Facebook Pixel Άρης: "Κηδεία με Λαμία, φέρε τώρα Μπαράλες - Αποτυχία ο Καμαρά, γι’ αυτό υπάρχει... κράξιμο σε Μάντζιο"
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-27 16:30:00

"Κηδεία με Λαμία, φέρε τώρα Μπαράλες - Αποτυχία ο Καμαρά, γι’ αυτό υπάρχει... κράξιμο σε Μάντζιο"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Κηδεία με Λαμία, φέρε τώρα Μπαράλες - Αποτυχία ο Καμαρά, γι’ αυτό υπάρχει... κράξιμο σε Μάντζιο"

"Ξηλώθηκε ο Καρυπίδης, έφερε φορ 3.5 εκατομμυρίων και δεν έχει γκολ"! Παλιός παίκτης του Άρη μιλάει στο Sportdog για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας! Πού είναι το πρόβλημα της ομάδας. Ποιά μεταγραφή μπορεί να δώσει λύσεις.

Την άποψη, ότι ο Άρης δεν έχει έναν επιθετικό που θα μυρίζεται το γκολ εξέφρασε ο Γιώργος Γκουγκουλιάς. Ο βετεράνος φορ που έπαιξε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τη διετία 2005-2007, πετυχαίνοντας 8 γκολ σε 28 εμφανίσεις μίλησε στο Sportdog μετά τον αποκλεισμό των «κίτρινων» από τη Λαμία στο Κύπελλο.

«Την κηδεία εννοείται;», είπε με απαράμιλλο ποδοσφαιρικό χιούμορ σε μία προσπάθεια να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα από το αρνητικό αποτέλεσμα. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής χαρακτήρισε αποτυχημένη τη μεταγραφή Καμαρά, παραδέχτηκε όμως ότι υπάρχει ποιότητα στον Άρη και πως οι ποδοσφαιριστές έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους. Ερωτηθείς ποιος παίκτης θα μπορούσε να έρθει στον Άρη και να δώσει λύσεις στο γκολ, απάντησε, ότι αυτός είναι ο Μπαράλες, ενώ στάθηκε στην περίπτωση Μάνου. Συγκεκριμένα εξέφρασε την άποψη, ότι αν παίξει και πάρει ψυχολογία θα δώσει απαντήσεις. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Συνολικά πως βλέπετε τον Άρη;

«Τον τελευταίο καιρό η ομάδα είναι μία απογοήτευση. Δεν είναι καλός. Αυτό το δείχνουν και τα αποτελέσματα, αλλά δεν παίζει και το ποδόσφαιρο που μας έχει συνηθίσει να παίζει. Το σημαντικότερο είναι, ότι δεν μπορεί να πετύχει γκολ. Πονούσε για χρόνια εκεί. Δεν έχει βρει το σέντερ φορ που θα έχει το εύκολο γκολ. Τώρα και με πεσμένη ψυχολογία το πρόβλημα γιγαντώνεται. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο αν δεν πετυχαίνεις γκολ δεν μπορείς να κερδίσεις».

Μιας και αναφέρεστε στον τομέα του σκοραρίσματος, μετά τον αποκλεισμό από τη Λαμία οι οπαδοί έχουν βγει στα κάγκελα και ασκούν κριτική για τον Καμαρά. «Πληρώσαμε τόσα εκατομμύρια για να μην σκοράρει ούτε από πέναλτι;», λένε. Συμφωνείτε;

«Έχω παίξει ποδόσφαιρο. Το πέναλτι μπορείς να το βάλεις μπορείς και να το χάσεις. Εγώ σχολιάζω την όλη εικόνα. Εμένα μου αρέσει να κριτικάρω και σε νίκες. Ο Καμαρά ενώ ήταν ακριβή μεταγραφή και είναι πραγματικά σημαντικός παίκτης για τον Άρη και για μένα από τους διακριθέντες φέτος, δεν είναι ο σέντερ φορ σκόρερ. Εκ των υστέρων λοιπόν, λέω, ότι αν ήμουν πρόεδρος δεν θα έδινα τόσα λεφτά για έναν ποδοσφαιριστή που δεν είναι σκόρερ. Γιατί εκεί πονά ο Άρης. Τον Καμαρά τον πήρε για σκόρερ και δεν του βγήκε. Ο κ. Καρυπίδης έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και ο παίκτης δεν σκοράρει. Όταν παίρνεις έναν επιθετικό με 3,5 εκατ.Ευρώ και δεν σου βγάζει γκολ σε μία ομάδα, όπως ο Άρης, που πλέον έχει αλλάξει σελίδα, είναι μπροστά στη βαθμολογία και έχει υψηλούς στόχους, κάνει και ευκαιρίες, είναι αποτυχία».

Άρα λάθος Καρυπίδη η μεταγραφή Καμαρά;

«Στην πορεία βγήκε λάθος η μεταγραφή... Φάνηκε, ότι όποιος έκανε τη μεταγραφή δεν του βγήκε, όπως και ο Μήτρογλου. Για να είμαι ειλικρινής, όταν άκουσα τη μεταγραφή του Μήτρογλου και εγώ ήμουν υπέρ. Γιατί ένας ποδοσφαιριστής με την ποιότητα του Μήτρογλου που ξέραμε, θα μπορούσε να προσφέρει, όχι μόνο στον Άρη, αλλά και στην Ελλάδα. Στη Μαρσέιγ δεν έπαιζε. Οπότε ήταν ρίσκο αν θα μπορέσει να επανέλθει. Ο Μήτρογλου ήταν μία περίπτωση όπως ο Φετφατζίδης. Ήρθε και βρήκε τον καλό του εαυτό και πήρε μεταγραφή. Ο Μήτρογλου ήταν τέτοια περίπτωση που τελικά δεν έπιασε. Του Καμαρά ήταν όμως μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Γιατί εκεί έβαλες βαθιά το χέρι στην τσέπη».

Υπάρχει πολύ αυστηρή κριτική στο πρόσωπο του Άκη Μάντζιου από τον κόσμο! Είναι δίκαιη ή άδικη;

«Μετά από τέτοιο αποτέλεσμα είναι λογικό να υπάρξει κριτική στον προπονητή. Τον Μάντζιο τον έχω στηρίξει, γιατί είναι Έλληνας και φόρεσε τη φανέλα του Άρη. Ξέρει σε ποια ομάδα είναι. Τώρα είναι λογικό να έχει μεγάλη πίεση, γιατί η ομάδα έχει υψηλούς στόχους. Τα αποτελέσματα που έπρεπε να έρθουν δεν έρχονται. Η ομάδα δεν έχει και την εικόνα που θα έπρεπε να έχει».

Στον τάκο οι οπαδοί έχουν βγάλει και τους παίκτες! Είστε ικανοποιημένος με την απόδοσή τους;

«Έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές ο Άρης. Και φέτος και πέρσι έδειξαν ότι παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αδικούν τον εαυτό τους. Το σίγουρο είναι, ότι δεν έχει παίκτη να πετύχει το γκολ. Εκεί ξεκινούν όλα τα προβλήματα. Είναι λάθος που δεν πέφτει όλο το βάρος εκεί. Ακούω πολλές φορές μεταγραφέες για δεξί μπακ και δεξί χαφ. Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζονται τέτοιες επιλογές. Το σέντερ φορ είναι το θέμα. Έχω παίξει στη θέση και καταλαβαίνω. Γίνονται σέντρες, φάσεις, αλλά δεν υπάρχει κάποιος παίκτης να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα».

Άρα θέλει έναν επιθετικό τύπου Χαριστέα...

«Για μένα ναι! Και μάλιστα θέλει έναν παίκτη με τη μισή αξία από Καμαρά. Θέλει ποδοσφαιριστή που μυρίζει και έχει το γκολ. Αν είχε τέτοιον παίκτη και πέρσι και φέτος θα έπαιρνε πολλά γκολ».

Έχετε κάποιον υπόψιν σας;

«Γκουγκουλιάς.... (ακούγονται γέλια). Πλάκα κάνω. Αλλά έτσι όπως παίζει, μέχρι και εγώ στα 39 μου θα το έβαζα. Ο Μπαράλες, του οποίου το όνομα έπαιζε μαζί με του Μήτρογλου. Μπορεί να είναι σε μεγάλη ηλικία, αλλά έχει το γκολ. Το θέμα είναι, ότι δεν πατά κανείς περιοχή. Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό. Πάει να γίνει σέντρα από αριστερά και κανείς δεν είναι στο κουτί. Δεν υπάρχει παίκτης εκεί. Ο Καμαρά πρέπει να παίζει μέσα στη μικρή περιοχή. Όχι να βγάζει σέντρες. Ο Άρης έτσι και αλλιώς είναι κοντή ομάδα. Διαφορετικά; Θα μπορούσαμε να παίξουμε με τον Μάνο! Αν έπαιζε περισσότερο θεωρώ, ότι θα έβαζε περισσότερα γκολ από αυτούς που είναι μέσα. Γιατί είναι ένας παίκτης που μπορεί να μην κάνει για τον Άρη, αλλά δεν έχει άλλον. Βάλτον και θα δεις. Για μένα θα πετύχαινε το γκολ. Όλοι θυμούνται κάποια γκολ που έχασε. Η ουσία όμως είναι, ότι ήταν σε θέση για να κάνει ευκαιρία. Κάποια στιγμή δηλαδή θα το κάνει. Και αν το κάνει, θα πάρει ψυχολογία. Ο σέντερ φορ είναι θέση ψυχολογίας»

Έρχεται το ματς με τον Παναιτωλικό που έχει κάνει τελευταία επιτυχίες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Πώς το βλέπετε;

«Είναι δύσκολο παιχνίδι! Γιατί προερχόμαστε από κακά αποτελέσματα και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα ματς. Θεωρητικά η Λαμία ήταν ομάδα πιο βατή, γιατί έχει διαφορετικούς στόχους από τον Άρη».

 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φαρμάκι ο Άρης! Ραντεβού Σεπτέμβρη με νέο κόουτς και παίκτες-Fair play για το "τουμπιώτικο" πέναλτι 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags