό μετά και την εικόνα της ομάδας (και) στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό για το Κύπελλο, όπου ητήθηκε με ανατροπή 2-1 και έμπλεξε ενόψει της συνέχειας στη διοργάνωση.


Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να παρουσιάσει μία «πειραματική» ενδεκάδα, με πολλά νέα πρόσωπα, νεαρούς ποδοσφαιριστές και παίκτες που έχουν παίξει ελάχιστα. Ο Πορτογάλος κόουτς ήξερε το ρίσκο που παίρνει πριν την σέντρα και προφανώς αναγνώριζε και τους κινδύνους. Όπως σας γράψαμε και σε χθεσινό θέμα στο sportdog.gr, ο προπονητής των Πειραιωτών έχει ζήσει πλέον πολλά χρόνια στην Ελλάδα και μπορεί να καταλάβει γιατί έχει... φουντώσει η γκρίνια στην ομάδα και γιατί η κατάσταση έχει «ζορίσει». Όχι προφανώς για τον ίδιομ αλλά συνολικά για την ομάδα του, η οποία παρότι διατηρεί μία διαφορά ασφαλείας στο πρωτάθλημα από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, δεν πείθει στο χορτάρι ότι μπορεί εύκολα να την κρατήσει.



Ο Μαρτίνς λοιπόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναγνωρίζει πως λόγω των απουσιών που έχει και των πολλών αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, η ομάδα του αδυνατεί αυτή τη στιγμή να αντακριθεί σε όλους τους αγώνες στο ίδιο τέμπο. Γι' αυτό λοιπόν και με τον φόβο μην... κάψει κάποιους από τους βασικούς του ποδοσφαιριστές, αποφάσισε στο Αγρίνιο να παίξει με πολλές αλλαγές και να βγάλει στο ημίχρονο τους καλύτερους μέχρι εκείνη τη στιγμή Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Ματιέ Βαλμπουενά.
 

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς ο Προτογάλος έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ίδια τακτική και στη ρεβάνς στο Γ. Καραϊσκάκης για το Κύπελλο, παρότι καλείται να ανατρέψει το 2-1! Άλλωστε, λίγες ημέρες πριν από το εξαιρετικά δύσκολο και σημαντικό πλέον παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος να «θυσιάσει» πολλούς βασικούς παίκτες για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το πιθανότεριο είναι λοιπόν να δούμε και στο δεύτερο παιχνίδι παιδιά από τη Β' ομάδα και όσους δεν παίζουν στο πρωτάθλημα.

Με απλά λόγια, ο Μαρτίνς θα πάρει το ρίσκο ενός αποκλεισμού, αναγνωρίζοντας πως δεν... αντέχει ο Ολυμπιακός να παίξει με την ίδια ενδεκάδα σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Και από τη στιγμή που θεωρεί πως η διαφορά στο πρωτάθλημα δεν του έχει εξασφαλίσει τίποτα, τα ματς με την Αταλάντα είναι δύσκολα και παράλληλα πολλοί από τους παίκτες του είναι «ντεφορμέ», πάει στο Κύπελλο με... αλλαγές.

Άλλωστε και στον Ολυμπιακό θέλουν να τσεκάρουν ποδοσφαιριστές από τη Β' ομάδα σε ένα δύσκολο ματς, με άγχος και πίεση, όπως θα είναι η ρεβάνς με τον Παναιτωλικό. Οι Μπαγκαλιάνης, Κίτσος, Σουρλής, Ξενιτίδης που έπαιξαν στο Αγρίνιο θα πάρουν κι άλλες ευκαιρίες καθι θα κληθούν να δείξουν πως έχουν... μεγαλώσει και ότι από το καλοκαίρι μπορούν να υπολογίζονται ως λύσεις στο ροτέισον της πρώτης ομάδας και όχι απλά για να παίζουν στη Superleague 2.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μαρτίνς κατάλαβε ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα - Απογοήτευση με Μπα - Ευχάριστα για δύο μικρούς!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags