Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Ξεσάλωσε" με Ολυμπιακό... πάγωσε την Τούμπα - "Νέος Ελ Αραμπί" για Μαρτίνς - Εκτός έναν χρόνο!
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-21 16:12:00

"Ξεσάλωσε" με Ολυμπιακό... πάγωσε την Τούμπα - "Νέος Ελ Αραμπί" για Μαρτίνς - Εκτός έναν χρόνο!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Ξεσάλωσε" με Ολυμπιακό... πάγωσε την Τούμπα - "Νέος Ελ Αραμπί" για Μαρτίνς - Εκτός έναν χρόνο!

Οι Πειραιώτες τον παρακολουθούν στενά, αν και τον γνωρίζουν πολύ καλά από τα παιχνίδια που έδωσαν ως αντίπαλοι. Το νέο όνομα στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ, οι... μάχες με τις ελληνικές ομάδες και ο σοβαρός τραυματισμός.

Η συνάντηση για τα μεταγραφικά ζητήματα των Σουλούκου, Καρεμπέ και Μαρτίνς έβγαλε είδηση. Ο Ολυμπιακός εκτός από αριστερό μπακ και χαφ αναζητεί και επιθετικό. Η ομάδα του Πειραιά προσπαθεί να βρει γκολτζή, ενόψει και των play offs με την Αταλάντα για το Europa League.

Ένα όνομα που σύμφωνα με δημοσιεύματα προτάθηκε στους «Ερυθρόλευκους» είναι ο Εράν Ζάχαβι. Ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής μετρά φέτος 24 συμμετοχές, 8 γκολ και 7 ασίστ με την Αϊντχόφεν, το συμβόλαιο με την οποία λήγει αυτό το καλοκαίρι.
 

O 35χρονος έπαιξε βασικός με τους Ολλανδούς κόντρα στον ΠΑΟΚ τόσο στο ματς για τα προκριματικά του Champions League όσο και στους ομίλους του Europa League! Μάλιστα στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής άνοιξε το σκορ στο 20' με πέναλτι, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε 4-1. Την επόμενη αγωνιστική όμως στο παιχνίδι της Ολλανδίας γνώρισε την ήττα με 3-2 κάτι που κόστισε στον ΠΑΟΚ στην προσπάθεια που έκανε για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Παρότι σημείωσε ένα τέρμα και μάλιστα από τα 11 βήματα, ο έμπειρος γκολτζής ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν αυτός που την περασμένη σεζόν πήρε ισχυρή γεύση από το τι εστί Ζάχαβι.
 

 

 

Ο Ισραηλινός πραγματικά ξεσάλωσε στα δύο παιχνίδια απέναντι στους Πειραιώτες για τη φάση των “32” του Europa League, όπου η ερυθρόλευκη άμυνα δεν βρήκε αντίδοτο στον Ισραηλινό άσο για 180 λεπτά.


Στις 18 Φεβρουαρίου 2021 έπαιξε δίπλα στον Μάλεν στο 4-4-2 με το οποίο παρέταξε ο Σμιντ την ομάδα του στο Καραϊσκάκη. Ο Ζάχαβι σκόραρε στο 14' και στο 39', αλλά ο Ολυμπιακός πέτυχε τέσσερα γκολ (Μπουχαλάκης 9', Εμβιλά 37', Ελ Αραμπί 45'+2', Μασούρας 83') και πήρε προβάδισμα πρόκρισης.


Στη ρεβάνς της 25ης Φεβρουαρίου 2021 ο Σμιντ τοποθέτησε τον Ζάχαβι πίσω από τον Μάλεν σε διάταξη 4-2-3-1. Ο Ισραηλινός άνοιξε το σκορ στο 23', πέτυχε το 2-0 στο 44' και όλα έδειχναν, ότι οι Ολλανδοί, έχοντας τα δύο γκολ στο Καραϊσκάκη, ότι θα έπαιρναν την πρόκριση. Το γκολ του Χασάν όμως στο 88' έδωσε το εισιτήριο στους “16” της διοργάνωσης στην ελληνική ομάδα.

Αξιομνημόνευτη είναι η δήλωση του Ζάχαβι μετά τον αποκλεισμό! Παρότι είχε πετύχει τέσσερα η ομάδα του δεν μπόρεσε να προκριθεί. Και όπως ήταν φυσικό, ο παίκτης δεν μπόρεσε να τα χαρει όσο θα ήθελε.


Όταν ρωτήθηκε για το πώς αισθάνεται μετά από έναν αποκλεισμό στο φινάλε και μετά από μία τόσο καλή εμφάνιση από την πλευρά του, απάντησε στους Ολλανδούς δημοσιογράφους: "Με μία μόνο λέξη απλά: αισθάνομαι σκ@@@".

 

 


Ο παίκτης μίλησε και στην κάμερα της "Cosmote TV" όπου έκανε λόγο για ατυχία της ομάδας του έναντι του Ολυμπιακού καθως και σε μικρά λάθη που κόστισαν. "Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος. Ήμασταν καλύτερη ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά ήμασταν και λίγο άτυχοι γιατί πληρώσαμε τα μικρά λάθη που κάναμε. Παρόλα αυτά είμαστε υπερήφανοι για την πορεία που κάναμε, ήταν μία καλή σεζόν για εμάς αλλά δεν μπορώ να μην είμαι απογοητευμένος σήμερα. Ο αποκλεισμός δεν είχε να κάνει με την ήττα στον πρώτο αγώνα αλλά με μικρές λεπτομέρειες. Σε αυτό το επίπεδο τις μικρές λεπτομέρειες, τα μικρά λάθη, τα πληρώνεις", δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Θα προχωρήσει η υπόθεση του Ζάχαβι στον Ολυμπιακό; Δεδομένα υπάρχει εκτίμηση στην ποδοσφαιρική αξία του παίκτη. Ωστόσο, ο 35χρονος βρίσκεται εκτός αγωνιστικού ρυθμού από τα μέσα του περασμένου Νοέμβρη. Ο παίκτης τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Ισραήλ-Αυστρία. Ο παίκτης αποκόμισε το πρόβλημα μετά από ένα τάκλιν στο πρώτο ημίχρονο. Συνέχισε να παίζει στο δεύτερο μέρος, αλλά στο 60' δεν άντεξε και έγινε αλλαγή, παρότι σπάνια είχε αντικατασταθεί σε ματς της εθνικής του ομάδας.


Μετά το παιχνίδι αποκάλυψε, ότι άκουσε ένα κλικ στο γόνατό του. Ο παίκτης επέστρεψε εσπευσμένα για την Ολλανδία και δεν πήρε μέρος στην αποστολή του Ισραήλ για το ματς με τα νησιά Φερόες. Το ιατρικό τιμ της Αϊντχόφεν τον υπέβαλλε σε εξονυχιστικές εξετάσεις. Αποφασίστηκε το πρόβλημα να μην αντιμετωπιστεί χειρουργικά, αλλά συντηρητικά με αποκατάσταση και φυσιοθεραπείες.


Φυσικά ο Ζάχαβι έχασε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της Αϊντχόφεν για το 2021. Επέστρεψε όμως στις αρχές του 2022 και συγκεκριμένα στο ματς με την Τελσταρ για το Κύπελλο, όπου πήρε 25 λεπτά συμμετοχής.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η τεράστια πρόταση που έχει στα χέρια του ο Ελ Αραμπί- Ζητάει...τρελά λεφτά από Ολυμπιακό

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags