Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δικαίωση Γιοβάνοβιτς αλλά θέλει πολλή δουλειά - Κέρδος ο... τελειωμένος - Με φόρα από τον Ολυμπιακό!
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-22 22:08:00

Δικαίωση Γιοβάνοβιτς αλλά θέλει πολλή δουλειά - Κέρδος ο... τελειωμένος - Με φόρα από Ολυμπιακό!

του Νίκου Στεργίου
Δικαίωση Γιοβάνοβιτς αλλά θέλει πολλή δουλειά  - Κέρδος ο... τελειωμένος - Με φόρα από Ολυμπιακό!

Η μεγάλη μάχη για την ενδεκάδα και τι πρέπει να βελτιώσουν οι Πράσινοι. Απαραίτητη μεν η νίκη με τον Ιωνικό, αλλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει πολλά και σημαντικά πράγματα να δουλέψει στην ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε κόντρα στον Ιωνικό, αλλά το σημαντικό για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι πως πέρασε νικηφόρα από μια δύσκολη έδρα και επέστρεψε στις επιτυχίες, μετά από δύο παιχνίδια χωρίς νίκη στο Πρωτάθλημα.

Ποιος να το περίμενε πριν λίγο καιρό ότι ο Αϊτόρ θα είχε εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον κομβικούς παίκτες του Παναθηναϊκού. Ένας ποδοσφαιριστής που έκανε "χλιαρή" πρώτη σεζόν με την πράσινη φανέλα και θεωρήθηκε έκπληξη όταν έμεινε στην ομάδα το περσινό καλοκαίρι. Κι όμως, αποδεικνύει συνεχώς ότι κάθε άλλο παρά τυχαίος παίκτης είναι και ότι αυτό που χρειαζόταν για να "λάμψει" ήταν καλή ψυχολογία.

Ο Γιοβάνοβιτς πίστεψε σε αυτόν, του έδωσε τις ανάλογες ευκαιρίες και μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος. Δεν είναι μόνο το φοβερό γκολ που σημείωσε στο σημαντικό διπλό επί του Ιωνικού, αλλά και το τέρμα που είχε πετύχει στο κρίσιμο ματς με τον Άρη, όταν είχε κάνει εκπληκτική εμφάνιση.

Στα κέρδη του Παναθηναϊκού από το παιχνίδι της Νίκαιας συμπεριλαμβάνεται η απόδοση του Ματέους Βιτάλ, που εξαργύρωσε τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας με θέση στην ενδεκάδα αντί του Σεμπαστιάν Παλάσιος. Ο Βραζιλιάνος ανεβαίνει ξανά, έχοντας θετική παρουσία με τον Ιωνικό, όπως και στο ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό.

Ο Βιτάλ ήραν δραστήριος και πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση, δεν ξέφυγε από το μεγαλύτερο "ψεγάδι" στο παιχνίδι του, που δεν είναι άλλο από την αδυναμία που παρουσιάζει συχνά στο τελείωμα των φάσεων, είτε πρόκειται για δική του εκτέλεση είτε για τελική πάσα. Κοινώς, αφενός δεν έχει το ένστικτο του "killer" στην αντίπαλη περιοχή και αφετέρου τείνει να είναι ανούσιος με την μπάλα στα πόδια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο συνεχίζει να βελτιώνεται, θα δώσει μεγάλη μάχη με τον Παλάσιος για την ενδεκάδα.

Το προαναφερθέν πρόβλημα του Βιτάλ είναι πολλές φορές ακριβώς το ίδιο με το συνολικό θέμα του Τριφυλλιού στην επίθεση. Ακριβώς όπως συνέβη και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στη Νίκαια η ομάδα του Γιοβάνοβιτς κυκλοφόρησε κατά διαστήματα εξαιρετικά την μπάλα, εντούτοις πήρε πολύ χαμηλό βαθμό στη δημιουργία ευκαιριών. Απόδειξη του ότι οι Πράσινοι έχουν ακόμα πολλή δουλειά μπροστά τους και τεράστια περιθώρια βελτίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο... χτύπημα: Σε πλειστηριασμό τα γραφεία του Αλέξη Κούγια από τον Νικόλα Πατέρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags