Facebook Pixel Μπόγιαν Σαράνοφ: "Αν πήγαινε στα πέναλτι, πάλι θα νικούσε τον Άρη ο Σαράνοφ" - Παράδοση σε Καραϊσκάκη και Τούμπα
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-27 17:40:00

"Αν πήγαινε στα πέναλτι, πάλι θα νικούσε τον Άρη ο Σαράνοφ" - Παράδοση σε Καραϊσκάκη και Τούμπα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αν πήγαινε στα πέναλτι, πάλι θα νικούσε τον Άρη ο Σαράνοφ" - Παράδοση σε Καραϊσκάκη και Τούμπα

Οικονομόπουλος, Κωνσταντίνου, Χρηστίδης στο Sportdog για Σαράνοφ. Πώς πιάνει τα πέναλτι. Ποιοί είναι οι αριθμοί του και γιατί δεν ήταν τυχαία η εντυπωσιακή εμφάνισή του στο Κύπελλο απέναντι στους Θεσσαλονικείς.

Μπόγιαν Σαράνοφ: Στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε τυχερός! Εκτός ότι δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τον Άρη, τη μοναδική φορά που κλήθηκε να επέμβει, στο πέναλτι του Καμαρά, έπεσε στην αντίθετη γωνία, αλλά η εκτέλεση του Μαυριτανού έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος κατέβασε κυριολεκτικά ρολά! Στο 48' μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την κεφαλιά του Εντιαγέ. Στο 58' μπλόκαρε εύκολα την κεφαλιά του Μπράμπετς. Στο 64' καπάκωσε πάνω στη γραμμή στο λανθασμένο διώξιμο του Τζανδάρη.

Στο 90'+1 είχε πάλι απάντηση σε προσπάθεια του Μαντσίνι. Στην παράταση μάζεψε την κεφαλιά του Φαμπιάνο. Στο 105' απέκρουσε θεαματικά την εκτέλεση φάουλ του Ματίγια. Στο 120' έκανε παρόμοια επέμβαση σε ευκαιρία με τον Ιτούρμπε, αλλά η μεγαλύτερη απόκρουση σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του επιπλέον χρόνου, όταν έπιασε το πέναλτι του Γκάμα.

Ο Μπόγιαν Σαράνοφ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Λαμίας στη νίκη και πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μπορεί ο Άνταμ Τζανετόπουλος να ήταν αυτός που με το γκολ του έδωσε την επικράτηση, ο Σέρβος τερματοφύλακας ήταν αυτός που κράτησε και στα δύο ματς των «8» το μηδέν στην εστία του. Ακόμα και αν το ματς πήγαινε στα πέναλτι, ήταν όλοι σίγουροι, ότι εκεί θα μιλούσε και πάλι ο 34χρονος γκολκίπερ από το Βρσατς, από την αυτόνομη επαρχία της Βοϊβοντίνας.

Το ίδιο θεωρούν, τρεις από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Τάκης Οικονομόπουλος, ο Βασίλης Κωνσταντίνου και ο Νίκος Χρηστίδης.

«Όταν έχει καλό τερματοφύλακα μία ομάδα αποκτά σιγουριά. Και στα πέναλτι να πήγαινε. Πάλι το ίδιο θα συνεβαινε. Θα έκανε σίγουρα επεμβάσεις», αναφέρει ο Τάκης Οικονομόπουλος. «Σε μία ομάδα όταν υπάρχει εμπιστοσύνη στον τερματοφύλακα, όλα πηγαίνουν καλα. Ήταν πολύ σταθερός και λίγο τυχερός. Το τελευταίο είναι στοιχείο που χρειάζεται σε τερματοφύλακα που έχει περίοδο φορμαρίσματος. Ήταν πολύ ψύχραιμος καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, μου έκανε φοβερή εντύπωση. Και στα δύσκολα ήταν σταθερός, κατηύθυνε όλη την ομάδα. », προσθέτει ο Βασίλης Κωνσταντίνου. «Έβλεπα έναν άνθρωπο πεπειραμένο, που ενέπνεε σιγουριά στους συμπαίκτες. Απλός και σοβαρός. Το σκπετικό μου ήταν να μην πάνε στα πέναλτι. Γιατί είναι ικανός», συμπληρωνει ο Νίκος Χρηστίδης.

Ο Σαράνοφ μετά την πρόκριση ρωτήθηκε για το μυστικό του στα πέναλτι. Γιατί αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Λαμία ανταποκρίνεται απέναντι σε μεγάλες ομάδες της Super League. Κανείς δεν ξεχνά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού με τον Σαράνοφ να αποκρούει πέναλτι του Φορτούνη, τον Φεβρουάριο του 2019.

«Είχα μελετήσει τις εκτελέσεις του και έτσι κατάφερα να το πιάσω. Απλά ήλπιζα να μην αλλάξει την μέθοδό του απέναντι μου», είχε δηλώσει τότε! Το 2022 όμως δεν θέλησε να αποκαλύψει τη συνταγή. «Αν πω το μυστικό στα πέναλτι, δεν θα συνεχίσω να τα πιάνω», απάντησε, αλλά πιθανότατα η λύση του γρίφου κρύβεται στη δήλωση που έκανε πριν τρία χρόνια.

«Δεν είναι μυστικό. Μυστικό είναι για τον εαυτό του. Αν πετύχει δικαιώνεται, αν δεν πετύχει δεν του ρίχνει κανείς ευθύνη. Ένας τερματοφύλακας σαν και αυτόν, έχει παιδεία, ξέρει τη θέση, γι'αυτό και έπιασε την εκτέλεση του Γκάμα», σημειώνει ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

«Το ποδόσφαιρο είναι σαν τη ζωή, τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν σου χαρίζεται», είχε δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβριο σε συνέντευξή του ο έμπειρος πορτιέρε, ο οποίος μέχρι στιγμής μετρά 8 αποκρούσεις πέναλτι επί ελληνικού εδάφους.

Τις φοβερότερες στιγμές όμως σίγουρα τις έζησε σε δύο από τις πιο δυνατές έδρες στην Ελλάδα. Το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και την Τούμπα.

Με τη φανέλα της Λαμίας, έχει καταφέρει να αποκρούσει δύο πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό. Το ένα του Φορτούνη το 2019 και πρόσφατα αυτό κόντρα στον Ελ Αραμπί. Παλαιότερα όμως, όταν έπαιζε στον Εργοτέλη, είχε καταφέρει να αποκρούσει πέναλτι και του Ντομίνγκες. Και οι τρεις αποκρούσεις είναι μέσα στο «Καραϊσκάκη».

Στην έδρα του ΠΑΟΚ είχε αποκρούσει δύο πέναλτι, όταν είχε παίξει αντίπαλος με την ελληνική ομάδα ως παίκτης Μακάμπι Χάιφα. Η ομάδα από το Ισραήλ, το 2013, είχε βρεθεί απέναντι από τους Θεσσαλονικείς στους ομίλους του Europa League. Μπορεί τότε να έχασε τον αγώνα με 3-2, όμως είχα καταφέρει να αποκρούσει δύο πέναλτι του Μίροσλαβ Στοχ στο 39′ και το 45′.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κηδεία με Λαμία, φέρε τώρα Μπαράλες - Αποτυχία ο Καμαρά, γι’ αυτό υπάρχει... κράξιμο σε Μάντζιο"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags